نوشته شده توسط : امیر

حقایقی در مورد مزایا فوم بتن

 

فوم بتن ملاتی است که از آب، سیمان، فوم کفزا (ماده ای شیمیایی و یا بر پایه پروتئین حیوانی از شاخ یا سم حیوانات) و ماسه بادی یا ماسه نرم تشکیل می شود.

فوم بتن بخاطر مزیت های بی شماری که دارد در موارد مختلف زیادی کاربرد دارد که در قسمت زیر به چندین مزیت فوم بتن اشاره می کنیم.

مزایا فوم بتن

 

۱مواد اولیه را به طبقات حمل نمی کنید

۲تاسیسات کف ساختمان را عایق دار می کند

۳در مقابل یخ بندان و نفوذ آب مقاوم است

۴امکان پمپ کردن آن تا ارتفاع ۵۰ متر از سطح زمین

۵در مقابل آتش سوزی مقاومت فوق العاده بالا دارد و حرارت آتش را انتقال نمی دهد.

۶کمی ارزان تر از روش سنتی (بتن همراه با پوکه معدنی) می باشد.

۷امکان ایجاد برش در سطح فوم بتن برای اجرا یا تعمیر کردن تاسیسات

۸عایق حرارتی و صوتی بسیار خوبی به دلیل وجود هوا و فضای متخلخل

۹به دلیل سبک بودنش باعث کاهش وزن کل سازه می شود. فوم بتن وزنی حدود ۴۰۰ تا ۱۷۰۰ کیلوگرم در متر مکعب دارد.

۱۰سرعت اجرای حدود ۷ برابر بیشتر از روش سنتی یعنی اگر با روش سنتی ۸۰ متر مربع، کف سازی را اجرا کنیم با فوم بتن می توانیم حدود ۵۶۰ متر مربع در همان زمان اجرا کنیم.

منبع : https://azarkavin.com/news/%D8%AD%D9%82%D8%A7%DB%8C%D9%82%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D9%85%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%A7-%D9%81%D9%88%D9%85-%D8%A8%D8%AA%D9%86



:: بازدید از این مطلب : 117
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

کاربردهای فوم بتن

 

یکی از ویژگی های خوب این نوع فوم بتن سبک بودن آن است که باعث می شود هم در مصرف انرژی صرفه جویی شود و هم از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد

 

بیشترین کاربرد  فوم بتن در ساخت بلوک سبک سقفی و دیواری و نیز کفسازی ساختمان و شیب بندی است. همچنین برای پر کردن چاه های فاضلاب و حفره‌های تونل  نیز مورد استفاد قرار میگیرد.

‌در قسمت به زیر به کاربردهای دیگر فوم بتن سبک می پردازیم که بر حسب وزن و مقاومت آن بیان شدند.


کفسازی طبقات

یکی از مهم تریم کاربردهای فوم بتن کفسازی طبقات است. کفسازی طبقات با استفاده از فوم بتن باعث می شود حدود 300 کیلوگرم در هر متر مکعب سبک تر از عملیات پوکه ریزی شود و تاثیر عایق حرارتی و صوتی آن سه برابر شود.

چون فوم بتن وزن سبک و سرعت بالای اجرا دارد، می‌توان کف همۀ طبقات ساختمان را بعد از اتمام کار‌های تأسیساتی با آن پوشاند.

 


شیب‌بندی پشت بام

‌به دلیل مقاومت زیاد، ‌نفوذناپذیری حرارتی و رطوبتی و نیز سبک بودن فوم بتن، بهترین روش برای شیب بندی پشت بام استفاده از این محصول است.

 می‌توان بعد از اجرای فوم بتن در پشت‌بام، مستقیم و بی هیچ‌گونه عملیات اضافی روی آن را عایق‌بندی یا ایزوگام کرد.

همچنین اگر فوم بتن را روی سقف های شیروانی اجرا کنید می تواند تا 50 درصد انتقال حرارت و صوت را کاهش دهید.

استفاده از فوم بتن موجب محکم شدن ورق‌های سقف می‌شود و از لرزش‌های اضافی آنها جلوگیری می‌کند. بتنی که علاوه بر کاهش بار مردۀ ساختمان، نیروی وارد به سازه بر اثر شتاب زلزله را کاهش می‌‌دهد و در صورت تخریب، وزن آوار آن نیز کم می‌شود.

 

بلوک‌های سبک غیر‌باربر

،‌تولید بلوک‌های سبک توپر مانند NAAC ، AAC  و CLC از کاربردهای دیگر فوم بتن است. با تولید بلوک های فوم بتن به ابعاد دلخواه (که به‌وسیلۀ قالب‌های مخصوص، امکان‌پذیر می‌شود) می‌توان همۀ کار دیوار چینی قسمت‌های جداکنندۀ ساختمان را با استفاده از ملات یا چسب بتن انجام داد.‌

‌استفاده از بلوک های بتن سبک ، باعث می شود کارهای حمل و نصب سریعتر پیش برود و از سنگین شدن اضافی ساختمان جلوگیری کند و همچنین از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر باشد.

 

تولید بلوک‌های سبک، در محل پروژه، به‌طور قابل توجهی از هزینه‌های بارگیری و حمل بلوک و حذف ضایعات مربوط به حمل و نقل می‌کاهد. با این روش، می‌شود پس از اجرای دیوار، ‌مستقیم روی آن را گچ کرد. این بلوک‌ها وزن مخصوصی بین 650 تا ۱۱۰۰ کیلو گرم در مترمکعب دارند.

 



 

دیوارهای یکپارچه

از فوم بتن می‌توان با سیستم قالب‌بندی مدولار، خانه‌ها و دیوارهای یکپارچه با سرعت فراوان و ارزان تولید کرد. برای ساخت دیوارهای سردخانه‌ها، گرم‌خانه‌ها و سالن‌های ضد صدا، می‌شود در محل پروژه، با قالب‌بندی، فوم بتن را به‌طور یکپارچه عمودی ریخت، و یا به‌وسیلۀ قالب‌های مخصوص، دیوارهای پیش‌ساختۀ پنلی تولید کرد. به‌دلیل عایق بودن این نوع بتن، برای عایق‌بندی سردخانه‌ها، گرم‌خانه‌ها، پوشش لوله‌های حرارتی و برودتی و... کاربرد ویژه‌ای دارد. درضمن به دلیل عایق صدا بودن بتن سبک، از آن برای ساخت موتورخانه‌ها و اتاق‌های آکوستیک استفادۀ گسترده‌ای می‌شود. ‌

 

 

پر کردن حفره‌های فاضلاب و تونل‌ها

 

فوم بتن چون روانی بالایی دارد، از آن برای پر کردن حفرات و پایدارسازی آن‌ها بر روی انواع لوله‌ها، تونل‌ها، مخازن و نقاطی کاربرد دارد که به پرکنندۀ سبک به عنوان جایگزین خاک نیاز باشد.

 

زیرسازی راه‌ها

به دلیل اینکه فوم بتن یک مصالح بدون نشست است ، می توان به عنوان جایگزینی مناسب برای پرکردن حفاری های  های انجام شده به جای مصالح دانه ای استفاده کرد.

همين مزیت، عملكرد فوم بتن را در صورت استفاده در لايه‌های زيرین راه، به‌خصوص در مناطق غیر قابل دسترس به منابع مصالح دانه‌ای مناسب، تضمين می‌كند. همچنین با توجه به مقاومت زیاد اين بتن در مقابل آتش‌سوزی می‌توان از آن به‌عنوان مصالح نسوز استفاده کرد.

منیع : https://azarkavin.com/news/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%81%D9%88%D9%85-%D8%A8%D8%AA%D9%86



:: بازدید از این مطلب : 106
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

انواع فوم آتش نشانی

 

 

بر اساس ویژگی های منحصر به فردی که فوم های آتش نشانی دارند به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که از جمله ویژگی های مورد بررسی در تقسیم بندی  آن ها عبارت است از روش تولید ، کلاس حریقی که می‌توانند اطفا کنند، ساختار شیمیایی، درجه انبساط و غلظت و غیره. البته در یک تقسیم بندی کلی فوم ها به دو نوع اصلی مکانیکی و شیمیایی تقسیم می‌گردند. امروزه تولید فوم‌های شیمیایی تقریبا متوقف شده و در سطح بسیار محدودی تولید می‌گردند.

 

فوم‌های آتش نشانی از نوع شیمیایی

، از واکنش مستقیم دو ماده شیمیایی ، فوم های شیمیایی تولید می‌شوند که معمولا از حل شدن یک محلول قلیایی که اغلب بیکربنات سدیم است با اسیدی که بیشتر سولفات آمونیم است بدست می‌آید که مقداری آب و مواد پایدار کننده نیز به این محلول اضافه می‌شود.

 

فوم‌های آتش نشانی از نوع مکانیکی

در حال حاضر تقریبا تمامی فوم‌های آتش نشانی از نوع مکانیکی هستند. این نوع فوم‌ها از مخلوط شدن فوم با غلظت بالا با آب تولید می‌شوند که نسبت هر کدام مشخص است. بعد از این کار نیز هوادهی صورت می‌پذیرد تا فوم نهایی آماده گردد. کیفیت نهایی فوم‌های مکانیکی بسیار بستگی به درجه اختلاط دارد.

 

فوم‌های مکانیکی به دو نوع از لحاظ ساختار و همچنین از لحاظ غلظت فوم ها تقسیم بندی می شوند:

 

بر اساس ساختار:

  1. نوع طبیعی
  2. نوع ساختگی

بر اساس غلظت:

  1. انبساط پایین
  2. انبساط متوسط
  3. انبساط زیاد

 

فوم های آتش نشانی نوع طبیعی

 

فوم های پروتئینی منظم (PF)

فوم های فلوروپروتئین (FPF)

فوم فلوروپروتئین تشکیل دهنده لایه ی نازک (FFFP)

فوم فلوروپروتئین با تشکیل لایه ی نازک مقاوم الکلی (AR- FFFP)

 

فوم های آتش نشانی ساختگی

 

فومهای نوع A  

این نوع فوم ها در سال 1980 ساخته شدند و نحوه عملکرد این فوم ها بدین صورت است که ابتدا کشش سطحی آب را کاهش می دهند که این عمل به تر شدن و آغشته شدن سوخت نوع A  کمک قابل توجهی می کند تمامی این اقدامات سبب خاموش شدن آتش می شود و به نوعی از آتش گرفتن مجدد جلوگیری به عمل می آورد

 

فومهای نوع  B

این فوم ها برای مقابله با آتش سوزی‌های نوع B مثل مایعات آتش زا استفاده بسیار گسترده ای می شود البته قابل ذکر است که از فوم نوع A برای آتش سوزی نوع B نباید استفاده کرد چرا که ممکن است عواقب خطرناکی را به دنبال داشته باشد

به دلیل اینکه طراحی فوم های نوع A  مخصوص آتش های نوع A هستند و برای مهار های آتش های نوع B و یا مهار گازهای انفجاری تولید شده توسط مایعات آتش زا طراحی نشده اند.

فوم تشکیل دهنده ی لایه ی نازک آبی (AFFF)

فوم تشکیل دهنده لایه ی نازک آبی مقاوم در برابر الکل (AR-AFFF)

منبع : https://azarkavin.com/news/%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D9%81%D9%88%D9%85-%D8%A2%D8%AA%D8%B4-%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%86%DB%8C



:: بازدید از این مطلب : 116
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

علائم سرمازدگی و تفاوت آن با یخ زدگی

به طور معمول گیاهان در فصول سرد و یا گاها در فصل های دیگر با خطر سرمازدگی و یخ‌زدگی مواجه هستند، این دو پدیده متفاوت هستند و تفاوت هایی دارند ولی سرمازدگی و یخ‌زدگی هر دو در دمای زیرصفر رخ می‌دهد.

زمانی که گیاه دچار یخ‌زدگی شود یعنی عمر گیاه به اتمام رسیده‌است. یخ‌زدگی یعنی آب درون بافت سلول‌ها گیاه تبدیل به کریستال‌های یخ شده‌است، کریستال‌های یخ تشکیل شده به سلول‌های گیاه آسیب می‌رساند و باعث از بین رفتن بافت سلولی گیاه می‌شوند و که این پایان عمر گیاه را رقم می‌زند.

اما در سرمازدگی سطح رویی گیاه به واسطه سرما آسیب می‌بیند و سرما به لایه‌های عمیق‌تر گیاه نفوذ نمی‌کند.

زمانی که گیاه دچار یخ‌زدگی شود یعنی عمر گیاه به اتمام رسیده‌است. یخ‌زدگی یعنی آب درون بافت سلول‌ها گیاه تبدیل به کریستال‌های یخ شده‌است، کریستال‌های یخ تشکیل شده به سلول‌های گیاه آسیب می‌رساند.

علائم سرمازدگی گیاهان

گفتیم وقتی که گیاه دچار سرمازدگی می‌شود معممولا عمر آن به پایان نمی‌رسد، اما از کجا متوجه شویم که گیاه دچار سرمازدگی شده‌است؟

از علائم و نشانه‌های سرمازدگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چروکیدگی در برگ‌ها
  • ابتدا حاشیه و نوک برگ‌ها قهوه‌ای رنگ می‌شود و در نهایت تمام سطح برگ قهوه‌ای رنگ خواهدشد.
  • روی سطح برگ گیاه حالتی آبدار ایجاد می‌شود
  • بین رگبرگ‌های گیاه قهوه‌ای کم رنگ می‌شود
  • ساقه گیاه دچار افتادگی می‌شود
  • جوانه‌های گل و برگ از بین می‌روند.

با شروع سرما باید شرایط را به گونه‌ای برای گیاه یا گیاهانی که از آنها نگهداری می‌کنید فراهم کنید که احتمال سرمازدگی کاهش پیدا کند.

هنگامی که با این علائم مواجه شدید می توانید از راه های جلوگیری از سرمازدگی گیاهان استفاده کنید و گیاه را دوباره احیا کنید.

منبع : https://kimiazarin.com/symptoms-of-frostbite-and-how-it-differs-from-frostbite/



:: بازدید از این مطلب : 111
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

فواید آمینو اسید در رشد گیاهان

وجود اسید آمینه در گیاهان از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا فرماندهی گیاه بوسیله اسید آمینه ها انجام می شود . اسید آمینه ها بلوک های سازنده پروتئین هستند و در بسیاری از فرایند های زیستی دخالت دارند و بدون وجود اسید آمینه ها گیاهان نمی توانند به رشد خود ادامه دهند. ما در این مقاله به بررسی نقش و فواید آمینو اسید در رشد گیاهان می پردازیم.

فواید آمینو اسید

۱- افزایش مقاومت گیاه در هنگام بروز تنش های محیطی

اتفاق ها و تنش های محیطی مانند دمای بالا ، کم آبی ، شوری و سرمای شدید دارای تأثیرات مخربی بر روی متابولیسم گیاه بوده که اسید آمینه ها مثل پرولینبا ، باعث تقویت دیواره سلولی و ایجاد توازن آب در گیاه ، موجب کاهش خسارات ناشی از شرایط نامساعد گیاهی می گردد.

۲- تأثیر بر روزنه های هوایی

وظیفه ی متعادل نگه داشتن تعادل هیدروژنی گیاه توسط روزنه های هوایی ساختارهای سلولی موجود در برگ انجام می شود که عملیات جذب عناصر و … را بر عهده دارند. باز و بسته شدن روزنه ها توسط فاکتورهای خارجی (رطوبت – دما غلظت نمکها) و فاکتورهای داخلی (غلظت آمینو اسیدها و … ) کنترل می شود. بسته و باز شدن روزنه ها در شرایط نامساعد موجب کاهش شدید فتوسنتز و تعرق گیاه می شود. بدین ترتیب جذب عناصر غذایی کم و سوخت و ساز گیاه افزایش و رشد گیاه کاهش می یابد. در این مرحله بکار گیری اسیدهای آمینه مانند گلوتامیک اسید توصیه می شود زیرا با تأثیر بر سلولهای نگهبان روزنه از انسداد روزنه ها جلوگیری می کند.

۳- تقویت سیستم ایمنی گیاه

اسیدهای آمینه با افزایش تولید بافت خشبی گیاه و ترمیم بافتهای آسیب دیده و تقویت دیواره سلولی باعث افزایش مقاومت در مقابل آفات و بیماریها می گردد.

اسیدهای آمینه پرولین و هیدروکسی پرولین با تقویت دیواره سلولی، گیاه را در برابر شرایط نامناسب محیطی مقاوم نموده و همچنین باعث تعادل هیدروژنی در گیاه میشود.

۴-القا فرآیند گرده افشانی

گرده‌افشانی فرایندی مهم در چرخه تولید مثل در گیاهان دانه دار است. به‌طور خلاصه گرده افشانی به انتقال دانه‌های گرده از پرچم یک گل که عضو نر گیاه به حساب می‌آید به روی کلاله مادگی همان گل یا گل دیگری از همان گونه گفته می‌شود. اسید آمینه پرولین به باروری دانه گرده کمک می کند و از سوی دیگر متیونین –گلوتامیک اسید و لیسین از طریق فعال سازی هورمونهای مؤثر در تشکیل گل و میوه با افزایش جوانه زنی دانه گرده و افزایش طول لوله گرده موجب بهبود گرده افشانی میشوند.

۵- افزایش کمی و کیفی محصول

اسید های آمینه آلانین ، واکنی ، لیوسین اسید با افزایش نسخه برداری MRNA و افزایش پروتئین در گیاه باعث بهبود ویژگی های کیفی و کمی محصول می گردند.

۶- افزایش دوره ماندگاری محصول بعد از برداشت

۷- افزایش سرعت رسیدگی محصول

اسیدهای آمینه متیونین و تریپتوفان از طریق تحت تأثیر قرار دادن تولید هورمونی گیاهی باعث افزایش سرعت رسیدگی محصول می شود. اسید آمینه متیونین پیش ساز ساخت اتیلن و تریپتوفان پیش ساز ساخت هورمون اکسین است که اکسین باعث طویل شدن سلولها ، تسریع گلدهی و اتیلن باعث رسیدن کامل و توسعه رنگ میوه روی درخت و انبار ، افزایش بازار پسندی و افزایش مقاومت محصولات انباری می شود.

۸- افزایش جذب عناصر ریز مغذنی

اسیدهای آمینه (گلوتامیک اسید و گلیسین) دارای ویژگی کلات کنندگی عناصر ریز مغذی بوده و جذب عناصر ریز مغذی را به گیاه آسان تر میکنند.

۹- افزایش فتوسنتز

کاهش فتوسنتز در گیاه باعث کاهش ساخت و ساز کربوهیدراتها و اختلال در رشد می شود. اسیدهای آمینه مانند گلیسین با افزایش کلروفیل در گیاهو افزایش فرایند فتوسنتز و نسبت C/N در درختان میوه موجب بهبود کیفیت و کمیت محصول می گردد.

۱۰- کمک به تعادل میکروفلورای خاک

حفظ تعادل میکروفلورای خاک باعث بهبود ساختمان و حاصلخیزی خاک اطراف ریشه می شود. متیونین باعث ساخت فاکتورهای رشدی است که باعث استحکام دیواره سلولی میکروفلورای خاک می شود.

۱۱- تسریع در تشکیل اندامهای هوایی

اسیدهای آمینه گلیسین –گلوتامیک اسید – آسپارتیک اسید موجبات تسریع در تشکیل و رشد ساقه برگ – ارتقا جوانه زنی – بهبود سیستم ریشه ای گیاه می شوند.

منبع : https://kimiazarin.com/amino-acid-benefits-in-plant-growth/

 


:: بازدید از این مطلب : 99
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

روش های جلوگیری از سرمازدگی درختان در فضای باز

سرمازدگی پديده ای است که سبب ايجاد خسارت و يا از بين رفتن کل گیاه می شود. اين اتفاق در درختان ميوه در فصل زمستان و يا اوايل بهار رخ می دهد و هر ساله خسارتهای زيادی بر جای می گذارد. 

روش های جلوگیری از سرمازدگی:

اگر چه بسیاری از درختان در طول روند رشد خود دچار سرمازدگی می شوند اما شما می توانید با انجام روش ها و اصولی که در ادامه بیان کرده ایم باعث جلوگیری از سرمازدگی درختان خود شوید:

انتخاب ارقام دیر گل:

معمولا در مناطقی که احتمال خطر سرمای دیررس بهاره وجود دارد می توان از انواع دیر گل آن نیز استفاده نمود زیرا این ارقام با توجه به دیر باز شدن گل کمتر با سرمای دیررس بهاره مواجه خواهند شد. همچنین که امروزه در برخی مناطق از بادام های دیر گل برای پرورش استفاده می کنند.

انتخاب موقعیت و محل ایده ال برای کاشت:

بهتر است بدانید که در مناطق شیب دار و کنار تپه های ماهور در صورت احتمال وجود سرما های دیررس بهاره محل باغ را در شیب های شمالی انتخاب می کنند تا در اوایل بهار دیر تر گرم شوند و موجب تاخیر در بیدار شدن جوانه ها گردد. همچنین که ایجاد باغ میوه در کنار جنگل ها، برکه ها، رودخانه ها و کنار سواحل که دارای هوای مرطوب و نقطه شبنم بالا هستند آسیب های سرمای بهاره را به شدت کاهش می دهند.

استفاده از ترکیبات شیمیایی:

به طور کلی استفاده از تفن های درختان میوه هسته دار در پاییز موجب دیر باز شدن جوانه ها به مدت ۴ الی ۱۲ روز در طول فصل بهار می شود. همچنین که استفاده از هورمون های نفتالین استیک اسید در بهار موجب تاخیر ۱ الی ۲ هفته ای در زمان گلدهی درختان می گردد.

پاشیدن آب بر روی درختان:

توجه داشته باشید که پاشیدن آب بر روی شاخه های درختان میوه در دمای صفر درجه سانتی گراد باعث تشکیل یخ می شود و در واقع به ازای هر لیتر آب که یخ می زند ۸۰ کیلو کالری گرما آزاد خواهد شد. گرمای آزاد شده موجب گرم شدن اجسامی می شود که در تماس با آب هستند و در ضمن باعث تشکیل یک لایه عایق نسبتا یخ در اطراف جوانه ها می شود تا دمای جوانه از صفر درجه سانتی گراد پایین نیاید که به همین خاطر می توان از سیستم های آبیاری بارانی استفاده نمود و یا توسط محلول پاش ها بر روی درختان آب بپاشید. همچنین که پاشیدن آب باید حتما در دمای صفر درجه سانتی گراد انجام گیرد.

تدابیر زراعی خاک:

توجه داشته باشید که نوع سطح خاک در محافظت دمای هوا تاثیر زیادی دارد و می تواند اختلاف دمای حدود ۱.۷ درجه سانتی گراد ایجاد کند. به همین خاطر برای محافظت در برابر سرما و یخبندان های ناشی از تشعشع باید خاک مرطوب و عاری از علف های هرز و شخم دست نخورده باشد زیرا زمین شخم خورده دارای هوای بیشتر است و گرمای کمتری دارد که به همین خاطر خاک شخم خورده سریع تر سرد خواهد شد. اما خاک های مرطوب دیر تر گرم شده و در نتیجه دیر تر دمای خود را از دست می دهند. علف های سطح خاک نیز نوعی هدایت کننده گرما از خاک به سطح هوا می باشند و تدابیر زراعی بیان شده نیز یخ زدگی را در لایه ۱۵ سانتی متری سطح خاک به تاثیر می اندازد و به ویژه برای جلوگیری از سرمازدگی گیاهانی همچون توت فرنگی و انگور موثر خواهد بود

گرم کردن باغ توسط بخاری های باغی:

به طور کلی کار گذاشتن بخاری یا پلارهای باغی در قسمت های مختلف باغ و سوزاندن موادی همچون چوب نفت یا گازوئیل باعث گرم شدن فضای باغ می شوند. معمولا این روش در مناطق سردسیر ممکن است تاثیر زیادی نداشته باشد اما در مانطق نیمه گرمسیری مانند باغات مرکبات، انجیر، زیتون، انار و.. می تواند موثر عمل کند.

ایجاد بادشکن در اطراف باغ:

بهتر است بدانید که کاشتن درختان باد شکن مانند درخت چنار زبان گنجشک و افرا در جهت شمالی که باد های سرد می وزد موجب محافظت درختان میوه از سرما خواهند شد.

ایجاد دود برای کاهش تشعشع:

در شب هایی که احتمال بروز سرما زیاد است با سوزاندن کاه و کلش و تی مواد دیگر موجب ایجاد دود در هوای باز می گردد و از آنجایی که هر چقدر ذرات معلق در هوا بیشتر باشند انعکاس حرارت نیز به سقف آسمان تقلیل می یابد زیرا تشعشع حرارت که با طول موج های بلند به سمت آسمان منعکس می شود توسط ذرات هوا جذب شده و دمای باغ را حفظ خواهد کرد و در نتیجه باعث جلوگیری از سرمازدگی درختان خواهد شد.

منبع : https://kimiazarin.com/ways-to-prevent-frost-on-trees-outdoors/



:: بازدید از این مطلب : 99
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

فرکانس و طول موج و مفاهیم آن ها

تعریف و مفهوم فرکانس :

فرکانس ، اندازه گیری تعداد تکرار اتفاقی در واحد زمان است. برای محاسبه فرکانس در یک بازه زمانی ثابت و مشخص، تعداد دفعات وقوع یک حادثه در آن بازه شمرده و سپس این تعداد را بر طول بازه زمانی تقسیم می شود. به زبان ساده، فرکانس یعنی تعداد چرخه در ثانیه و یا تعداد تکرار یک کار تکراری در واحد زمان است. (واحد زمان را معمولا ثانیه در نظر می گیرند).


واحد اندازه گیری فرکانس :

فرکانس با واحد هرتز (Hz) اندازه گیری می شود که بر گرفته از نام فیزیک دان آلمانی یعنی ” هاینریش رودولف هرتز ” می باشد. واحدهای دیگر برای اندازه گیری فرکانس نیز وجود دارد، از قبیل : دور بر دقیقه (rpm) و نیز سیکل بر ثانیه.


مفهوم فرکانس چیست ؟

برخی عبارات در مباحث مختلف، معنای متفاوتی دارند؛ فرکانس نیز از آن دسته عبارات می باشد. به طور مثال اگر شما بتوانید در یک ثانیه ۱۰ بار دست هایتان را به هم بزنید، فرکانس شما در این مبحث ۱۰ هرتز می شود.

مثال دیگر، وقتی گفته می شود نرخ بازسازی صفحه در مانیتور شما ۶۰ هرتز است ، این بدان معناست که در هر ثانیه ۶۰ بار کل صفحه مانیتور شما، پیکسل به پیکسل، و از بالا به پائین، با رنگ جدید جایگزین می شود.

طبیعتا ۶۰ بار در ثانیه آنقدر سریع است که چشم شما احساس نمی کند و شما فکر می کنید که دائما یک صحنه ثابت را می بینید، در حالی که این صحنه حداقل ۶۰ بار در هر ثانیه دوباره بازسازی می شود. هر چه این عدد بیشتر باشد، چشم شما کمتر چشمک زدن های مانیتور را احساس می کند در نتیجه چشم شما کمتر خسته می شود.


انواع فرکانس در فناوری RFID :

به طور کلی امواج رادیویی دارای سه ویژگی می باشند :

* فرکانس
* طول موج
* قدرت

امواج رادیویی متزلزل و قابل نوسان می باشند و این بدان معناست که مکررا افزایش می یابند و به نقطه ارتعاش و نوسان می رسند که در اصطلاح به آن ” پیک ” می گوئیم و دوباره به حداقل و پائین ترین حد خود می رسند که در اصطلاح فیزیک آن را ” فید ” یا ” کاهش فرکانس ” می نامیم؛ پس به طور مکرر این افزایش و کاهش فرکانس در این امواج پدید می آیند.


یک حرکت از اولین پیک به سمت دومین پیک، یک ” دوره ” یا ” سیکل ” نامیده می شود، در اینجا باید عنوان کنیم که واژه فرکانس و آنچه که فرکانس نامیده می شود دقیقا اشاره به میزان نوسان موج دارد. در حقیقت تعداد سیکل هایی که در یک ثانیه صورت می گیرند. همانطور که در بالا گفته شد، فرکانس با واحدی به نام ” هرتز ” اندازه گیری می شود، هر هرتز شامل یک سیکل در هر ثانیه می باشد، پس یک موج رادیویی 960 مگاهرتز، در هر ثانیه، چیزی حدود 960 میلیون سیکل نوسان پیدا می کند. فاصله بین دو پیک متوالی ” طول موج انرژی ” نامیده می شود.

پنج فرکانس برای انواع سیستم های ردیاب در دنیا در نظر گرفته شده است. سیستم ها در هر رده فرکانس، دارای توانایی های مختلفی می باشند و می توانند سیگنال ها را در فاصله خاصی دریافت و از مواد و اجسام کدر از قبیل فلزات، سدیم، گرافیت و مایعات عبور دهند. این نکته باید در نظر گرفته شود که تفاوت های تکنیکی خاصی در سیستم هایی که به نوعی با فرکانس در ارتباط می باشند وجود دارد.


سخن پایانی

در این مقاله با فرکانس و طول موج و مفاهیم آن ها آشنا شدیم. با انتها رسیدن این مطلب ، شما کاربران عزیز می توانید برای مشاهده و خواندن بیشتر مقالات در این زمینه به صفحه مقالات مراجعه کنید.

لطفا اگر نظر یا نکته ای دارید ، در بخش نظرات ثبت کنید.

منبع : https://sensorsanatnovin.com/frequency-and-wavelength-and-their-implications/

 



:: بازدید از این مطلب : 108
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 26 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

کنتاکتور چیست؟

کنتاکتور (Contactor) کلید مغناطیسی است که جزو مهمترین مدارهای فرمان الکتریکی به شمار می آید، از کنتاکتورها در ماشین های صنعتی به منظور راه اندازی و کنترل استفاده می شود. با فروشگاه سنسور صنعت همراه باشید.

کنتاکتور سکسیونر ساده قابل قطع زیر بار است که تیغه متحرک آن تحت نیروی دائم الکترومغناطیسی در موقعیت وصل بوده و با کنتاکت ثابت در تماس است. جریان به طور دائم در سیم پیچ تولیدکننده نیروی مغناطیسی برقرار بوده، تیغه محرک کنتاکتور را با فشار مناسب در حالت وصل و تماس با کنتاکت ثابت حفظ می‌کند. در صورت کاهش ولتاژ و یا قطع جریان در بوبین، نیرو تقلیل یافته، کنتاکت متحرک به طور اتوماتیک در موقعیت قطع قرار گرفته، جریان را قطع می‌ سازد.

بدین ترتیب تیغه‌ های نگهدارنده کنتاکت‌ ها که در مسیر جریان بار موتور قرار گرفته‌اند تنها تحت تأثیر نیروی مغناطیسی به کنتاکت‌ های ثابت وصل بوده، نیروی الکترومغناطیسی را به طور دائم بر تیغه‌ ها و کنتاکت‌ های متحرک وارد می‌ کند.


یک کنتاکتور دارای سه بخش است:

  • کنتاکت‌ ها؛ بخش انتقال دهنده جریان در کنتاکتور هستند، که شامل کنتاکت‌ های قدرت، کنتاکت‌ های کمکی و فنرهای کنتاکت است.
  • کویل؛ که نیروی محرکه‌ای را برای بستن کنتاکت‌ها ایجاد می‌کند.
  • محفظه؛ یک فریمی است که در آن کنتاکت‌ها و کویل قرار گرفته‌اند.

جنس محفظه معمولاً از مواد عایق مانند: باکالیت، پلی کاپرولاکتام یا (Nylon 6)، پلیمرهای گرماسخت یا ترموست ساخته شده‌ اند که برای محافظت و عایق بندی کنتاکت‌ ها و ایجاد حفاظت در هنگام لمس کردن کاربر طراحی شده‌اند.


تفاوت کنتاکتور با کلید های معمولی

کنتاکتور در واقع نوعی کلید مغناطیسی است که توسط استپ و استارت خاموش و روشن می شود در کلیدهای معمولی چنانچه در هنگام استفاده از دستگاهی جریان برق قطع شود پس از وصل جریان دستگاه روشن می شود و نیازی به روشن کردن مجدد نیست اما در کنتاکتورها چنانچه با قطعی برق مواجه شویم پس از وصل جریان برق جهت روشن کردن دستگاه از استارت استفاده می کنیم کنتاکتورها جهت اتوماتیک کردن دستگاههایی چون پمپ های آتش نشانی استفاده می شوند.


دسته‌بندی کنتاکتور

کنتاکتورها با توجه به نوع باری که می‌ توان به کنتاکت های آن‌ ها متصل نمود و همچنین نوع ولتاژ بوبین آن‌ ها به دسته‌ های گوناگون تقسیم می‌شوند. کنتاکتورها بوبین AC با AC و کنتاکتورهای مدل DC با DC شروع می‌ شوند.

  • AC1 : بار اهمی – بار غیر سلفی یا سلفی ضعیف – گرم‌ کن برقی با ضریب توان حدود .۰۹۵
  • AC2 : برای راه‌ اندازی موتورهای آسنکرون روتور سیم‌ پیچی شده بدون ترمز جریان مخالف
  • “AC2 : برای راه‌ اندازی موتور آسنکرون با ترمز جریان مخالف 
  • AC3: برای راه‌ اندازی موتور آسنکرون روتور قفسه‌ای .هنگام قطع جریان نامی از تیغه‌ ها عبور می‌ کند جریان راه‌اندازی ۵تا ۷ برابر جریان نامی است
  • AC4 : برای راه‌ اندازی موتور آسنکرون روتور قفسه‌ ای با ترمز . تعداد دفعات قطع و وصل زیاد در زمانی اندک
  • AC11 : کنتاکتور کمکی بدون داشتن کنتاکت قدرت کوپل مغناطیسی – استفاده فقط در مدار فرمان
  • DC1 : بار اهمی – بار غیر سلفی یا سلفی ضعیف – گرم‌ کن
  • DC2 : برای راه‌ اندازی موتور شنت – قطع کردن موتور هنگام کار
  • DC3 : برای راه‌ اندازی موتور شنت  با تعداد دفعات قطع و وصل در فواصل زمانی اندک
  • DC4 : راه‌ اندازی موتورهای سری و قطع و وصل هنگام کار
  • DC5 : راه‌ اندازی موتور سری با تعداد دفعات قطع و وصل در فواصل زمانی اندک
  • DC6 : کنتاکتور کمکی – کنتاکتور فرمان – کوپل مغناطیسی

سخن پایانی

در این مقاله با کنتاکتور چیست؟ آشنا شدیم. با انتها رسیدن این مطلب ، شما کاربران عزیز می توانید برای مشاهده و خواندن بیشتر مقالات در این زمینه به صفحه مقالات مراجعه کنید.

لطفا اگر نظر یا نکته ای دارید ، در بخش نظرات ثبت کنید.

منبع : https://sensorsanatnovin.com/what-is-a-contactor/



:: بازدید از این مطلب : 92
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 26 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

کود آلی یا شیمیایی ، کدام بهتر است؟

امروزه برای ارتقای سطح کیفیت محصولات و همچنین کاهش هزینه های تمام شده یک نظام کشاورزی پایدار و رو به رشد نیاز است که استفاده از انواع کودها می تواند به داشتن این نظام کمک کند. . اما کدام نوع کود مناسب گیاهان ما است ؟ کود آلی یا شیمیایی بهتر است ؟ در این مقاله به این پرسش پاسخ خواهیم داد تا تفاوت این دو را بهتر درک کنید.

کود چیست؟

به کلیه مواد اعم از آلی (طبیعی) یا شیمیایی (مصنوعی) که داری عناصر و مواد غذایی مورد نیاز گیاه باشند، کود می گویند که دو منشا سنتتیک و طبیعی دارد.

کود آلی چیست؟

کودهای آلی از بقایای گیاهان و موجودات زنده حاصل می‌شوند. این کودها به میکروارگانیسم های موجود در خاک برای تجزیه و آزاد کردن مواد مغذی خود، نیاز ضروری دارند. کودهای آلی سرشار از فسفر، نیتروژن و پتاسیم هستند.

کودهای آلی مانند:

کنجاله پنبه، امولسیون ماهی، انواع کودهای حیوانی (طیور و دامی)، کمپوست حاصل از ضایعات کارخانه های قند و دخانیات، تخمیر زباله ها و فاضلاب شهری، تخمیر آزوال، ضایعات کشت و تولید قارچ خوراکی، بقایا و پسماندهای گیاهان، تخمیر سبوس برنج و کلش گندم.

کودهای آلی دو نوع هستند:

کود آلی مصنوعی :کودهایی هستند دارای ترکیبات آلی ، که به صورت مصنوعی تولید می‌شوند، مثل اوره که یک کود آلی معمولی است.

کود آلی طبیعی : کودهایی هستند که  ٪۱۰۰ از مواد طبیعی تولید می‌شوند، مانند عصاره ماهی، جلبک دریایی و مواد کمپوست.

کود شیمیایی چیست؟

کود شیمیایی عبارت است از هر ماده معدنی با منشا کاملا مصنوعی که برای حفظ رشد گیاه به خاک اضافه می‌شود. به دلیل این که کودهای شیمیایی به صورت مصنوعی از مواد معدنی تولید می‌شوند ، ممکن است دارای اسیدهای مضر باشند که باعث ایجاد مشکل در میکروارگانیسم های خاک می شود. همچنین آنها سرشار از سه ماده مغذی ضروری NPK برای رشد گیاه هستند.

کودهای شیمیایی مانند:

سولفات آمونیوم، آمونیوم فسفات، نیترات آمونیوم، اوره، کلرید آمونیوم و …

 کودهای شیمیایی یا معدنی به طور گسترده‌ای در دسترس هستند و بیشتر از کودهای آلی استفاده می‌شوند. مواد معمول مورد استفاده در تهیه این کودها، فرآورده‌های نفتی و سنگ‌ها هستند، اما از منابع ارگانیک نیز در بسیاری موارد استفاده می‌شود. اگر چه ممکن است در تولید این کودها از منابع ارگانیک استفاده شود، اما به دلیل اینکه مواد به حالت خالص و طبیعی استفاده نمی‌شوند، ارگانیک به حساب نمی‌آیند.

مزایای کود آلی

  • کاهش احتمال فرسایش خاک و حفظ پایداری خاک
  • دارای مواد مغذی مانند نیتروژن، گوگرد، فسفر، کربن و … 
  • حفظ عناصر غذایی در خاک
  • منبع انرژی برای میکروارگانیسم های خاک
  • افزایش سرعت نفوذ آب در خاک و کاهش احتمال ایجاد رواناب
  • کاهش اثرات منفی محیطی
  • کود آلی با پایین نگه داشتن وزن مخصوص ظاهری از سفت و سخت شدن، تراکم و فشردگی و نفوذناپذیر شدن خاک جلوگیری می‌کنند.
  • افزایش قابلیت خاکورزی با کاهش چسبندگی خاک 
  •  ابقای کربن از اتمسفر و دیگر منابع مغذی
  •  کاهش اثرات محیطی منفی مانند اثر حشره کش‌ها، فلزات سنگین و …
  • افزایش قدرت بافری خاک و مقابله با تغییرات سریع اسیدیته خاک

معایب کود آلی

  • حجم زیادی را اشغال می‌کنند و جا به جایی و نگهداری آنها سخت است.
  • سطح مواد مغذی پایین کود آلی
  • به دلیل عدم آزادسازی یکنواخت مواد مغذی، رشد محصولات هماهنگ نخواهد بود.
  •  شامل ریز مغذی های مفیدی هستند، اما از انواع کند رهاشونده هستند.
  • سرعت اثرگذاری پایین کود آلی

مزایای کود شیمیایی

  • بهای ارزان
  • میزان بازدهی و کیفیت بیشتر
  • سریع الاثر بودن
  • ترکیبات دقیق و مشخص مواد مغذی
  • کاربرد کم هزینه و آسان
  • جبران فقر خاک در مناطق خشک
  • حمل و ذخیره آسان تر
  • قابلیت تهیه یک ماده غذایی خاص
  • قابلیت حل شدن بعضی از آنها در آب و در نتیجه جذب سریع تر

معایب کود شیمیایی

  • افزایش آلودگی آب سطحی و زیرزمینی
  • تخریب ساختمان خاک
  • افزایش املاح خاک
  • بالا رفتن EC خاک
  • عدم تعادل در عناصر غذایی ماکرو و میکرو
  • افزایش هزینه‌های تولید و کاهش بهره‌وری
  • کاهش کیفیت محصولات کشاورزی
  • مقاوم شدن آفات به سموم شیمیایی و طغیان آنها
  • آلودگی مواد مغذی به مواد شیمیایی
  • تأثیرات مستقیم بر سلامتی انسان
  • آسیب جدی به جمعیت میکروارگانیسم ها در صورت استفاده بیش از حد
  • انتشار گازهای گلخانه‌ای در جو

انتخاب بهتر کدام است ؟ کود شیمیایی یا کود آلی؟

کود شیمیایی و کود آلی هر دو از رشد گیاهان حمایت می کنند، اما این به نیاز گیاهان شما بستگی خواهد داشت. که در واقعا کدام را انتخاب کنید. زیرا هر دو محصول خاک را با مواد مغذی برای رشد گیاهان غنی می کنند و این به نظرات شما و ترجیحات شما بستگی دارد که با نظر به تفاوت هایی همچون هزینه، در دسترس بودن و تاثیرات زیست محیطی کدام را انتخاب کنید.

منبع : https://kimiazarin.com/organic-or-chemical-fertilizers-which-one-is-better/



:: بازدید از این مطلب : 108
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

منظور از کود کلات شده چیست؟

کلات  کردن به چه معنی است :

یک فرایند ساده و طبیعی است که فلزات با ترکیبات آلی، بهم می پیوندند. وقتی سلولهای گیاه مواد مغذی را جذب می کنند فورا با اسیدهای آلی از جمله اسید سیتریک، اسید مالونیک، اسیدهومیک و آمینواسید به  شکل  کلات  شده در می آیند .

همچنین به معنی دیگر کلات در صنعت کودهای کشاورزی به مواد غذایی غیر آلی که توسط یک مولکول از ماده آلی محصور شده می‌گویند. 

زمانی که عنصری مغزی در کنار مولکول‌های پایدار و مرکبی که آلی‌اند (عوامل کلات) نگهداری شود کود کلات شده گویند. کلات عناصر ریز مغذی ، مانند آهن، مس، منگنز و… به صورت گسترده در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.

فرم کلات یک عنصر در مقایسه با نوع معمولی‌اش خیلی راحت‌تر در خاک توسط گیاه جذب می‌گردد. عنصر کلاته شده پتانسیل بار بیشتری ایجاد می‌نماید و بنابراین بسیار بهتر از کانال ریشه عبور خواهد کرد.

اگر بخواهیم عناصری که به فرم کلات هستند را با عناصر آزاد و یا غیر کلات در خاک مقایسه کنیم، عنصر به فرم کلات ثبات بیشتری داشته و با آب‌شویی کمتر از دسترس ریشه خارج می‌گردند.

نکته مهم این است که مواد کلات ساز نباید در سوخت و ساز گیاه اختلال ایجاد نماید و برای گیاه مضر باشد. باید توجه شود که فقط عنصرهای آهن، کلسیم، روی، منگنز، منیزیم و مس قابلیت کلات شدن و قابل استفاده بعنوان کود ریز مغذی هستند.

مزایای کلی کود کلات شده:

کلات کردن خاک باعث مزایای بسیار مفیدی برای گیاه می شود که عبارت است از:

  • کمک به تحرک و جنبش مواد مغذی و مواد فلزی
  • قابل دسترس قرار گرفتن مواد ریز مغزی در خاک برای گیاه
  • نقش مهم در سیستم حیات گیاه
  • ممانعت از تثبیت عناصر معدنی ریزمغذی مخصوصاً در شرایط قلیایی خاک
  • کود کلات شده قابل جذب برای گیاه در pH های 3  تا 11 می باشد.
  • جذب بسیار عالی در مقایسه با کودهای شیمیایی و محصولات مشابه موجود در بازار
  • کود کلات شده باعث پایداری دیواره سلول و غشاهای سلولی همچنین توسعه سلولی می شود.
  • کلات کردن باعث تعادل کاتیون و آنیون می شود.
  • توسعه ریشه و افزایش مقاومت در برابر صدمات ناشی از تغییرات آب و هوایی و مقاومت در برابر باد
  • افزایش کیفیت و رنگ پذیری محصول
  • مانع از آبشویی توسط عوامل کلاته
  • کود کلات شده کاملاً محلول در آب است.
  • پایداری بیشتر یون‌های فلزی کلات به نسبت یون‌های آزاد
  • ممانعت نمودن از بروز بیماری یا همان رشد پاتوژن در گیاهان
  • کلات کردن باعث جلوگیری از ، از دست دادن مواد مغزی موجود در خاک می شود.

منبع : https://kimiazarin.com/what-is-meant-by-chelated-fertilizer/



:: بازدید از این مطلب : 109
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

جلوگیری از سرمازدگی درختان در ابتدای بهار

یکی از بدترین مشکلاتی که می تواند گزیبان کشاورزان را بگیرد سرمازدگی شکوفه های درختان در ابتدای فصل بهار می باشد که ممکن است بخاطر این سرمازدگی کل و یا بخش بزرگی از محصولات از بین برو و کشاورزان را با ضررهای سنگین مواجه کند.

ما در این مقاله قصد داریم راهکارهای به حداقل رساندن این آسیب ها به درختان را بررسی کنیم.

علل اصلی بروز مشکل سرمازدگی در بهار

از عمده ترین عوامل بروز این مشکل می توانیم به عواملی مثل:

  • افت شدید دما (مخصوصا در طول شب)
  • بارش برف و یخ زدگی

همچنین ممکن است عوامل دیگری از جمله بیمارهای قارچی و فقر کودی نیز از دلایل سرمازدگی در بهار باشند.

سئوال: آیا کود ضد سرمازدگی بصورت کلی وجود دارد یا نه؟

مطمئنا تا به حال با عباراتی مثل کود ضد سرمازدگی، کود ضد تنش سرمایی و عناوین این چنین زیاد برخورد داشته اید ولی واقعیتی که در حال حاضر وجود دارد این است حداقل در ایران چیزی به نام کود ضد سرمازدگی وجود ندارد. زمانیکه ما از کلمه ضد سرمازدگی استفاده می کنیم باید در صورت افت شدید دما و حتی بروز یخ زدگی هیچ ضرری به گلها و جوانه ها وارد نشود، ولی این در حالیست که چنین چیزی اتفاق نمی افتد و بعد از کاهش شدید دما و یخ زدگی قسمتی از یا کل گلها و جوانه های تازه تشکیل شده از بین می روند، این در حالیست که باید این اتفاق با وجود استفاده از کود ضد سرمازدگی ادعائی، اتفاق نیافتد.

در طی سالهای اخیر و با توجه به پیشرفتهای فراوانی که در تولید انواع کودها و مواد ضد استرس اتفاق افتاده است اخیرا یکسری مواد ضد سرمازدگی در کشورهای پیشرفته کشاورزی تولید شده است. نحوه استفاده از این مواد به این گونه است که 12 تا 24 ساعت قبل از شروع یخبندان، این مواد بصورت محلول پاشی روی جوانه ها و گلهای تازه تشکیل شده استفاده می شود و این مواد در بازه زمانی مشخصی (مثلا 2 تا 4 روز) از یخ زدگی گلها و جوانه ها تازه تشکیل شده جلوگیری می کند. ولی نکته مهم در اینجاست که به دلیل بالا بودن قیمت این مواد در حال حاضر تولید انبوهی نداشته و در مرحله بیشتر آزمایش وجود دارد.

برای مقابله با سرمازدگی بهاره در باغات چه کارهائی می توانیم انجام دهیم؟!

بصورت کلی ما می توانیم در دو مرحله نسبت به کاهش ضررهای وارده به دلیل سرمازدگی اقدام کنیم:

  • مرحله اول: بعد از بیدار شدن درختان و شروع جوانه زنی و گلدهی
  • مرحلهدوم: بعد از بروز سرمازدگی

مرحله اول: بعد از بیدار شدن درختان و شروع جوانه زنی و گلدهی

یکی از عمده ترین دلایل بالا بودن خسارات ناشی از سرمازدگی در ابتدای بهار در باغات ضعف کودی در اکثر زمین های کشاورزی است. هر چقدر درختان دارای بنیه قوی باشند، جوانه ها و گلهای تازه تشکیل شده هم قوی بوده و قدرت مقاومت بالایی در مقابله با وقایع محیطی خواهد داشت. به همین خاطر است که ما باید در ابتدای زمان بیدار شدن درختان باید نسبت به استفاده از کود بهاره (فروت ست) حتما اقدام کنیم. نحوه استفاده از این برنامه کودی قبلا بصورت کامل توضیح داده شده که باز هم می توانید با کلیک روی این لینک این مطلب را دوباره مطالعه  کنید.

مرحله دوم: بعد از بروز سرمازدگی

به طور قاطع می توان گفت که عمده ضررها و مشکلات بعد از سرمازدگی ، از بین رفتن جوانه ها و گلهای تازه تشکیل شده است و اگر به موقع از مواد و کودهای لازم در این مقطع استفاده نشود نمی توانیم قسمت عمده ای از این آسیب ها را جبران کنیم.

مهمترین خطرات بعد از سرمازدگی برای جوانه ها و گلهای تازه تشکیل شده

بصورت کلی دو ضرر عمده بعد از بروز سرمازدگی گلها و جوانه های تازه تشکیل شده را تهدید می کند:

  1. الف) بیماریهای قارچی
  2. ب) کمبود شدید مواد کودی و عدم تغذیه

الف) بیماریهای قارچی

در مواقعی که وقایع های محیطی مثل افت شدید دما اتفاق می افتد شرایط برای بروز بیماریهای قارچی فرآهم می شود که بروز این حالت ممکن است از دلایل از بین رفتن و وارد آمدن آسیب های جدی به گلها و جوانه های تازه باشد.

ب) کمبود شدید مواد کودی و عدم تغذیه

به دلیل افت های شدید دمایی آسیب های جدی به سیستم تغذیه گلها و جوانه های تازه تشکیل شده وارد می شود و عملا امکان تغذیه را به شدت محدود می کند و به جرات می توان گفت که یکی از مهمترین عوامل ثانویه از بین رفتن گلها و جوانه های تازه تشکیل شده همین عدم امکان تغذیه است و به نوعی گلها و جوانه ها از کمبود مواد کودی از بین می روند.

می توان این مشکل را با داشتن یک برنامه کوددهی درست و متناسب به صورت کامل پیشگیری و یا رفع کرد.

منبع : https://kimiazarin.com/prevent-frost-on-trees-in-early-spring/



:: بازدید از این مطلب : 107
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

انواع سرمازدگی گیاهان

اغلب درختان میوه مناطق معتدله در معرض بخبندان زمستان یا سرمازدگی بهاره قرار می یرند که این امر موجب وارد شدن خسارات شدید اقتصادی می گردد. حتی آن دسته از مناطق تولید میوه که در موقعیت های جغرافیایی خاص احداث می شوند که خسارت وارده ناشی از سرما در آن ها به حداقل کاهش داده نیز بعضا با این حوادث مواجه می شوند. البته بسته به نوع فصل نیز خسارت وارده متفاوت می باشد؛ به عبارتی زمان وقوع سرما نیز با اهمیت بوده و براین اساس تقسیم بندی زیر صورت گرفته است .

انواع سرمازدگی گیاهان:

در این مقاله انواع و اقسام سرمازدگی درختان میوه و گیاهان را با هم بررسی می کنیم

سرمازدگی انتقالی:

به سرمایی که در اثر هجوم یک جریان سرد و قطبی و عبور آن از یک منطقه پیش می آید و موجب کاهش شدید و ناگهانی درجه محیط به چندین درجه پایین صفر می شود اطلاق می گردد و معمولا این جریان در دوران رکود درختان میوه اتفاق خواهد افتاد.

سرمازدگی تشعشعی:

سرما و یخبندانی که کاملا منطقه ای بوده و درون یک محدوده معین بدون اینکه هوای سرد از سایر نقاط به منطقه نفوذ پیدا کند در اثر تشعشع از سطح زمین در همان محل به وجود می آید و به صراحت می توان گفت که این نوع سرمازدگی بر خلاف نوع اول همواره در شب های ساکت و بدون ابر و باد ظاهر می شود

سرمازدگی دیررس بهاره:

سرماهای بهاره اغلب خیلی خطرناک تر از یخبندان های اوایل پاییز می باشند به دلیل اینکه گل ها و میوه های جوان حساس تر از میوه های رسیده می باشند و باعث خسارت زیادی به گیاه و درخت می شوند. به طور کلی امکان وقوع سرمای بهاره در موقع باز شدن گل های درختان وجود دارد و معمولا طول مدت این نوع سرما بسیار کوتاه بوده و از چندین ساعت تا حداکثر سه روز بیشتر نیست.

سرمازدگی زمستانه:

این نوع سرمازدگی معمولا در زمستان در دماهای پایین تر از منفی ۱۰ درجه سانتی گراد و حتی پایین تر رخ می دهد و در حالت شدید تر نیز درختان دچار یخ زدگی خواهند شد که در این صورت خسارات شدیدی به درختان وارد خواهد شد. همچنین گاهی ممکن است سرمازدگی پاییزه پیش از به خواب رفتن درختان خسارت بار باشد.

منبع : https://kimiazarin.com/types-of-frostbite/



:: بازدید از این مطلب : 102
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

شاید ندانید که برای اولین چه دلیلی باعث شد که فوم های آتش نشانی ساخته شوند. شعله ور شدن نفت در بسیاری از بندرهای کشور های جهان و خاموش نشدن آن ها باعث ساخته شدن اولین فوم های اطفا حریق شد. در قسمت زیر به تاریخچه ی کلی فوم های اطفاء حریق می پردازیم.

سال 1902

مهندس و شیمی دان روسی الکساندر لوران روشی برای خاموش کردن مایعات آتش زا از طریق پوشاندن آن ها با فوم معرفی کرد. لوران در باکو معلم مدرسه بود، شهری که در آن زمان مرکز صنعت نفت روسیه بود. لوران که در آنجا با دیدن آتش های نفتی بزرگی که به سختی مهار می شدند، تحت تاثیر قرار گرفته بود، تلاش کرد مایعی پیدا کند که چنین آتش هایی را مهار کند. او فوم آتش نشانی را اختراع کرد، که در 1902 و 1903 با موفقیت امتحان شد. در 1904 لوران اختراع خود را ثبت کرد، و اولین فوم خاموش کننده را در همان سال تولید کرد.


اولین فوم، مخلوطی از دو نوع پودر و آب بود که در دستگاه فوم ساز ساخته شد. این فوم، به دلیل عمل شیمیایی انجام شده برای ساخت آن، فوم شیمیایی نام گرفت. عمدتاً، پودرهای استفاده شده، سدیم بی کربنات و آلومینیوم سولفات، همراه اندکی ساپونین یا لیکوریس (شیرین‌بیان) جهت پایدارسازی حباب ها، بودند.

کپسول های خاموش کننده دستی نیز از همین دو ماده شیمیایی بصورت محلول استفاده می کردند. برای فعال سازی کپسول خاموش کننده، محافظ آن شکسته می شد و کپسول برعکس گرفته می شد، تا مواد مخلوط شوند و واکنش شیمیایی انجام شود. فوم شیمیایی، محلولی پایدار از حباب های ریز حاوی کربن دی اکسید با چگالی کمتر از نفت یا آب است، و در پوشش سطوح مسطح، از خود پیداری نشان می دهد. چون این ماده از مایع محترق سبک تر است، با آزادی روی سطح مایع حرکت می کند و آتش را با خفه سازی آن (جلوگیری و حذف اکسیژن) خاموش می کند.

امروزه فوم شیمیایی منسوخ به حساب می آید به دلیل اینکه برای آتش های کوچک به محفظه های پودر زیادی نیاز دارد.

دهه 1940

پِرسی لاوُن جولین فوم بهبود یافته ای به نام آئروفوم تولید کرد. او یک مایع غلیظ پروتئینی ساخته شده از پروتئین سُویا را، با کمک اثر مکانیکی، در یک مخلوط کن شیمیایی یا در یک لوله تهویه، با آب مخلوط کرد تا حباب های هوایی با اثر جریان آزاد تشکیل شوند. سرعت گسترش این فوم و کنترل آسان آن، باعث محبوبیت آن شد. فوم پروتئینی توسط بعضی مایعات آتش زا آلوده می شود، لذا باید مراقب بود که این فوم تنها بالای مایع محترق مصرف شود. فوم پروتئینی سرعت کمی در اطفاء دارد، اما برای امنیت پس از اطفاء حریق مناسب است.

دهه 1950

ایده فوم با گسترس وسیع توسط هربرت آینسر در انگلستان در "تاسیسات پژوهش امنیت معدن" (اکنون آزمایشگاه سلامتی و امنیت) جهت مهار آتش های معدن زغال سنگ مطرح شد. ویل بی. جمینسون، که یک مهندس معدن از پنسیلوانیا بود، مقاله ای درمورد فوم پیشنهادی در 1952 مطالعه کرد، و خواستار اطلاعات بیشتری درباره این ایده شد. او در مورد این ایده با اداره کل معادن امریکا همکاری کرد، و 400 فرمول را پیش از پیدا کردن ترکیبی مناسب آزمایش نمود. در 1964، کمپانی والتر کید (اکنون کید) حق ثبت فوم با گسترش زیاد را خریداری کرد.

دهه 1960

کمپانی ملی فوم، فوم فلوئوروپروتئین را تولید کرد. عامل فعال این فوم، یک ماده فعال سطحیِ ترکیب شده با فلوئور است که با ایجاد خاصیت دفع روغن، از ناخالصی جلوگیری می کند. در کل، این فوم از فوم پروتئینی بهتر است زیرا اثر پوششی طولانی تر آن هنگامی که ورود به ساختمان برای نجات جان افراد لازم است، امنیت بیشتری را به وجود می آورد. فوم فلوئوروپروتئینی خاصیت اطفاء سریع دارد همچنین می توان آن را به همراه مواد شیمیایی خشکی که فوم پروتئینی را از بین می برند، ترکیب کرد. در اواسط دهه 1960، نیروی دریای امریکا فوم مایع غشا ساز AFFF)) را تولید کرد. این فوم مصنوعی، ویسکوزیته پایینی دارد و با سرعت زیادی روی سطح بیشتر سوخت های هیدروکربنی پخش می شود. غشایی از آب زیر فوم تشکیل می شود، که سوخت مایع را سرد می کند، و جلوی تولید بخارهای آتش زا را می گیرد. این موضوع، اطفاء حریق موثری به وجود می آورد؛ عاملی مهم در عملیات نجات و مهار آتش در تصادفات رانندگی.

 

دهه 1970

کمپانی نشنال فوم، فناوری ضد الکل AFFF را ابداع کرد. AR-AFFF فومی مصنوعی است که هم برای مواد هیدروکربنی و هم برای حلال های قطبی تولید شد. حلال های قطبی مایعاتی احتراق پذیر هستند که فوم اطفا حریق معمولی را از بین می برند. این حلال ها آب موجود در فوم را خارج می کنند، که منجر به نابود شدن پوشش فومی می شود. لذا، این سوخت ها به یک فوم مقاوم در برابر حلال قطبی یا الکلی، نیاز دارند. در قیاس با AFFF معمولی که می توان آن را به سمت آتش افشانه کرد، فوم ضد الکل باید از سطح بجهد و بتواند روی مایع جاری شود تا غشای خود را تشکیل دهد،. در 1933، باومس کاستورین در رم، نیویورک، عاملی تَرکننده با خواص سرد-کنندگی برتر و موثر روی آتش های نوی آ، نوع ب، نوع د، و نیز آتش تحت فشار و آتش سه بعدی حاوی سوخت های هیدروکربنی و حلال های قطبی از جمله الکل و اتانول، تولید کرد. این عامل ترکننده، که توسط UL (سازمان امنیت) به عنوان فوم اطفا حریق طبقه بندی شد، اولین باز تحت عنوان پیروکول به بازار عرضه شد. فرمول ثبت شده، به عنوان جانشینی زیست تجزیه پذیر برای AFFF و AR-AFFF و سایر فوم ها و عامل های ترکننده، در سال 1998 جایزه عالی شیمی سبز را دریافت کرد. این عامل اکنون تحت عنوان ناواکول UEF (فوم اطفاء حریق جهانی) عرضه می شود. ناواکول UEF به میزان 0.4% برای آتش های نوع آ و 0.5% برای آتش های نوع ب و نوع د استفاده می شود. ناواکول یو ای اف زیست-تجزیه پذیر است. در سال 2010، ارکیده اینترنشنالِ فرانسه اولین FFHPF را تولید کرد، عالی ترین فوم بدون فلوئور. این فوم به تجزیه پذیری 97% رسیده است و در حال حاضر تحت نام "بلوفوم" (فوم آبی) توسط شرکت ارکیده اینترنشنال عرضه می شود. این فوم به میزان 3% برای آتش سوزی های هیدروکربنی و نیز حلال قطبی استفاده می شود.

منبع : https://azarkavin.com/news/%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%DA%86%D9%87-%D9%81%D9%88%D9%85-%D8%A7%D8%B7%D9%81%D8%A7-%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%82

 

 


:: بازدید از این مطلب : 107
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

موارد کاربردی فوم AR-AFFF

 

فوم تشکیل دهنده لایه ی نازک آبی مقاوم در برابر الکل (AR-AFFF)

 

این نوع فوم ها برای هیدروکربن ها، حلال های قطبی و دیگر مواد سوختنی و محلول در آب مورد استفاده قرار می‌گیرند زیرا بر خلاف حریق‌های هیدروکربنی استاندارد، این گونه مایعات قابل اشتعال و احتراق، آمادگی آن را دارند که سریعا با آب ترکیب شوند و به همین علت نیاز به عملیات اطفا حریق مشکل‌تر و ویژه‌تری دارند.

مایعات آتش زایی همچون حلال های قطبی، الکل ها و دیگر هیدروکربن هایی که از قابلیت انحلال پذیری مناسبی با آب برخوردارند به دلیل خواص آب دوستی که دارند، قادر خواهند بود که هرگونه پوشش فوم تولید شده ای از فوم های تغلیظ شده ای همچون AFFF و یا فلوئورپروتئین را که به منظور اطفا حریق یا فرونشاندن بخارات ساطع شده از آن ها بکار گرفته می‌شود، تخریب کنند زیرا آب موجود در پوشش نهایی این گونه فوم ها تمایل کشیده شدن و جذب به سمت قسمت آب دوست آن ها (مانندOH)  دارند.

 

بنابراین، در صورت تماس و یا ترکیب با همدیگر سبب تخریب، فروکش کردن و سپس ناپدید شدن حباب های فوم می‌شوند که در این صورت کل سطح ماده سوختنی از پوشش فوم بی نصیب شده و مجددا کلیه شرایط ایجاد عوامل اشتعال زا در آن محل احیا می‌شود.

 

برای مقابله با مشکل فوق فوم های تغلیظ شده مقاوم در برابر الکل طراحی و تولید شده‌اند که مبنای ساخت و تولید آن‌ها همان اصول به کار گرفته شده در فوم AFFF است، به علاوه تغییراتی که در نسبت و درصد مواد شیمیایی مصنوعی و مواد فلوئوردار موجود در آن داده می شود؛ اما یکی از مهم ترین تغییرات و ترکیباتی که به آن اضافه شده تا خاصیت مقاوم بودنش در برابر الکل را تقویت کند، وجود ترکیبی به صورت پلیمر است که جرم مولکولی نسبتا بالایی دارد و بنا به دلایل متعددی اغلب از پلیمرهای پلیساکار بدی انتخاب می شود.

 

فوم هایAR-AFFF  طوری طراحی می شوند که وضعیت 3 درصد آن‌ها برای سوخت های هیدروکربنی و وضعیت 6 درصد آن‌ها برای حلال های قطبی و الکلی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به همین علت به صورت 6 درصد / 3 درصد نمایش داده می‌شوند.

 

در فرمولاسیون های جدید امروزی این گونه فوم ها طوری طراحی می‌شوند که غلظت 3درصد آن را بتوان برای هر دو نوع سوخت های هیدروکربنی و حلال های قطبی و الکلی مورد استفاده قرار داد. این نوع از فوم را به صورت 3 به 3 نشان می دهند.

منبع : https://azarkavin.com/news/%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF%DB%8C-%D9%81%D9%88%D9%85-ar-afff



:: بازدید از این مطلب : 82
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

فوم AFFF چیست و چه کاربردی دارد

 

این نوع فوم به فوم تشکیل دهنده ی لایه ی نازک آبی (AFFFمعروف است . این فوم کاملا مصنوعی (سنتزی) است و فوم تغلیظ شده آن در غلظت 1، 3 و 6 درصد قابل دسترس مصرف کنندگان است. هدف اصلی از طراحی این نوع فوم به نحوی است که بتوان با فدا کردن خاصیت پایداری طولانی مدت و مقاومت گرمایی فوم به بالاترین سرعت گسترش حباب های فوم روی سطوح در حال سوختن دسترسی پیدا کرد.

فوم تغلیظ شده  AFFF از مواد سنتزی مختلفی تشکیل شده است که می توان به مواد فعال کننده سطحی غیر یونی حدود 1 تا 5 درصد و مواد فعال کننده سطحی فلوئورو کربنی تقریبا 5 تا 10 درصد اشاره کرد. حدود 20 تا 30 درصد حجم فوم را حلال هایی تشکیل می‌دهند که از نقطه جوش بالایی برخوردارند و می‌توانند شامل ترکیباتی از جمله کاهش دهنده های نقطه ی انجماد مانند اتر گلیکول، عوامل تنظیم کننده ویسکوزیته و تقویت کنندگان فوم باشد.

مقدار کمتر از یک درصد حجمی از این نوع فوم را نمک ها و ترکیبات فلزی تشکیل می‌دهند. درصد باقیمانده ترکیبات فوم را آب تشکیل می‌دهد. فوم تغلیظ شده شامل مواد فعال کننده فلورو کربنی سطح است که ضریب انتشاری برزگ تر از صفر دارند و به همین دلیل خاصیت توانایی تشکیل فومی را دارا هستند تا بتواند لایه نازکی را جهت فرونشاندن بخارات برخواسته از سطح مواد هیدرو کربنی ایجاد کنند، به این فرآیند، تشکیل لایه نازک گویند.

 

مقدار توصیه شده محلول فوم 3 و 6 درصد AFFF برای حریق هیدروکربن هایی که حلالیت کمی با آب دارند حدود lit/s.m 2  1/0 است در صورتی که مقدار به کارگیری محول فوم پروتئینی و فلوروپروتئینی مورد نیاز برای همان حریق lit/s.m2 16/0 است.

 

منبع : https://azarkavin.com/news/%D9%81%D9%88%D9%85-afff-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%88-%DA%86%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF



:: بازدید از این مطلب : 101
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

فوم حفاری چیست

فوم حفاری چیست
 

فوم حفاری بصورت مایع با ویسکوزیته بالا تولید می شود و در حفاری چاه های نیمه عمیق آب، سدها و تونل سازی کاربرد دارد. همچنین تمامی عملیات حفاری توسط دستگاه حفاری مکانیزه EPB-TBM انجام می شود.

 در انتخاب فوم مناسب عوامل مختلفی مانند پایداری و نیمه عمر فوم در محیط خاک، خواص ضد سایش، ضدچسبندگی (clogging)، ضد خورندگی فلزات، میزان و قدرت نفوذ در زمین، اقتصادی بودن و سازگاری با محیط زیست باید مورد توجه قرار گیرند.

به طور کلی مواد افزودنی در جبهه ی کار تونل، محفظه ی پشت کاترهد (چمبر) و نقاله مارپیچ تزریق میگردد. تزریق در جبهه ی کار و از طریق نازل های طراحی شده بر روی کاترهد ضمن بهسازی و عمل آوری مصالح حفاری جهت تسهیل در خروج مصالح می تواند سبب کاهش اصطکاک و کاهش سایش بین کاترهد، ابزارهای برشی و بدنه کاترهد با خاک شود.

کاربردهای فوم حفاری :

فوم حفاری در بسیاری موارد تاثیر گذار کاربرد دارد مانند:

  • کاهش اصطحلاک بین کیسینگ و دیوار چال

  • جلوگیری از ایجاد گرد و خاک
  • حفاری در منطقه خاک و سنگ
  • پایدار سازی چال حفاری
  • افزایش سرعت هوای خروجی
  • آزاد کردن چکش از درون چال

ویژگی ها ومزایای فوم حفاری :

افزایش توانایی پاک کردن حفره توسط جریان هوا و تسهیل عملیات حفاری

  • افزایش سرعت برداشت برشها
  • کاهش چسبندگی خاک های مرطوب به تیغه مته حفاری و کاهش میزان انرژی مورد نیاز برای حفاری
  • افزایش پایداری منطقه حفاری شده
  • توانایی کف کنندگی بسیار بالا و کاهش حجم هوای مورد نیاز برای حفاری
  • کاهش گرد و غبار در طی فرآیند حفاری با هوا

نحوه استفاده فوم حفاری :

شما با استفاده از 3 روش زیر می توانید از فوم حفاری در عملیات های خود استفاده کنید انتخاب یکی از این روش ها بستگی به شرایط موجود دارد.

تزریق آب و فوم و موارد کاربردی:


در شرایطی از این روش استفاده می شود که آب و یا مخلوط آب و فوم از طریق لوله های حفاری و چکش به داخل چال تزریق شود.


روش تزریق:


این روش توسط پمپ پیستونی تریبلکس آب و فوم به داخل هوا بعد از مجموعه روغن کاری، با فشار حداقل سه بار بیشتر از فشار هوا تزریق می شود.

 منبع : https://azarkavin.com/news/%D9%81%D9%88%D9%85-%D8%AD%D9%81%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA



:: بازدید از این مطلب : 94
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

فوم آتش نشانی

 

فوم آتش نشانی مجموعه ای از حباب های ریز و فشرده بوده که بعلت چگالی کم، برروی سطح اکثر مواد سوختی شناور میگردد. حباب های کف آتش نشانی در برخورد با سطح مایع مشتعل ضمن کاهش دما، باعث پوشش سطح حریق و همچنین کاهش حجم اکسیژن و نهایتا اطفاء حریق میگردد.

فوم آتش نشانی یا کف ضد حریق به دو دسته کلی تقسیم میگردد:

  • فوم های پایه پروتئینه
  • فوم های پایه شیمیایی

فوم های پایه پروتئینه از ترکیبات پروتین حیوانی و یا گیاهی تولید میگردد. دانه های گیاهی و یا ترکیبات حیوانی در راکتورهای تحت فشار و دمای بالا تجزیه و تبدیل به مواد پروتینه میشود.

در هیچ رده از فوم های پروتئینی داخلی از خون یا موادی مشابه استفاده نمیگردد.

فوم های شیمیایی از واکنش مواد کف زای شیمیایی با فلوئور تولید می گردد. فوم های شیمیایی با ایجاد حباب های درشت سطح آتش را به سرعت پوشانده و لذا سرعت اولیه اطفاء حریق در این رده از فوم ها زیاد می باشد ولی در بازگشت شعله و شعله وری مجدد به مراتب ضعیف تر از فوم های پروتئینه می باشند.

شرکت آذرکاوین انواع فوم های آتش نشانی پروتئینه و شیمایی را تولید می نماید که در صفحه محصولات آذرکاوین در دسترس است.

منبع : https://azarkavin.com/news/%D9%81%D9%88%D9%85-%D8%A2%D8%AA%D8%B4-%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%86%DB%8C



:: بازدید از این مطلب : 101
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

مایع فوم بتن سبک چیست؟

 

در تولید بتن سبک یکی از مهمترین پارامترها استفاده از مایع فوم بتن مناسب و پرکیفیت می باشد. مایع فوم بتن پس از رقیق شدن با آب به نسبت مشخص، با هوا ترکیب شده و کف بسیار مقاومی را تولید می نماید.

حباب های کف تولید شده می بایست از مقاومت مناسب برخوردار بوده و در مقابل نیروهای فیزیکی و شیمیایی ناشی از مخلوط شدن با بتن و تخلیه در قالب و پس از آن مقاوم ماندن تا زمان گیرایش اولیه بتن پایداری خود را حفظ نمایند.

نکته مهم در انتخاب یک فوم مناسب، سازگاری مایع فوم بتن با سیمان و بتن می باشد. در مجموع، فوم ها را به دو رده کلی فوم پروتئینی و فوم شیمیایی تقسیم می نمایند که البته نام گذاری هایی همچون فوم گیاهی، فوم نانو ، فوم پلیمری و غیره تنها عناوین تجاری جهت بازاریابی بوده و اکثر این مواد شامل فوم های معمولی شیمیایی می باشند.

بسیاری از فوم های پایه شیمیایی به علت استفاده از مواد اولیه نامناسب باعث کاهش مقاومت نهایی بتن می گردند. در مجموع، فوم پروتئینی به علت سازگاری مناسب تر با بتن و ایجاد حباب های ریز و فشرده، دارای مقاومت نهایی بهتر و همچنین سرعت گیرش و خشک شدن سریعتری می باشند. بر همین اساس، تولیدکنندگان مطرح اروپایی همچنان علاقه مند به ارائه فوم های پروتئینه می باشند (در این خصوص به شرکت هایی همچونNeopor (آلمان) – Edama (آلمان)-Dr.Luka (آلمان)-Propump انگلستان وGreenFroth (روسیه)که مطرح ترین تولید کنندگان مواد اولیه بتن سبک هستند اشاره می گردد.)

فوم های پروتئینی دارای رنگ قهوه ای تیره بوده و از هیدرولیز ترکیبات پروتئینه تولید می گردد. متاسفانه در مواقعی مشاهده می گردد که برخی از فروشندگان با افزودن رنگ به فوم های شیمیایی، آن را به عنوان فوم پروتئینه ارائه می نمایند و یا فوم هایی را با نام فوم مخلوط فوم شیمیایی و پروتئینه مطرح می کنند به بازار عرضه می نمایند که عملاً همان فوم های معمولی شیمیایی می باشد که با قدری دقت می توان متوجه این اختلاف شد. فوم های شیمیایی معمولاًَ بی رنگ و یا شفاف بوده و چنانچه مقداری فوم شیمیایی را به دست خود بمالید کف صابونی و لغزنده دقیقا مانند مایع صابون ایجاد می گردد ولی فوم های پروتئینه حالت لغزنده نداشته و پس از شستشو با آب حالت پاک کنندگی ندارند.

نکات مهم در خصوص فوم های پروتئینه تولید داخل

* فوم های پروتئینه موجود در ایران معمولاً از هیدرولیز دانه های گیاهی و یا پروتئین حیوانی همچون شاخ و سم (ترکیبات کراتین دار) تولید می  گردند. در هیچ فوم پروتئینه داخلی از خون استفاده نمیگردد. لازم به ذکر می باشد استفاده از خون در اروپا در دهه ۱۹۲۰-۱۹۳۰ مرسوم بوده که پس از آن نیز دیگر استفاده نگردید.

* در دسته بندی انواع مواد کف زا، فوم های پروتئینه به عنوان ماده دوستدار محیط زیست تعریف می گردد. فوم های شیمیایی موجود در کشور معمولاً از اسید سولفونیک یا تگزاپون و ترکیبات مشابه تولید می گردد که سرطان زا بوده و در اروپا کاملا منسوخ می باشد. برخلاف فوم های شیمیایی، ترکیبات پروتئینه از مواد اولیه کاملاً طبیعی و تجزیه پذیر تولید می گردد. مواد پروتئینه در دمای بالا و تحت فشار زیاد هیدرولیز می گردد و لذا کاملا عاری از هر گونه باکتری یا ماده خطرزا می باشد.

جالب است بدانید یکی از پرمصرف ترین استفاده ها از پروتئین هیدرولیز شده در انواع مواد آرایشی و بهداشتی مانند انواع شامپو می باشد که نشان از سازگاری کامل با بدن انسان و محیط زیست دارد.

به علت توانایی فوم های پروتئینه در ایجاد حباب های ریز و فشرده با دانسیته پایین، معمولا این فوم ها را جهت تولید فوم بتن با وزن کمتر از ۱۰۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب استفاده می نمایند. فوم های پروتئینه در اختلاط با بتن توانایی حفظ و ادامه فرآیند هیدراتاسیون کامل بتن را داشته و همین مسئله فوم پروتئینه را محصولی مناسب جهت تولید قطعات سبک بتنی با وزن کمتر از ۱۰۰۰ کیلوگرم و به صورت دقیق تر در بازه ۲۰۰ الی ۱۷۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب می نماید.

شرکت آذرکاوین که از با تجربه ترین واحدها در ایران در زمینه تولید و فروش مایع فوم بتن است، چند رده مایع فوم بتن پرکیفیت (شیمیایی و پروتئینه ) جهت استفاده در تولید قطعات سبک بتنی و فوم بتن با نام های تجاری زیر تولید و به صنایع کشور ارائه می نماید.جهت سفارش با بخش فروش مایع فوم بتن شرکت آذرکاوین با شماره های ۰۲۱۲۲۴۱۶۲۰۸ و ۰۹۱۲۸۳۰۱۰۸۰ تماس حاصل فرمایید.

منبع : https://azarkavin.com/news/%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D9%81%D9%88%D9%85-%D8%A8%D8%AA%D9%86-%D8%B3%D8%A8%DA%A9-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F

 


:: بازدید از این مطلب : 117
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

فروت ست چیست

فروت ست تشکیل شده از دو کلمه ی fruit و set واژه های انگلیسی می باشد که به معنی میوه معروف است. تنظیم میوه در اصل به تغییرات رخ داده در نهنج گل به منظور تشکیل میوه اولیه می گویند.

می تواند تاثیراتی مانند: افزایش کمی و کیفی میوه، جلوگیری و پایین آمدن میزان ریزش گل و میوه درختان، گلدهی و ساخت میوه، نزول ریزش جوانه و کاهش سال آوری داشنه باشد.

آرزوی هر باغداری افزایش رشد میوه در کنار بالا رفتن تعداد میوه های سر درختی می باشد تا به لحاظ اقتصادی سرمایه ای برای کشاورز به وجود آید بدین منظور در آغاز فصل بهار و اوایل فروردین و در بعضی مناطق اواخر اسفند ماه که دمای خاک پایین می باشد و جوانه ها در حال تورم  هستند و هم چنین جریان شیره آهسته می باشد، تغذیه جوانه ها و برخورداری آنها از مواد غذایی بسیار ضروری خواهد بود.

فروت ست در طول فصل رشد درختان در سه دوره انجام می گیرد:

اولین نوبت 

بلافاصله پس از چیدن و برداشت میوه ها انجام می گیرد؛ در این زمان درخت در فرصت کوتاهی که در اختیار دارد بایستی پیش از ریزش برگ به تقویت جوانه ها اقدام کند. در این راستا کودهای توصیه شده در برنامه فروت ست بر درخت محلول پاشی شده و به آن در ذخیره مواد غذایی در جوانه ها کمک شایانی می نماید.

زمانی که به اجرای فروت ست پس از برداشت میوه اقدام می کنید بسیار اهمیت دارد زیرا در صورتی که از برداشت میوه ها مدت زمان بیشتری بگذرد، میزان توانایی برگ در جذب عناصر کاهش پیدا می کند؛ لذا از تاخیر در فروت ست پس از مرحله برداشت میوه جلوگیری نمایید. لازم به ذکر است برخی از درختان  که در ۱۵ مرداد میوه های آن چیده می شود، انجام فروت ست پس از تاریخ ۱۵ مرداد انجام گیرد. اما برای دیگر درختانی که میوه های آن پس از تاریخ ۱۵ مرداد برداشت می شوند، انجام فروت ست پس از مرحله برداشت اجرا می شود.

نوبت دوم

اجرای فروت ست در هنگام تورم جوانه ها و همراه با ظاهر شدن اولین برگ در بهار می باشد که در این زمان پیش از باز شدن گل ها حتما بایستی فروت ست انجام گیرد.

نوبت سوم

زمانی می باشد که میوه ها تشکیل شده و کوچک و نخودی یا فندوقی هستند و در این زمان فروت ست به منظور بزرگ شدن آن ها و افزایش ظرفیت میوه و پیشگیری از ریزش میوه درختان در روزها و فصول گرم انجام می گیرد.

ضرورت انجام :

بخشی از ذخایر عناصر در جوانه های زایشی وجود دارد که به طور مستقیم در تشکیل یافتن  مصرف شده و بسیار موثر می باشد؛ از

تغییرات اقلیمی فرصت کافی به گیاه جهت ذخیره عناصر را فراهم نمی کند، لذا جهت تولید میوه های با کیفیت سالم و همچنین تشکیل جوانه زایشی، تلقیح گل، تشکیل میوه و بزرگ شدن میوه اجرای برنامه غذایی فروت ست ضرورت پیدا می کند.

به منظور انجام برنامه فروت ست جهت تقویت جوانه ها، بایستی مجموعه ای از عناصر میکرو و ماکرو در قالب برنامه غذایی بر سطوح برگ درختان به منظور جذب بهتر محلول پاشی شود.

ترکیبات فروت ست

فروت ست یک ترکیب محلول در آب می باشد که به منظور تشکیل میوه بهتر در قالب کود به گیاه اضافه می شود.

بیشتر عناصر فروت ست از جمله : نیتروژن، روی و بور ، آهن و عناصر میکرو و آمینواسید ها جهت نتیجه بهتر حضور دارند. فروت ست بر سطوح برگی به شکل محلول پاشی جهت افزایش درصد گلدهی، کاهش ریزش گل و بالا رفتن میوه دهی درخت و بهبود عملکرد درختان در سال آینده صورت می گیرد.

فواید و عملکرد فروت ست

اجرای فروت ست پس از برداشت میوه درختان از طریق محلول پاشی سبب می شود عناصر ازت، بور، روی، ریز مغذی ها و آمینو اسید ها از برگ هایی که در حال ریزش هستند خارج شده و به سلول های ریشه و پوست درخت انتقال یابد و در این اندام ها ذخیره شود. مزیت این ذخیره به این است که وقتی گیاه وارد مرحله گلدهی می شود، عناصر از ریشه و بخش های ذخیره شده خارج شده و در اختیار جوانه های گل و برگ قرار می گیرد. دو هفته پس از شروع گلدهی انتقال عناصر نیتروژن، روی و بور فوق العاده صعودی می گردد.

فروت ست هم چنین راندمان مصرف کودها را بالا برده و از هدر رفت و استفاده بی رویه آن جلوگیری می نماید از طرفی با ماندن پول صرف شده برای خرید کودهای شیمیایی در جیب کشاورز، به همراه بهبود عملکرد درختان و تولید میوه های فراوان و با کیفیت، کشاورز به حداکثر در آمد سالیانه خواهد رسید.

افزایش استحکام و مقاومت گیاه:

این عمل باعث می شود مقاومت گیاهان در مقابل عوامل محیطی نظیر برف، باران ، تگرگ و سرما افزایش چشمگیری پیدا می کند از طرفی به دلیل عناصر مغذی که دارد خوشه بندی و تلقیح گیاه به بهترین شکل انجام شده و منجر به افزایش عملکرد محصول با حفظ مرغوبیت آن خواهد شد. یکی از کاربردهای درخشان محلول پاشی با فروت ست، افزایش توانایی گیاه برای گرده افشانی در فصل بهار می باشد در نتیجه هر چه گرده افشانی بیشتر شود، تولید میوه نیز بالا خواهد رفت.

سال اوری را از بین می برد

سال آوری یعنی درخت در یک سال محصول بیشتری تولید می کند اما در سال بعدی توان تولید محصول همانند پارسال را ندارد؛ در سالی که درخت پربار می باشد، در حقیقت تعداد جوانه های زایشی آن بیشتر بوده و در نتیجه گل بیشتری تولید می کند اما در سالی که بار کمی می دهد، جوانه های زایشی کم تعداد بوده اند.

به طور موثر از سال آوری درختان باغ از طریق بار آوری یکسان جلوگیری می نماید. بدین منظور بایستی درخت توان تولید و حفظ جوانه های زایشی بیشتری را داشته باشد که این امر در گرو تغذیه کافی درخت خواهد بود در این صورت ماده غذایی علاوه بر تولید محصول پر بار در سال جاری، مقدار اضافی آن را نیز برای جوانه های سال بعد ذخیره نماید؛ در اثر تحقق این امر از سال آوری درختان جلوگیری به عمل می آید.

منبع : https://kimiazarin.com/what-is-a-fruit-set/



:: بازدید از این مطلب : 107
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

کود آلی چیست ؟

کودهای آلی از بقایای گیاهان و موجودات زنده حاصل می‌شوند، مانند کود کمپوست. بر خلاف کود های دیگر ، کود های آلی یا کود ارگانیک می توانند فرآوری شده با پایه کود یا خود کود باشند که این امر باعث تاثیراتی چون حاصلخیزی خاک، رشد بهتر سبزیجات، گیاهان، صیفی جات می شود.

در بخش زیر به مزایا و معایب استفاده از کود های آلی میپردازیم کود های آلی (کود ارگانیک) بالطبع به دلیل وجود مواد مغذی می توانند مزایا و معایبی برای گیاهان شما داشته باشد که در رشد و یا نابودی آن ها تاثیر گذار باشد.

مزایای کود آلی چیست

  1. ساختار خاک

 وجود مواد آلی در کود آلی (کود ارگانیک) باعث شده است که ساختار خاک بهبود یافته و توانایی نگه داشتن آب و مواد مغذی در خاک افزایش یابد.

  1. میکروب ها رشد می کنند

یکی دیگر از دلایل رشد بهتر گیاهان وجود میکروب ها در خاک می باشد ،‌وجود مواد آلی در کود آلی (کود ارگانیک) به رشد میکروب ها کمک می کند.

همچنین از طرف دیگر ، کود آلی حاوی کربن است و این کربن به همراه نیتروژن ، فسفر و پتاسیم است که میکروب ها را تغذیه می کند و آنها را قادر می سازد مواد مغذی را در یک فرآیند بیولوژیکی طبیعی برای گیاهان در دسترس قرار دهند.

  1. پایداری و سازگاری با محیط

رواناب کودهای مصنوعی به مجاری آب و کیفیت آب آسیب می رساند. کودهای آلی (کود ارگانیک) به همین راحتی (در صورت وجود) از بین نمی روند و با ساختار خاک در ارتباط هستند. طبق تحقیقات انجمن تجارت ارگانیک، استفاده از کودهای آلی تنوع زیستی گونه ها را 30٪ افزایش می دهد.

4- کودها و سموم دفع آفات را کاهش دهید

گرچه کود آلی می تواند هزینه بیشتری نسبت به کود مصنوعی داشته باشد ، اما می تواند از نظر هزینه ، گاهی اوقات به صرفه تر باشد. به این علت که کود های کود آلی نیاز خاک به سموم دفع آفات و نیازهای کلی به ازت ، فسفر و پتاسیم را کاهش می دهد. 

  1. جلوگیری از تهدید آسیب گیاه 

برخی از کودهای مصنوعی می توانند باعث آسیب دیدن گیاه به برگ و ریشه شوند. این احتمال در مورد کودهای آلی کمتر است و در رشد به ریشه گیاه کمک می کند.

مضرات کودهای آلی چیست

  1. سوخته شدن گیاه به علت استفاده از حجم بالای کود

استفاده از کود آلی (کود ارگانیک )به صورت بسیار زیاد و در حجم بالا ، باعث می شود تا ازت خاک کاهش یافته و باعث کاهش کیفیت محصولات شود. در واقع در این روش به اصطلاح گفته می شود که استفاده بیش از حد کود باعث سوخته شدن گیاه شده است.

  1.  سرعت اثرگذاری پایین

یکی دیگر از معایب کود ارگانیک نسبت به کود های شیمیایی سرعت اثرگذاری پایین تر این کود ها بر روی زمین و گیاه مورد نظر برای رشد گیاه می باشد.

  1. همه محصولات به طور برابر ایجاد نمی شوند

همه محصولات به یک اندازه ایجاد نمی شوند و بسیاری از محصولات ارگانیک نتایج متناقضی را ایجاد می کنند. با بررسی هرگونه مطالعات دانشگاهی یا مطالعات موردی ، اطمینان حاصل کنید که محصولی را انتخاب می کنید که در صنعت مورد بررسی قرار گرفته باشد.

  1. سطح مواد مغذی پایین است

سطح مواد مغذی موجود در کود آلی (کود ارگانیک ) اغلب کم است. علاوه بر این، مواد مغذی معمولاً در ساختار شیمیایی آلی پیچیده می شوند. این بدان معناست که استفاده از کود آلی ممکن است باعث ایجاد رنگی شود که با کود شیمیایی دیده می شود. 

  1. کمپوست DIY یک روش پیچیده است

در حالی که می توانید کمپوست خود را تولید کنید ، این یک فرآیند نابسامان و پیچیده است که اغلب منجر به یک محصول ناسازگار در نتیجه نهایی می شود.

منبع : https://kimiazarin.com/what-is-organic-fertilizer/

 


:: بازدید از این مطلب : 105
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

مزایای کود آمینو اسید کلات شده

کود آمینو اسید کلات شده چیست

کلات کردن یک فرایند ساده و طبیعی است که طی آن فلزات با ترکیبات آلی، بهم می پیوندند. وقتی سلولهای گیاه مواد مغذی را جذب می کنند فورا با اسیدهای آلی از جمله اسید سیتریک، اسید مالونیک، اسیدهومیک و آمینواسید به  شکل  کلات  شده  در می آیند.

کود آمینو اسید کلات شده محصولی است که آمینواسید را بصورت کلات ، پایدار، باقدرت جذب بالا و نافذ، به کار می اندازد .

مزایای کود آمینو اسید کلات شده

افزایش دسترسی به مواد مغذی

مواد مغذی در یک فرم آلی برای جذب گیاه آماده است . آلی بودن مواد مغذی کلات  شده، به آن اجازه نفوذ به داخل برگ از میان لایه بیرونی برگ را می دهد . یک باره در برگ، کلات  ، مواد مغذی را بوسیله فرم ترکیبات مواد ( فلزی ) آلی ، آزاد می کند.                                                      

کلات ، مانع واکنش بین مواد مغذی و یون ها ( معمولا در PH بالای خاک ) می شود تا به شکل مواد غیر محلول در نیایند. مواد مغذی همراه ( محصور شده ) با مولکولهای آلی، از گیاه در مقابل رسوب شدن مواد، محافظت می کنند .

 

افزایش تحرک مواد مغذی

*کلات  پویایی مواد مغذی را در خاک افزایش می دهد . آن به مقدارهای حجیم مواد فلزی، برای آنکه در یک فرم قابل تحرک و یک جنبش آزادانه در ریشه باقی بمانند، کمک می کند .

قابل حل در آب

کود کلات شده در آب قابل حل می باشد.

مانع شسته شدن مواد 

یون های فلزی کلات  شده پایدارتر از یون های آزاد هستند .

متوقف کردن رشد پاتوژنی گیاه

( میکروارگانیسم هایی را که سبب ایجاد بیماری در گیاه می شوند، پاتوژن می گویند .)

بعضی عوامل کلات ، امکان دارد رشد پاتوژنی گیاه را متوقف کند، از طریق سلب کردن یون و کمک به رشد گیاه .

ترکیبات کلات شیمیایی به عنوان یک آلاینده

EDTA به عنوان یک آلاینده آلی مزمن، شناخته شده است و کیفیت محیط را به دلیل باقی ماندن، پایین می آورد. و این در یک محدوده وسیع، انتقال پیدا کرده است بطوری که در بافت بدن انسان و حیوان انباشته شده و در سلامت انسان و محیط، ایجاد نگرانی کرده است .

منبع : https://kimiazarin.com/benefits-of-chelated-amino-acid-fertilizer/



:: بازدید از این مطلب : 90
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

سلام بر شما ای شهیدان راه حق
سلام بر شما ای مجاهدان برای خون حسین (ع)
دوباره کوچه کوچه دلم پر شده از عطر وجود شما
کاش میشد در کنارتان بود.کاش میشد فرار کرد از همه نیرنگ ها و ناپاکی ها و بدی های روزگار ما…
کاش میشد دوباره حضورتان غبار از دل های آلوده یمان بزداید…
کاش باز هم میزها سنگر شوند و لباس های مجلل…همان لباس های خاکی و زیبا
دلم گرفته از این همه رنگ و ریا
اصلا بهتر است ننویسم.دلم لک زده برای سادگی…
برای نور خدا…
برای شهدا…
و فقط میگویم این منم در راه مانده ای بی پناه
و پرو بال شکسته ای که بی حضورتان توان پرواز ندارد.


در این پست تعدادی تصاویر با کیفیت برای پروفایل شبکه های اجتماعی و موبایل با موضوع شهادت ، شهید و دفاع مقدس ، برای شما کاربران عزیز وبسایت دارالشهدای تهران اماده نموده ایم. پروفایلتان شهدایی ، زندگیتان شهدایی و عاقبتتان شهدایی.

 



:: بازدید از این مطلب : 97
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

خاطراتی شنیدنی از شهید محمدرضا فرجادی کوشا

خواب شهادت
محمد برای مرخصی به تهران آمده بود .آخرین شبی که فردایش می خواست به جبهه اعزام شود می گفت :من می روم اما دیگر بر نخواهم گشت.به او گفتم چرا محمد ؟تو باید برگردی .او در جوابم گفت من خواب دیده ام که شهید می شوم و تو این راز را فاش نکن تا روزی که خبر شهادتم را آوردند و اینچنین شد.

توصیه شهید
هر موقع شهیدی را دیدی که بر زمین افتاده ،از خدا بخواه بتوانیم راه آنها را به نحو احسن و با قدم های استوار ادامه دهیم.او به گفتارش جامه عمل پوشاند از خداوند بزرگ خواهانیم که ما را در ادامه راهش تا تحقق احکام اسلام و قران در جهاد استوار و ثابت قدم بدارد.

قبل از شهادت
چهره های نورانی از عشق خدایی همه در لباس رزم مقابل معبود نماز عشق می خواندند،تکبیر خاتمه نمار فضای چهره را لرزاند.یک لحظه محمد رادیدک که به طرف امام جماعت می رود.حالت محمد دگرگون بود صورتش گلگون و از تب عشق داغ داغ .دست امام جماعت رافشرد و تقبل الله گفت و امام رو کرد به محمد و این جمله را بر زبان جاری نمود :فرجادی چقدر نورانی شده ای و محمد صورتش را پایین انداخت .اما زیر لب تبسمی داشت کخه حاکی از حقیقت بود،چرا که او خواب شهادت را دیده بود.

لحظه شهادت
نور افتاب فضای روشن جبهه را منور کرده بود .فرجادی از سنگرش بیرون آمد تبسمی به افتاب کرد و زیر لب صحبت می کرد.حرکت لب هایش را می دیدم ،فقط به او می نگریستم و فکر می کردم که می گوید و با که صحبت می کند. او می گفت که امروز چه روز طولانی است ،خورشید چقدر داغ و سوزان است ،کسی را در مقابلش نمی دیدم تنها بود.


برای مشاهده اطلاعات کامل شهید محمدرضا فرجادی کوشا کلیک نمایید.


يکي از نزديکان اين شهيد روايت مي کند که : وقتي ايشان براي مرخصي به تهران برگشته بود ، در شبي که مي خواست دوباره به جبهه برگردد، گفت : من مي روم اما ديگر برنخواهم گشت ، به او گفتم چرا محمد ؟ تو بايد برگردي ،او در جواب به من گفت : من خواب ديده ام که شهيد مي شوم و تو نبايد اين راز را فاش کني تا روزي که خبر شهادت من را مي آورند و همين طور هم شد. او ديگران را به تلاش در جهت ادامه راه شهيدان توصيه مي کرد و به اطرافيان خود مي گفت: هر موقع شهيدي را ديديد که بر زمين افتاده است ، از خدا بخواهيد که بتوانيم راه آنها را به نحو احسن و با قدمهاي استوار ادامه دهيم . در روزهاي منتهي به شهادت و نزديک شدن به ملاقات با خداي متعال، چهره اش نورانيت خاصي پيدا کرده بود و همسنگرانش ضمن بيان اين مطلب به وي ، سيماي شهادت را در چهره معنوي و نوراي اش به خوبي حس کرده بودند.

يکي از همرزمان اين شهيد ، در خاطرات خود ، ماجراي شهادت ايشان را اين گونه بازگو مي کند : وقتي از سنگر بيرون آمد لبخندي به آفتاب زد و زير لب صحبت مي کرد و حرکت لب هايش قابل ديدن بود ، من به او نگاه مي کردم و فکر مي کردم که چه مي گويد و با که صحبت مي کند . او مي گفت امرز چه روز طولاني است ، خورشيد چقدر داغ و سوزان است . لحظاتي گذشت و من با شنيدن صداي انفجار به خود آمدم، گرد و غبار اطراف را فرا گرفته و جايي قابل ديدن نبود ، متوجه نواي يا مهدي(عج)-يا مهدي(عج) وي شدم ، به طرفش دويدم و ديدم که پيکرش بر اثر اصابت ترکش مجروح شده وغرق در خون است ، وي را بغل کردم و شنيدن که آخرين کلمات خود را بر لب داشت ومي گفت: خدايا شهادت را نصيبم کن و امام و شهدا را واسطه قرار مي داد و از خدا طلب آمرزش مي کرد و امام را دعا مي کرد و با نداي الله اکبر به محضر خداوند شتافت.

منبع : https://daroshohada17.ir/khaterat-shahid-farjadi/



:: بازدید از این مطلب : 81
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

مادر بالای سرش قرآن گرفت، او از زیر قرآن رد شد و از مادر خداحافظی کرد. مادر پشت سر فرزندش کاسه ای آب ریخت تا فرزندش دوباره به آغوشش باز گردد، دوباره عطر تنش را ببوید و طعم مادری را بچشد. اما نمی دانست که این دیدار آخر آنهاست، قدم هایی که فرزندش از در خانه برمیدارد و او از پشت نظاره گر است، آخرین قدم برداشتن هاییست که از فرزندش می بیند. چندی بعد خبر شهادت فرزندش به گوشش می رسد و این داغ همیشه بر سر دل او خواهد ماند که دوباره فرزندش را در آغوش بکشد و دوباره عطر تنش را ببوید. مادران شهدا را میگویم، همان ها که روزی قرآن به دست فرزندشان را بدرقه کردند اما نمی دانستند این بدرقه آخرین بدرقه شان است.

به مناسبت روز مادر گروهی از جوانان منطقه 17 تهران به دیدار مادر دلتنگ جاویدالاثر اسدالله شیرخانلو رفتیم و پای صحبت های زیبا و خاطرات و دلتنگی های این مادر دلشکسته نشستیم.

متن مصاحبه با مادر شهید اسدالله شیرخانلو

بسم الله الرحمن الرحیم.

بچم نوزده سالش بود. تا نوزده سالگی نشستو دیپلمشو گرفت. دیپلمشو گرفتو ، رفت دفترچه گرفت. دفترچه گرفت ازون ور زد مادر من فوت کرد ، داداش من تصادف کرد فوت کرد. گفت:”مامان ؛ الان دایی اینجوری شد ، مامان بزرگ اینجوری شد ، نمیرم ، تو ناراحتی”یه مدت موند ، بعد گفت:” برم ، بیام برم سرکار. برم سربازیمو انجام بدم. “همین مدرسه ام دیپلم گرفت.((توی فرمان جهاد سازی؟ ))(آره دیگه.صحیح و سالم)همون رو به روی. همون که درش رو به روی خیابونس.(قهرمانی)اره.بعد دیگه رفت و تقریبا سه ماهش اینجا لشکرک بود.سه ماه اموزشیش لشکرک بود((اموزشیش))بعد ازون اومد فرستادن تو چیز،بروجرد(بروجرد)اونجا اموزش مهندسی رزمی،اونجا یادش دادن.بعد از هفت ماه موند اونجا(تو بروجرد)تو بروجرد .هفت ماه موند اونجا.دیگه مرخصی اینا نیومد.بعد فرستادنش تو چیز،اهواز.داروفوئه اهواز(دارو فوئه)بعد اونجا تقریبا سه ماه اینا رفته بود،بعد دیگه اومد مرخصی.((نامه اینا میداد؟))اره نامه می داد.تلفن که نداشتیم میرفتیم دوراه قپون چیز هست ،(مخابرات)مخابرات،اونجا زنگ میزدیم بهشو حالشو می پرسیدیم.بعد از سه ماه که اونجا بود چنتا نامه اش اومد،دوازده روز بود که رفته بود نامه اش اومد،بعد از اون دیگه نامه نیومد.(این میشه چه سالی یعنی؟)64.(64؟)اینجا مثل اینکه نوشته بود.(بله نوشته بود)((بله،64))بعد از اون دیگه هر روز دیگه ما زنگ زدیم.تلگراف میگن چی میگن،ازونا فرستادیم برگشتو،گفتن رفته ماموریتو نیومدن.چندبار شبونه زنگ زدیم بهش گفتن رفته ماموریت.(جواب دیگه نمی دادن)نه.خلاصه چقدر رفتیمو اومدیم ،آخرش دیگه 60 روز گذشت.ازون دیگه 60 روز خبری نبود.بعد ازون بچه های عموش اومدن گفتن”هرطوریه می برم شما رو،منو با آقامونو”.ما رو برداشتن بردن بروجرد. اونجا گفتن:”رفته ماموریت برگشتن، ولی الان حمومه،الان کجاستو” اینجوری.بعد دیگه بعد از سیزده به در بود.
بعد اونا اومدن ما رو سوار ماشین کردن.نه شب راه افتادیم،چهار صبح رسیدیم اونجا،بروجرد،پادگان اونجا.بعد نشسته بودیم.یه اتاق اینجوری بود و .خیلیا بودن که اومده بوودن از بچه هاشون خبر بشنون(پدر مادرا بودن)آره.از کجا،راه دور اومده بودن.بعد حاج اقا گفتش :”پس الان که بارون میاد،برف میاد.ثبات که نداره.چرا یه خبری به ما نمیدن”اونجا نشستیم.بیرون(همه دنبال بچه هاشون بودن)بعد ازون،افسر بود پرسید،گفت:”…(” نه نه نه. می خوان چیند دقیقه از شما فیلم بگیرن)بعد،بعد از چیز موند،اقامون رفت دفتر گفت :”ما اومدیم بخاطر بچه امون،آخه ببینیم چه خبره.ما اومدیم خبر ببینیم،بشنویم،ببینیم خودشو…”((خودشو))شما گفتید :”بیاین،بچه اتونو میخواین ببرین خونتون مرخصی.”بعد گفت که”باشه ،بشنید الان میاد.بعد ازون ور پادگانم خیلی بزرگه دیگه.(بله)بعد اینجا نشسته بودیم تا امامزاده حسن دفتر و فرمانداری بود.بعدش انگار زنگ زدن گفتن اینجور ادمایی اومدن دنبال بچه اشون.خواستن،اقامونو خواستن.یه جیپ اومد (سوار کرد)اونو سوار کرد برداشت برد.بردو همین جور سلام صلوات ،دلم رفت.از پشت گلدونه سربازا میرن،گفتم الان بچه ام میاد.بچه میاد.گفتم اینو.نشستم اینجا.دیدم خبری نیست.بالاخره رفت،اون ماشین جیپ اومد دنبال من.(آقاتون موند اونجا)اومد دنبال من :”حاج خانم بیا بالا”.منو برداشت برد.داشت می برد گفتم:” پسرم عزیزم؛بچه منو میشناختی؟اسدالله منو خبری داری؟چیشد؟خبر داری؟با شما بود؟”،گفت :”نریا،میاد دنبالتون الان”.بعد گفت چیزه،دیدم از چشمام سرازیر شد.بعد دیگه نفهمیدم خودمم نفهمیدم خودمو چطوری رسوندم.رفتیم دیدیم سه تا فرمانده نشستن.حاج آقای مام نشستن.گفته بود:”به مادرش خودتون بگین،من نمیتونم بگم.”گفته بود به مادرش خودتون صدا کنید بگید”اقامون خودش گفته بود.((از زبون من نشنوه)).سه تا فرمانده نشستن اونجا،هیجده تام ازون عکسای اینقدری بزرگ،به حجله می زنن(بله،بله)بعد هیجده تا ازون عکسا یکی یکی دراوردن اینه اینه،دیدم بچه منم تو اوناست.(تو اون هیجده تاست)تو اون هیجده تاست.گفت چهارتاشون مجروح شدن اوردیم،چهارتاشونو اوردیم،هفت هشتاشون موند خاکریز عراق.چنتاشون مجروح شد،چنتاشون شهید شد،چنتاشونم موند خاکریز عراق نتونستیم بیاریم.فاو دیگه فاو(بله) والفجر هشت.بیت و دو بهمن بود شب بیستو دو بهمن.(همین روزاست دیگه)بله.دیگه گفت :”حاج خانوم،اینجوریه.ببین الان جنگه،ببین الان مدرسه رو بمباران می کنن.کجا رو بمب باران می کنن.
شما ببین فقط مادر من،الان بدنا ترکش خالیه. دیگه من به شما چی بدم.حالا شهید نشدن”،(نشدن)اره،موندیمو،یه خورده گریه زاری کردمو،گفتم:”خب زنده باشید شما،قسمت بچه ام این بوده،خدا داده بود،امانت بود گرفت(خبر شهادتو اونجا دادن)اونجا دادن،/فتن بچه شما،یعد یکیشون گفت :”به شرافتم قسم بچه شما اسیره،میاد”.فرمانده می خواست بنده خدا خوشحال کنه،(می خواسته روحیه بده)می گفت :”شما رادیو عراقو بگیر،ببین اون اسیر نبود،اون اسیر شده،چند تاشون اسر شدن،چنتاشون شهید شدن،چنتاشونو نتونستیم بیاریم.مجروح شدن.دیگه ما برگشتیم اومدیم،اومدیم دم دفتر.بعد ساکشو اوردن،یکی ساعتشو اورد،ساعتش دستش بوده.گفتن اره چیزه،اینا ،حالا شما این کیفو ،پیدا میشه،شهید(اسیر شده؟)بعد اون یکیا سه تا امضا کردن،شهید شده،دیگه موند نتونستیم بیاریم.بعد شما برید همراهان براشون یادبود گرفتیم.حالا شما می خواید برید،برید تو خونه خودتونو شهر خودتون،هر جا می خواید بگیرید.حالا برگشتیم،ساعتشو دادن،ساکشو دادن،برگشتیم اومدیم.اومدیم دیدیم خبری نیست،ازون موقع هم سی و سه ساله چشممون به راهه.قبر که بچه ام نداره(چه اونیایی که پیکرشون پیدا شده،چه اونایی که پیدا نشده قطعا مهمون اوستا کریمن)خانوم فاطمه زهرا بالاخره(بله)سرشونو گرفته به زانوی پاش،اونم اونجوری گمنام.( شما ازمایشو دادین راستی برای؟)اره(دادید).الان سه سال میشه دادیم.پسرم یه دونه بود،خدا شما رو نگه داره.یدونه پسر دارم دیگه(بله،بله،بله)به جای اون داد،به جای باباش اون داد،به جای خودمم دخترم خون داد.حالا که فعلا هیچ خبری نیست.حالا که الانم بهشت زهرا تمام ،همشون.(این امامزاده حسن بچه های شمان)،اره دیگه.(پونزده سالشه،هیجده سالشه)یکیش مال فاو اونجا(بله،یکیش فاو)بله بچه منه.(اونجا دو تا 18 ساله خاکن،یکی بیست و چهار ساله،یکی 36 ساله،یکی پنجاهو چهار ساله.حالا اینا سنای تقریبیه دیگه،ولی ممکنه نوزده باشه،ممکنه بیست باشه،ممکنه هیفده.اونم بر اساس اون چه که از شهدا مونده آزمایش گرفتن،اونو نوشتن)اونو زدن.(حالا کدوم یکی از این مادرا هستید؟)فرقی نداره.اونام مال منه دیگه.(من یادمه شهید دنیا گردنه رو مادر خبرشو دادن که اومده.مادرش قبول نکرد،دید گفت:” بچه من نیست”)بله.(یادمه گفت بچه من نیست این”. هر چی گفتن :”این بچه شماست،گفت اصلا،بچه من اسیره میاد.اونم سه تا شهید بود.
یکی شهید جواد بصرفی بود،مهدی امیری ،داداش امیری بود،بعد عرضم به خدمتتون یکی هم این.رفتیم خونشون شب،گفتم:” مادر،این شهید مادر نداره،اینا نام شما رو نوشتن،شما بیا نقش مادری رو بازی کن.اینا حوالشو دادن به نام شما”.حالا،حالا از این الفاظ استفاده کردیم قبول کرد)اها،(قبول کرد اومد پیکرو تحویل گرفت،گفت بچه ام همینه.حالا چه الهام شده بود ،چه مطلبی ،حالا بالاخره ،گفت:”می خوام بچه امو تحویل بگیرم”دیگه تشییعو اینا رو انجام دادیم)دیگه یه جا،خواب مواب میاد،نمی دونم چی میگن،درک میگن.(حالا اینا،مگه میشه مادراشو یادشون بره،مگه شدنیه.)میگن چه فرق کرد.(نه نفرمایید.حالا هزاران نفر ادم رو،شفاعت می کنه،بر اساس روایاتمون هست،بر اساس سفارشاتمون هست .بچه نوزده ساله،چی بوده)بچه بزرگم بوده.(بله یادمه.)حالا ببخشیدا حسین اقا شما با حجت من همسن هستید.(بله…کوچه رو به رویی شما بودیم دیگه)بله.(مجید هم دوره من بود دیگه.مجید زرخانی هم دوره من بود.)خدا دیگه شما رو نگه داره(سلامت باشید)زنده باشید ایشالله(زنده باشید،شما زنده باشید ما زنده ایم…مادر از شهیدمون چی دارید الان،اثراتی که مونده.یادگاریشون چی دارید ازش.)الان عبد الله گرفته بردش.نگه نمی دارم.نذاشت نگه دارم.میگه :”تو فقط می خوای نگاه کنیو،تنهام هستیدحالت بد میشه،ناراحت میشی.”برداشته برده،تا ساعتش،تا همه چیزش.برده یادگاری نگه داشته.(نگه داشته.والا ما می خوایم یه عکسی چیزی ازونا بگیریم،حالا تلفن اقا زادتو بدی ،میگم دوستانم زنگ می زنن،یه قراری باهاش می زارن،)الان،ببخشید،شما اگه شمارتون افتاده باشه اینجا یه موقع بنویسید به من بدید،بگم پسرم بیاره اینجا(آره،رفتنی دوباره می نویسم،شمارمو میدم خدمت شما یکی از دوستانمم میدم )خیلی ممنون ،دست شما درد نکنه.(به هر کدوم از ما ها زنگ بزنید.نامه هاشو اینجا دارید؟)میگم،اونم (اونارم همه رو بردن)دخترم،دختر بزرگم .بعد ازین یه دختر دارم کرجه،سه تا بچه،خدا شما رو نگه داره.(خدا حفظ کنه)دوتا دخترن یه پسر.اونم دخترمم همچین هفت تا چیز پیچونده نگه داشته.نمیدن به خودم.اون خواهر بزرگش برده کرج نگه داشته.(جفتشون کرجن دخترا؟)نه عبدالله چیز میشینه (نه دخترارو میگم)نه یکیش که همین وراست،مسجد ابولفضل محله نزدیکه اینجا میشینه.بزرگم اسدالله ام کرجه.چند ساله ازدواج کرده.اقا پسرتون کجا میشینه؟)خیام،چیه قصر((قصر دشت))اونجا میشنه.
((از دوران بچیگیش خاطره ای ندارید؟مثلا سنش پایین تر بود)).بچه گیش هفت سالش بود اولین بار رفت مدرسه،سرخک گرفته بود.بغل دستمون یه همسایه داشتیم با هم رفتن.اومد گفت :”حاج اسد بشین چقدر بالا اوردی .ببخشید گفتیم”ای داد بی داد چی شد.سرخک گرفته اومد خونه از مدرسه.((همون روز اول))(رفته مرخصی گرفته)((علاقه ای به مدرسه داشته))موند خونه.بعد ازون حالش خوب شد .این پسرم گرفت سرخک گرفت.اره دیگه اینجوری، با بدبختی بالاخره بزرگ شد.چند…(ورزش اینا چی انجام می داد،فوتبالو اینا)اصلا هیچ موقع تو خونه نبود.این تابستون که تعطیل میشد همون بازار مبل کار می کرد.چند تا بودن(یادمه )چنتا بودن.هیچکدومشونم درست حسابی نموندن یه،درست حسابی ،درست حسابی دلمون خوش باشه درست حسابی یکیشون موندن.دلمون خوش باشه زحمت کشیدم بزرگشون کردم(بالاخره تو دوره خودشون اونام مشکلاتی پیدا شد)هر چقدر گفتم،بابای بیچاره اش هرچقدر گفته اش همون راهیو انتخاب کردن رفتن .اره دیگه(خب از وضعیته…اول سوال کنیم کجا بدنیا اومد؟)همین کوچه.(کوچه شهید امانی)اول کوچه عباسی بود(عباسی بود،قدیم عباسی بود)پلاکمونم .الان یادم رفت(خونه هارو ساختن)سی و پنج بودیم((سی و پنج.))پلاکمونم سی و پنج بود.(یه خونه قواره ای بود بزرگتر،بعد تنها خونه ای بود از بیرون یه چیز داشت میزدی باز می کرد)((عجب))اره.حاج اقامون هرمند بود.اینقد در میزدن.یکی دو تا نبودن که.اره بنده خدا اینجوری .بچه هاش درست حسابین (این شهیدمون دبیرستانش کجا درس می خوند؟)الان عکسش اینجا هست(ابتداییو کجا خوند؟)اونجا بود داروخونه(شاهراه قدیم)الان چیز شده (فروشگاه ایرانیان )((اسمش امیر بود؟))(نه )((اسمش امیر نبود))اون وقتا کوچه ها سه چهار تا اسم داشت.عادل بود چی بود(بله کوچه بالایی عادل بود)اما چند سال اینجا بود.الانم برین عکسش هست.(بله.اخرین باری که از مسئولین محلی اومدن خونه شما کی بوده.)نیومدن خیلی وقته.(شهردار)شهردار چرا.سه سال پیش (سه سال پیش،بعد از مسئولان بنیاد شهید چی.)نه(جای پارک ندارید شما ماشینشونو پارک کنند.برای همین رد میشن میرن)بازم هر جور راحتید(خب اینا بالاخره بچه های شمان)خدا نگهشون داره.

 منبع : https://daroshohada17.ir/mosahebe-shirkhanloo/

 


:: بازدید از این مطلب : 95
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

تاریخچه شکل گیری وردپرس و مزایای استفاده از آن

تاریخچه شکل گیری وردپرس و مزایای استفاده از آن | وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا و یا به زبان لاتین CMS است. در ابتدا برای طراحی و ساخت سایت‌ها و وبلاگ‌ها ، روزانه چند صد خط ،کدنویسی می شد تا بالاخره کار طراحی سایت به سرانجام برسد. ولی اکنون با پیشرفت هایی در زمینه طراحی سایت، سیستم هایی طراحی می شوند که از صفر تا صد را حتی بدون نیاز به دانش برنامه نویسی انجام می دهند.

یکی از ویژگی های مثبت وردپرس برنامه نویسی آن به زبان قدرتمند php می باشد که یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی تحت وب می باشد . و همین موضوع باعث شده است که وردپرس یکی از محبوب ترین CMS های php نیز باشد.

همچنین نسخه‌ای برای پست‌گرس‌کیوال نیز موجود می‌باشد این سیستم کاملاً رایگان و متن باز است. وردپرس در ادامه راه پروژهٔ موفق b۲ است که در سال ۲۰۰۳ شکل گرفت. نام وردپرس را کریستیان اِسلِک، دوست مت مولنوگ (توسعه‌دهندهٔ اصلی وردپرس) پیش نهاد و از آن روز وردپرس با سرعت و پیشرفتی قابل ملاحظه تبدیل به معروف‌ترین و پرکاربردترین ابزار ساخت وبلاگ و سایت بر روی هاست شده‌است.

در حال حاضر بیش از ۷۶ میلیون وب سایت در جهان با این CMS راه اندازی شده ‌است.

 

تاریخچه شکل گیری وردپرس

مت مولنوگ پایه‌گذار وردپرس است. نرم‌افزار کدبازی که به‌طور گسترده از سوی وبلاگ‌نویسان برای نوشتن وبلاگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. «مت چارلز مولنوگ»، متولد ۱۱ ژانویه ۱۹۸۴ در هوستون تگزاس است و در حال حاضر در سانفرانسیسکوی کالیفرنیا زندگی می‌کند. مولنوگ در ابتدا مدتی به مطالعه ساز ساکسیفون پرداخت و در آموزشگاه بازیگری و هنرهای نمایشی حضور می‌یافت.

اولین سیستمی که مولنوگ برای وبلاگ‌نویسی از آن استفاده کرد، سیستم b2/cafelog بود. او برای نخستین بار برای انتشار عکس‌هایی که در سفر به واشینگتن گرفته بود از این سیستم استفاده کرد. همین تجربه باعث شد که به این فکر بیفتد که خود، برای وبلاگ‌نویسی نرم‌افزاری به‌روز و سازگار با استانداردهای وب که نیازهایش را برآورده کند، بنویسد. او در ژانویه ۲۰۰۳، در وبلاگش این مطلب را اعلام کرد.

مولنوگ به سرعت با شخصی به نام «مایک لیتل» تماس گرفت و با کمک هم، این دو شروع به نوشتن وردپرس با استفاده از b۲ کردند. توسعه دهنده اصلی b۲ یعنی Michel Valdrighi هم به زودی به جمع دو نفره آن‌ها اضافه شد.

در مارس ۲۰۰۳ او Global Multimedia Protocols Group را تأسیس کرد که در آن نخستین «میکرو فرمت‌ها» نوشته شد.

او در آوریل ۲۰۰۴، سرویس نام‌آشنای Ping-O-Matic را تأسیس کرد که همانگونه که از نام آن برمی‌آید، سرویسی است که با آن می‌شود پینگ کرد و موتورهای جستجویی مانند تکنوراتی را از به‌روز شدن وبلاگ، آگاه کرد. به یاری آن می‌شود، به صورت بسیار ساده سرویس‌های بسیار زیادی از جمله بلاگرولینگ محبوب وبلاگ نویسان ایرانی را پینگ کرد. در حال حاضر Ping-O-Matic روزانه یک میلیون بار پینگ می‌شود.

در می ۲۰۰۴، رقیب وردپرس یعنی مووبل تایپ، اعلام کرد که قیمت‌هایش را تغییر داده‌است. مسئله‌ای که باعث شد هزاران کاربر مووبل تایپ به فکر استفاده از نرم‌افزارهای جایگزین بیفتند. وردپرس به خوبی از این فرصت استفاده کرد.

در اکتبر ۲۰۰۴، CNET مولنوگ را استخدام کرد تا در آنجا، روی وردپرس کار کند و در اداره وبلاگ‌ها و رسانه‌های جدید به آن‌ها کمک کند. در دسامبر ۲۰۰۴، مولنوگ bbPress را عرضه کرد، سیستمی که وی در طی چند روز تعطیلات نوشته شده بود.

در فوریه ۲۰۰۵، نسخه ۱٫۵ وردپرس آماده شد که نام Strayhorn را بر آن نهاده بودند. این نسخه ۹۰۰ هزار بار دانلود شد.

در آوریل ۲۰۰۵ شخصی متوجه شد که در سایت WordPress.org، مقاله‌های زیادی به صورت مخفی وجود دارد که با تکنیک cloaking نوشته شده‌اند. در cloaking دارنده یک سایت، کاری می‌کند که نسخه‌ای از سایت که به عنکبوت‌های جستجو عرضه می‌شود متفاوت از چیزی باشد که به بازدیدکنندگان عادی نشان داده می‌شود. مولنوگ مجبور شد که مطلب را بپذیرد و همه مقالات را حذف کند.

مولنوگ در اکتبر ۲۰۰۵ از CNET جدا شد. چند روز بعد او Akismet را معرفی کرد، سرویسی که جلوی کامنت‌ها و ترک ‌بک‌های اسپم را می‌گیرد.

در نوامبر ۲۰۰۵، شرکت در پروژه وردپرس از حالت دعوتنامه‌ای درآمد و مشارکت در آن برای همه آزاد شد.

در دسامبر ۲۰۰۵، او شرکت اتوماتیک را معرفی کرد، سرویسی که خدمات میزبانی وبلاگ ارائه می‌دهد و نرم‌افزارهای ضد اسپم می‌سازد. اکنون، بر اساس آمار Comscore، سایت Automattic، ماهانه ۱۰۰ میلیون بازدیدکننده دارد و در میان ۲۵ سایت برتر جهان قرار دارد.

در مارس ۲۰۰۷، مجله معتبر PC World، مولنوگ را به عنوان یکی از ۵۰ فرد مهم در اینترنت برگزید و در رده شانزدهم قرار داد.

 

سرانجام نهایی شدن برنامه و لوگو وردپرس

سرانجام شرکت مؤسسۀ وردپرس Automattic در 1 مارس سال 2006 ، توسط مولنوگ، علامت تجاری و لوگو وردپرس را به ثبت رساند.

در سال 2008، نیز برای کمک به طراحی وردپرس جدید ، شرکت طراحی وب با نام Happy Cog وارد عمل شد و شروع به تحقیق و پژوهش  برای طراحی یک رابط کاربری عالی نمود با امکانات مدیریتی ویژه ،که از جمله آنها ، می توان به موارد ی اشاره کرد: کدهای کوتاه و به روزرسانی هایی که توسط یک کلیک برای طراحان و کاربران وردپرس فراهم می شد.

در ماه ژوئن سال 2010، مالکیت علامت تجاری وردپرس به خود وردپرس انتقال داده شد.

این اتفاق بسیار جالب و قابل توجه بود زیرا مفهوم واگذاری علامت تجاری به وردپرس این را نشان می داد که وردپرس متوقف نخواهد شد و روز به روز خود را آبدیت خواهد کرد و بدون اینکه به شرکت یا گروه خاصی وابسته باشد به صورت متن باز به گسترش و پیشرفت خود ، ادامه خواهد داد.

 

برخی سایت های قابل ساخت با وردپرس :

  • وبلاگ های شخصی و شرکتی
  • شبکه های وبلاگ نویسی
  • شبکه های اجتماعی
  • دانشگاه ها و مدارس
  • سایت های تجاری
  • سایت های علمی, تفریحی, ترفند
  • انجمن های اینترنتی (انجمن های مجازی)
  • و…

 

آیا در آینده وردپرس سرعت روبه رشد خود را ادامه خواهد داد؟

دلایلی که میتوان با آن این سوال را پاسخ داد :

  • کاهش هزینه:

یکی از دلایلی که وردپرس را محبوب نموده ، راه اندازی کم هزینه ، سایت است زیرا شما دیگر لازم نیست برای تغییرات مر بوط به سایت، حذف و اضافه کردن متون و عکس ها هزینه پرداخت کنید و این کار توسط خود شما به راحتی توسط منوهای کاربردی ، امکان پذیر است.

  • ظاهر زیبا:

هزاران قالب مخصوص وردپرس در سطح وب و اینترنت وجود دارد که کاربران با سلیقه های مختلف می توانند از آنها برای طراحی سایت یا وبلاگ خود بهره ببرند و بنابه نیازهای خودشان آنها را سفارشی سازند.

  • مدیریت آسان:

می‌توانید سایت خود را در هر جا که هستید، چه با کامپیوتر و چه با موبایل، به آسانی مدیریت کنید .

  • ارتباط با شبکه‌های اجتماعی:

از دیگر امکانات وردپرس و افزونه‌های جانبی آن  می توان از ارتباط خودکار سایت با شبکه های اجتماعی نام برد .

  • سئو عالی:

وردپرس به خودی خود می‌تواند با استفاده از پلاگین‌های متعددی از جمله yoast seo و All in One SEO تا حد زیادی به رتبه وب سایت کمک کرد و در زمینه سئو به ما یاری رساند.

  • بروزرسانی رایگان:

به علت اینکه وردپرس یک نرم افزار متن باز است شما می توانید به صورت رایگان به روز رسانی های موجود برای وردپرس را از اینترنت دریافت و نصب نمایید.

  • امنیت:

وردپرس از امن ترین سیستم های مدیریت محتواست. ولی با این حال، تعداد زیادی از برنامه نویسان دنیا ، هر روز مشکلات وردپرس را بررسی و رفع می کنند.

  • انعطاف‌پذیری وردپرس:

وردپرس، یکی از انعطاف پذیرترین سیستم های مدیریت محتوای جهان است . که با هزاران افزونه موجود برای آن می توانید برای هر نوع استفاده و کاربردی که مدنظر و دلخواهتان است، آن را ویرایش و استفاده نمایید.

 

اکنون که با مزایای وردپرس در تمام زمینه ها آشنا شدید،پس به راحتی میتوانید پاسخ خود را بیابید.

نرم افزاری که به صورت رایگان عرضه می شود و در سرتاسر دنیا قابل اپدیت شدن و ویرایش است، چطور می تواند جای خود را به سیستم مدیریت محتوای دیگری بدهد؟ هرچند که سیستم های مدیریت محتوای زیادی برای طراحی سایت و راه اندازی فروشگاههای آنلاین وجود دارد، ولی وردپرس محبوب ترین و پرکاربردترین آنهاست.

منبع : https://zefa.ir/wordpress-formation-history-and-its-benefits/



:: بازدید از این مطلب : 90
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 4 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

کار هایی که قبل از طراحی سایت باید در نظر بگیریم

قبل از راه اندازی یک وب سایت باید زمانی را به تفکر درباره موضوعاتی اختصاص دهیم ، که در فرآیند طراحی وب سایت مورد استفاده قرار خواهند گرفت. این امر شما یاری خواهد کرد تا پیش زمینه ای برای طراحی یک وب سایت موفق داشته باشید و این اطمینان را به شما می دهد که بهترین سایت را بر اساس نیاز های خود طراحی کنید و از آن استفاده ای سودمندانه ای داشته باشید.

فناوری اطلاعات زیفا در این مطلب قصد دارد تا کار هایی که قبل از طراحی سایت باید در نظر داشته باشید را برایتان شرح دهد ؛ با ما همراه باشید :

هدف از طراحی وب سایت

همواره اولین سوالی که در ذهن کاربران پیش می آیند این است که ” هدف از طراحی یک وب سایت چیست ؟ ” جواب این سوال کاملا واضح و صریح است ، اگر شما خرده فروش هستید هدف شما از طراحی یک وب سایت فقط فروش بیشتر محصولاتتان و کسب در آمد بیشتر از این طریق است. اما اگر تمایل به طراحی وب سایتی دارید که بروشور های خود را در آن به نمایش در بیاورید ؛ طراحی یک وب سایت شرکتی تک صفحه ای برای شما کافی است. این راه ها یک شروع خوب است ، اما بهره مندی از افکار خاص و ویژه در طراحی وب سایت بهتر به شما کمک شایانی در کسب موفقیت های بیشر خواهد کرد.

برای فروش بیشتر محصولات نکات زیر را در اولویت قرار دهید. برجسته کردن طیف وسیعی از محصولاتی که به فروش می رسانید ، متقاعد کردن مشتریان برای خرید از شما ، ترویج پیشنهاد های ویژه ، تاکید بر این نکته که من قابل اعتماد هستم و تاسیس یک تجارت آفلاین به خوبی یک تجارت آنلاین و تشویق مشتریان برای بازدید مرتب از سایت.

اگر شما وب سایتی با اهدافی که در بالا گفته شد طراحی کنید ؛ قطعا به اهداف خود خواهید رسید. البته ارزیابی شرکت طراح وب سایت شما نیز در این زمینه موثر است.

اگر در اواسط راه متوجه شدید که مسیر خود را اشتباه رفته اید چه خواهید کرد ؟ اما اگر قبل از شروع هر کاری اهداف خود را ارزیابی کنید قطعا اشتباهات پر هزینه ای نخواهید داشت.

برای مثال یک مشتری تقاضا دارد که برای او یک وب سایت تجارت الکترنیکی طراحی کنیم. اما هنگامیکه با او وارد مذاکره شدیم، متوجه شدیم که این کار موفقیت شبکه های نماینده آنها را تضعیف خواهد کرد. پس به او این پیشنهاد را دادیم ، وب سایتی طراحی کند تا از اهداف فروش آنها حمایت کند. بنابراین گاهی اوقات یک راه حل واضح ، بهترین راه حل نمی باشد.

مشخصات مشتریان

گاهی اوقات یک وب سایت می تواند فرصتی برای رسیدن افراد به اهدافشان باشد. بازار یابی آنلاین نیز مانند بازار یابی آفلاین قوانین مخصوص به خود را دارد که لازم الاجرا است. برای این کار ابتدا هدف خود را از بازاریابی مشخص کنید و هیچ وقت سعی نکنید تا همه افراد را از خود راضی و خوشنود نگه دارید. ظاهر و عملکرد وب سایت شما نیز باید بر اساس خواسته ها و نیازهای مشتری هایتان باشد زیرا وب سایت برای مخاطبان شما طراحی شده است نه برای شما ؛ وب سایت طراحی شده باید کاربر محور باشد.

فرآیند هایی که وب سایت باید از ان ها حمایت کند

ترجیح می دهید مردم با شما چگونه تماس برقرار کنند؟ از طریق تلفن یا ایمیل ویا اصلا هیچ تماسی نداشته باشند. آیا مایلید که محصولات خود را به صورت آن لاین به فروش برسانید؟ آیا خودتان وب سایتتان را به روز رسانی می کنید یا ترجیح می دهید یک شرکت طراح وب سایت این کار را برای شما انجام دهد؟ آیا نیاز به یک موتور جستجوگر دارید ؟ آیا خدمات آنلاین به مشتریان خود می دهید ؟

نیازهای تجاریتان را تجزیه و تحلیل کنید. به این نکته فکر کنید که وب سایت شما چگونه می تواند از این نیازها پشتیبانی کند؟
به عنوان یک قاعده این مطلب را به یاد داشته باشید که هرچه نیازهای شما بیشتر باشد هزینه شما نیز برای طراحی یک وب سایت بیشتر خواهد شد. البته این بدان معنی نیست که شما از نیازها و خواسته هایتان گذشته و یا آنها را تقلیل دهید. اگر این خواسته ها همان چیزی باشد که وب سایت به آن نیاز دارد در این صورت باعث پیشرفت و کارایی بهتر سایت شما خواهد شد. این بدان معنی است که در مورد نیازهایتان به خوبی فکر کنید.

اگر لیست محصولات شما بیشتر از چند صفحه باشد آیا به یک موتور جستجو گر نیازدارید؟ اگر به طور منظم نوع محصولاتی را که به فروش می رسانید تعویض می کنید، آیا از شرکت طراح وب سایتتان میخواهید که این کار را انجام دهد و یا با توجه به هزینه ای که برای شما در بر خواهد داشت ترجیح می دهید خودتان این کار را انجام دهید؟ برای اینکه بر روی اهداف و فرآیندهای وب سایت خود متمرکز شوید ، باید به فرآیند راه اندازی وب سایت به همان صورتی بنگرید که به فرآیند استخدام یک کارمند و پیشرفت وی در کا نگاه می کنید.

بودجه مورد نظر شما

قبل از انجام هر کاری باید در مورد بودجه خود فکر کنید. همیشه توابعی وجود دارند که شما بدون آنها قادر به انجام کاری نیستید. برای مثال اگر تمایل دارید که محصولات خود را به صورت آن لاین به فروش برسانید، نباید در سایت خود صحبتی از این مطلب به میان آورید. اما گاهی اوقات انتخاب های بیشتری در پیش روی شماست. اگر قصد شما از طراحی یک سایت ترویج و تبلیغ هتل تان است باید امکاناتی را برای مشتریان در وب سایت خود در نظر بگیرید. به طور مثال آنها باید بتوانند هتل شما را به صورت آنلاین رزرو کنند و یا اینکه با شماره ای که بر روی سایت قرار می دهید تماس بگیرند.

بودجه شما نباید بر اساس هزینه ها باشد. به هر حال این مطلب را هم مد نظر قرار دهید که اگر برای وب سایت خود سرمایه گذاری بیشتری کنید، درآمد بیشتری نیز نصیبتان خواهد شد. برای مثال امکانات رزرو آنلاین هزینه بیشتری برای شما در بر خواهد داشت ، اما با این کار می توانید مشتریان بیشتری برای خود داشته باشید.

تمامی این کارها هزینه بیشتری برای شما در بر خواهد داشت. اما با یک سرمایه گذاری خوب می توانید یک نام تجاری خوب برای خود داشته باشید. برای مثال اگر وب سایت شما مطالب و رونوشت مناسب و خوبی داشته باشد علاوه بر کسب در آمد بیشتر، هزینه اولیه نیز به شما باز خواهد گشت.

در هنگام راه اندازی یک وب سایت یکی از مهمترین مسائل، تشخیص این نکته است که از وب سایت خود چه می خواهید و بهترین کاری که می توانید انجام دهید چیست؟ اگر می خواهید در وب سایتتان یک نقشه تعاملی داشته باشید ابتدا باید با شرکت طراح وب سایت مشورت کنید و ببینید که آیا انجام این کار نیاز است یا خیر، و اگر لازم است هزینه های آن را برآورد کنید.مطمئن باشید که هر عملکردی از جانب شما، جایگاه خود را در وب سایت پیدا خواهد کرد.

برندینگ و نام تجاری مورد نیاز شما

ممکن است در حال حاضر شرکت شما نام و برند تجاری قدرتمندی برای خود داشته باشد. اما اگر آرم و نامی تجاری ندارید ، شرکت طراح وب سایتتان باید آرم و نامی تجاری برای شما طراحی کند و آن را در وب سایت شما قرار دهد.

یک نام تجاری خوب ، اگر به درستی استفاده شود ، احساس اطمینان را در مشتریان بوجود می آورد ، و این اطمینان رابه آنها می دهد که شما یک فرد کاملا حرفه ای هستید. به آرم مک دونالد توجه کنید ، شاید این نام مورد علاقه همه افراد نباشد، اما بسیار قوی و قدرتمند است. موفقیت مک دونالد به دلیل وجود یک آرم تجاری قدرتمند است که در همه جای جهان شناخته شده است. شما در هر نقطه از جهان که باشید به سراغ مک دونالد می روید ، حتی اگر در منزل شخصی خود نیز باشید آن را سفارش می دهید.

احساس شناخت ، اعتماد و اطمینان را به وجود می آورد. همه ما به طور ناخود آگاه بیشتر به افرادی اطمینان می کنیم که قبلا آنها را دیده باشیم. نام تجاری شناخته شده نیز به همین صورت است. اگر شما یک فروشگاه با آرم تجاری و برند شناخته شده ای داشته باشید ، به راحتی می توانید محصولات خود را به صورت آنلاین به فروش برسانید. مشتریان به وب سایتی که نامی شناخته شده داشته باشد بیشتر اطمینان می کنند.

شما باید از نام تجاری خود در تمامی قسمتها مانند : سربرگ ، یونیفورم کارکنان ، آگهی ها و غیره استفاده کنید. اگر مشتریان آرم تجاری شما را قبلا دیده باشند ، مطمئنا بیشتر به شما اطمینان خواهند کرد.

محتوا

محتوا یکی از مهم ترین عوامل در بالا آمدن وب سایت شما در صفحه گوگل است چرا که محتوایی خود ساخته و قوی میتواند به بالا آمدن جایگاه وب سایتتان کمک شایانی کند و در نتیجه در آمد شما را افزایش دهد.

این که مشتریان بدانند که در وب سایت شما به دنبال چه چیزی هستند و در واقع شما با تولید محتوا به آنها احترام گذاشته اید و اطلاعات مفیدی را در اختیار آنها قرار داده اید که این موضوع برای مخاطبان شما بسیار ارزشمند است و دیگر اینکه شما نیز این اطمینان را پیدا کنید که موتورهای جستجو گر بهترین جستجو را در وب سایت شما انجام می دهند.معمولا افراد ترجیح می دهند که برای پس انداز بیشتر ، خودشان مطالب وب سایتشان را آماده کنند. اما همانطور که قبلا اشاره شد ، محتوا مهمترین قسمت یک وب سایت است که در دراز مدت درآمد بیشتری برای شما ایجاد می کند.

بعضی افراد دست خط زیبایی دارند و به خوبی نیز می نویسند. اما اهمیت استفاده از کلمات کلیدی ، عبارات کلیدی ، قابلیت استفاده ، ضرورت اسکن کردن و غیره ، ضرورت این امر را می رساند که نگارش مطالب یک وب سایت ، خود یک هنر است که لازمه ی استعداد بالا و تجربه می باشد.

اهمیت استفاده از تصاویر نیز نباید دست کم گرفته شود. وب سایت مانند یک رسانه تصویری است که تفاوت تصاویر خوب و حرفه ای با تصاویر بد نباید دست کم گرفته شود. بنابراین برای این کار شما باید از یک عکاس حرفه ای استفاده کنید.

منبع : https://zefa.ir/things-to-consider-before-designing-a-site/



:: بازدید از این مطلب : 94
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

معرفی چای احمد

معرفی چای احمد

این بار قصد داریم یکی از برند های دیگر چای را در مجله خبری شوکومای معرفی کنیم 


چای احمد از شرکت‌های چای مستقر در لندن ، انگلستان است. این شرکت چای کیسه‌ای ، و بسته‌ای از انواع چای سیاه ، چای سبز ، چای طعمدار ، و دم‌نوش‌ها را تولید می‌کند.

چای احمد در ۸۰ کشور در شش قاره توزیع می‌شود و در رستوران‌ها ، هتل‌ها و برخی مغازه‌های زنجیره‌ای یافت می‌شود. 

مقر این شرکت موزه‌ای در خود جای داده که مهمانان را به حضور می‌پذیرد. در سال ۲۰۱۵ سه جایزه بهترین طعم چای را برنده شد.

معرفی چای احمدمعرفی چای احمد

در سال ۲۰۱۳ ، برنده سرمایه‌گذار اخلاقی سال به خاطر ابتکارات خیریه در بریتانیا و حمایت از یتیم خانه‌ها در روسیه ، مالی ، سری لانکا و اکراین شد.

مؤسس این شرکت احمد افشار بود.

این شرکت چای فله ای را از منطقه چای استان گیلان در آسیا تولید می کند و سپس به سراسر جهان توزیع می کند.

چای احمد یکی از 5 برند برتر چای در جهان است.

برای خرید محصولات این برند روی شوکومای کلیک کنید

شوکومای

منبع : https://chocomy.com/blog/introducing-ahmad-tea/



:: بازدید از این مطلب : 83
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

طرز تهیه شیر کاکائو مجلسی

طرز تهیه شیر کاکائو مجلسی

شیر کاکائو یکی از نوشیدنی های خوشمزه و پرطرفدار است که هم به صورت سرد سرو می شود هم به صورت گرم.

جالب است بدانید که در ابتدا برای شیر کاکائو از آب استفاده می شده است که بعدها توسط انگلیسی ها شیر جایگزین آب شد. ؛ پس با مجله خبری شوکومای برای طرز تهیه شیر کاکائو مجلسی همراه باشید


مواد مورد نیاز:

مواد لازم
شیر 2 لیوان
پودر کاکائو 2 قاشق مرباخوری
شکر 2 قاشق مرباخوری

طرز تهیه :

ابتدا شیر را در یک قابلمه کوچک می ریزیم سپس حرارت می دهیم و اجازه می دهیم تا به جوش بیاید.

بعد از اینکه شیر جوش آمد حرارت زیرش را ملایم می کنیم.

در این مرحله با صبر و حوصله کم کم پودر کاکائو را داخل شیر اضافه می کنیم و مدام شیر را هم می زنیم.

این عمل به این دلیل است که پودر کاکائو در شیر گلوله نشود.

پس از اینکه تمام پودر کاکائو را به شیر  اضافه کردیم نوبت اضافه کردن شکر است.

اگر می خواهید شیرکاکائوی شما طعم عالی داشته باشد باید از یک پودر کاکائوی مرغوب و با کیفیت استفاده کنید.

رنگ پودر کاکائو با کیفیت قهوه ای سوخته است و عطر خوبی نیز دارد.

در این جا به شما پودر کاکائو های زیر را معرفی میکنیم

میتوانید با کلیک بر روی هر کدام آن را خریداری کرده و بهترین شیر کاکائو را برای خودتان به ارمغان بیاورید.

پودر کاکائو Cadbury – پودر کاکائو Daarnhower – پودر کاکائو Hershey’s خالص

منبع : https://chocomy.com/blog/29578/



:: بازدید از این مطلب : 83
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

روش های ساخت بک لینک

ساخت بک لینک رایگان یکی از فاکتورهای بسیار مهم در سئو و بهینه سازی سایت است. در مطالب قبلی به شما گفتیم که یکی از مهمترین فاکتورها در سئو و بهینه سازی سایت تولید محتوا جامع و هدفمند است. باید به شما بگویم که به تنهایی فقط با تولید محتوا نمی‌توانید در کلمات کلیدی سایتتان رتبه بگیرید و باید به فکر ساخت بک لینک با کیفیت برای سایتتان باشید.

توجه : ساخت بک لینک هنوز هم یکی از فاکتورهای بسیار مهم در سئو و بهینه سازی سایت است. شاید فکر کنید که برای ساخت بک لینک حتماً باید هزینه های زیادی بابت خرید بک لینک و خرید رپورتاژ آگهی بدهید. در صورتی که این طور نیست و شما میتوانید خودتان برای سایتتان بک لینک بسازید.

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بسیاری از افراد در ساخت بک لینک برای سایت شان این است که بدون هیچ اصول شروع به لینک سازی برای سایتشان فکر می کنند و فکر می کنند فقط به تنهایی با قرار دادن لینک سایتشان در وب سایت های دیگران می‌توانند بک لینک های با کیفیتی برای سایتشان بسازند. در صورتیکه اگر شما اصول ساخت بک لینک را ندانید و بدون اصول برای سایتتان لینک سازی کنید نه تنها رتبه سایتان بهبود پیدا نمی کند بلکه باعث می شود جایگاه تان را در کلمه کلیدی مد نظرتان کلا از دست بدهید.


backlink build tutorial 1 300x162 - روش های ساخت بک لینک


بک لینک با کیفیت بسازید

برای اینکه بتوانید بک لینک های با کیفیت بسازید باید یک سری فاکتورها و اصول مهم در ساخت بک لینک را رعایت کنید. در این قسمت می خواهم شما را با مهمترین نکات در هنگام ساخت بک لینک با کیفیت آشنا کنم. از شما می‌خواهم که در هنگام لینک سازی برای سایتتان تمام این نکاتی که در این بخش را به شما آموزش خواهم داد را کامل رعایت کنید.

⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓

۱. محتوای با کیفیت برای سایتتان تولید کنید، مبحث تولید محتوای با کیفیت یک مبحث بسیار مهم در سئو و بهینه سازی سایت است برای همین چندین بار تاکید کردم که حتماً محتوایی که تولید میکنید باید محتوای با کیفیت باشد. برای تولید محتوا پیشنهاد می‌کنم این نکاتی که به شما می‌گویم را کامل رعایت کنید. سعی کنید محتوای که تولید می کنید کامل تر از رقبا باشد برای همین قبل از تولید محتوا محتوای رقیبانتان را کامل بررسی کنید و ببینید که در مورد چه موضوعاتی صحبت کردند. از تصاویر و ویدیو در محتوای تان استفاده کنید. حتماً به منابع معتبر لینک بدهید، منظور از لینک دادن به منابع معتبر این است که شما به سایت هایی که اعتبار بالایی دارند لینک بدهید. سعی کنید به مقالات و مطالب دیگر سایت تان اشاره کنید تا دیگران با خواندن مقاله تان وارد بقیه مطالب سایت تان شوند. مبحث لینک سازی داخلی را کامل رعایت کنید و سعی نکنید در محتوا های تان به مقالات زیادی لینک بدهید.

۲.قبل از اینکه شروع به ساخت بک لینک کنید حتماً تمام اصول سئو داخلی یا on page seo را کامل رعایت کنید. منظور از سئو داخلی به مجموعه کارهایی که باید داخل سایت تان رعایت کنید تا سایت تان برای گوگل بهینه سازی شود را سئو داخلی می گویند. مثل تولید محتوای سئو شده، بهینه سازی دسته ها، بهینه سازی سرعت سایت، بهینه سازی کدهای قالب سایت، بهینه سازی صفحه اول و منوها، استفاده از هاست با کیفیت، رعایت اصول لینک سازی داخلی، لینک دادن به منابع و لینک خارجی و…

۳. فقط به یک روش برای سایتتان لینک نسازید. یکی از اشتباهات رایج بسیاری از افراد در ساخت بک لینک این است که فقط از یک روش برای سایتشان لینک می سازند به عنوان مثال فقط در وبلاگ ها شروع به لینک سازی می کنند و از روش‌های دیگر مثل لینک سازی در کامنت یا لینک سازی پروفایلی استفاده نمی کنند. وقتی شما فقط از یک روش برای سایتتان لینک می سازید این کار باعث می شود که گوگل متوجه شود خود شما در حال ساخت بک لینک برای سایت تان هستید. علاوه بر اینکه شما می توانید در وبلاگ ها لینک سازی کنید باید در سایت های پروفایلی که لینک سایتتان را در پروفایل کاربری تان قرار می دهید و یا در سایت‌ هایی که با ارسال کامنت به شما اجازه درج لینک میدهند استفاده کنید. می توانید علاوه بر این در انجمن ها فعالیت کنید و به سایت تان لینک بدهید.

۴. فقط برای یک صفحه شروع به لینک سازی نکنید. یکی دیگر از اشتباهات رایج در ساخت بک لینک این است که بسیاری از افراد فقط برای یک صفحه شروع به لینک سازی میکنند و برای بقیه صفحات سایتشان لینک نمی سازند این کار باعث می شود که گوگل متوجه شود شما خودتان در حال لینک سازی هستید و اثر لینک هایی که می سازید کم شود یا از نتایج گوگل حذفتان میکند.

۵. فقط به کلمه کلیدی اصلی تان لینک ندهید. استفاده از انکر تکست های مختلف باعث می شود که روند لینک سازی شما طبیعی جلوه کند و شما لینک های طبیعی و با کیفیتی در سایت تان میسازید. منظور از انکرتکست کلمات لینک داری است که کاربر با کلیک کردن بر روی آن ها وارد یک صفحه دیگر می شوند. به عنوان مثال اگر کلمه کلیدی اصلی من ” کسب درآمد اینترنتی” است هرگز نباید فقط به این کلمه به صفحه مد نظر من اینکه بدهم. شما می توانید از کلمات هم خانواده، نام برند، یکسری کلمات عمومی مثل( اینجا کلیک کنید، ادامه مطلب و…) و… استفاده کنید.

 

backlink22 300x171 - روش های ساخت بک لینک

۶. فقط برای سایتتان لینکهای فالو نسازید. یکی دیگر از اشتباهات بسیار بزرگ در هنگام لینک سازی این است که بسیاری از افراد فقط در سایت هایی که لینک فالو به سایت شان می دهند لینک سایت شما قرار می دهد این کار باعث می‌شود که روند لیگ سازی شما غیر طبیعی جلوه کند. برای همین شما علاوه بر ساخت لینک های فالو باید لینک نوفالو هم بسازید

۷. فقط در سایت هایی که اعتبار بالایی دارند به سایت تان و لینک ندهید. شما هم باید در سایت هایی که اعتبار بالایی دارند و هم اعتبار پایین دارند به سایت دانلود بدهید تا روند لینک سازی تان طبیعی باشد.

۸. در سایت هایی که spam score بالایی دارند به سایتتان لینک ندهید این کار باعث می‌شود که شما نه تنها با ساخت بک لینک رتبه سایت تان بهبود پیدا نکند بلکه تاثیر منفی روی سایت تان می گذارد. برای همین قبل از اینکه در سایت شروع به ساخت بک لینک کنید با استفاده از ابزار mozbar که کاملا رایگان است میزان اسپم بودن یک سایت را بررسی کنید.

۹. در یک زمان مشخصی لینک برای سایت تان نسازید. به عنوان مثال هر شب ساعت ۱۰ شب شروع لینک سازی برای سایتتان کنید.


نکته : با رعایت کردن این نکات میتوانید بک لینک های کاملاً طبیعی برای سایتتان بسازید. به این نکته توجه کنید برای این که بک لینک های با کیفیت برای سایت تان بسازید نباید گوگل متوجه شود که شما خودتان برای سایتتان لینک می سازید. برای همین شما باید کاملاً طبیعی عمل کنید.

 

برای سفارش بک لینک مور نظر کلیک کنید

منبع : https://adspersian.ir/methods-of-making-backlinks/



:: بازدید از این مطلب : 77
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

بک لینک خارجی و انواع آن

اگر لینکی از یک سایت بر روی یک سایت دیگر قرار بگبرد و به آن سایت اشاره ی مستقیم شود به آن بک لینک یا لینک خارجی گفته میشود.

 

لینک های خارجی و خروجی

اگر پیوندی از سایت دیگر به وسایت شما داده شود به آن لینک خارجی میگویند.

همچنین اگر شما پیوندی در مقاله ی سایت خود از یک سایت دیگر به عنوان منبع قرار دهید به آن لینک خروجی گفته میشود.

این دو روش هر دو به نوبه ی خود به سئو ی سایت شما کمک میکنند.لینک های خروجی یک امتیاز و اشاره از سایت شما به سایتی که به آن لیک داده اید محسوب میشود.این اشاره باعث میشود تا موتور های جستوجو محتوای سایت شما و همچنین محتوای سایتی که به آن لینک میشود را بهتر درک و بررسی کنند.

 

چرا لینک های خارجی اهمیت زیادی دارند

  • ارتباطات را برای راحتی کاربر افزایش میدهد
  • ارزش و اعبار وبسایت را بهبود میبخشد
  • میزان DA و PA را افزایش میدهد
  • کاربر را به کلیک تشویق میکند

 

رایج ترین روش ها برای لینک سازی خارجی کدامند

کیفیت محتوایی که شما تولید میکنید مهم ترین عامل برای دریافت لینک از سایت های دیگر است.اما روش های دیگری هم برای لینک سازی وجود دارند که عبارت اند از :

  • خرید رپورتاژ آگهی
  • خرید بک لینک متنی
  • فعالیت در شبکه های اجتماعی
  • ساخت پروفایل در سایت های معتبر
  • کامنت گذاری در سایت های مرتبط

 

انواع لینک های خارجی

  • NOFOLLOW
  • DIFOLLOW

 

پیوندهای NOFOLLOW و DOFOLLOW 

لینک های nofollow همان طور که از اسمشان پیداست به موتر های جستجو میگویند که این لینک را دنبال نکنید.اما لینک های dofollow قدرت این را دارند که موتور های جستجو را از وبسایت شما به صفحه ی هدف هدایت کنند.

اگر شما کاربران و مخاطبین خود را در مقاله یا هر بخش دیگری از سایت به سایت دیگر ارجاع دهید. به آن سایت قدرت و اعتبار بخشیده اید.به همین دلیل است که بسیاری از سایت ها لینک های خارجی خود را در حالت nofollow قرار میدهند. این کار را انجام میدهند تا به سایت های دیگر امتیاز داده نشود.

اما این روش زیاد مورد پسند گوگل نیست چرا که یک وبسایت خوب از اینکه در محتوای خود سایت های معتبر و مرجع را لینک کند ترسی ندارد.به طور کلی روند لینک سازی طبیعی به همین نحو است به شرطی که به صورت طبیعی ، محدود و مرتبط به منبع متبر باشد.در نتیجه باید به  dofollow یا nofollow لینک های خارجی خود دقت کنید.

 

از لینک های Nofollow در چه زمانی استفاده کنیم

لینک های Nofollow لینک های ارزشمندی هستند.به این خاطر که یک زنجیره بین سایت شما و منبعی که از ان لینک دریافت میکنید ایجاد میکند.همچنین شما باید در نظر داشته باشید که  لینک های Nofollow باید بخشی از لینک های خارجی شما باشند.یکی از جنبه های منفی Nofollow  این میباشد که هیچ گونه ارزش و اعتباری برای سایت شما فراهم نمیکند.بسیاری از سایت های مطرح خارجی که برای اکثر مردم به عنوان برند شناخته میشوند لینک های خروجی سایت خود را به صورت Nofollow قرار میدهند.زیرا همان طور که گفته شد این لینک ها هیچ ارزشی از نظر انتقال اعتبار ندارند.اما این لینک های نو فالو به نوبه ی خود ارزش هم دارند.چون این لینک ها بازدید های زیادی دارند و به مخاطبان و کاربران سایت لینک دهنده  ، امکان بازدید از سایت شمارا می دهدند و موجب شناخت بیشتر سایت و برند شما میشوند.

 

چرا باید از خاصیت Nofollow لینک ها استفاده کنیم

جلوگیری از به وجود آمدن اسپم در سایت : یکسری از افراد خطاکار و رقیب یا حتی ربات هستند که از طریق پیج هایی با بازدید بالا سعی میکنند برای خود بک لینک بسازند که این ویژه گی نوفالو بودن سبب میشود که از اعتبار سایت معتبر کم نشود.

لینک Nofollow در نظرات : اگر نظراتی که سایت شما دریافت میکند نا مرتبط به محتواهای وبسایتتان باشد؛ ممکن است که باعث به وجود امدن اسپم شود.  همچنین افراد زیادی هستند که که از طریق blog commenting قصد این را دارند که برای خود لینک خارجی بسازند . درنتیجه بهتراست که لینک خارجی بخش نظرات را نوفالو کنید.

بک لینک سازی طبیعی : شما برای طبیعی نشان دادن روند لینک سازی بهتر است از (nofollow) هم در تبلیغات خود استفاده کنید. چراکه این کار باعث گرفتن نتیجه ی بهتر در موتور های جستجو میشود.پس میتوان نتیجه گرفت که صرفا گرفتن اعتبار در لینک سازی کافی نیست. و باید از هر نوع لینکی به سایت خود ورودی داشته باشیم.

منبع : https://adspersian.ir/external-backlinks-and-its-types/



:: بازدید از این مطلب : 83
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

طرز تهیه آش ماست

 

در این مقاله از مجله خبری گالری شکلات قصد داریم طرز تهیه آش ماست را برای شما قرار دهیم.

این آش ، یکی از آش های مخصوص و خوش طعم شهر خراسان میباشد.

 

مواد لازم
ماست ۱کیلو
سینه مرغ ۲ عدد
پیاز ۵ عدد
شوید خشک ۵ قاشق غذاخوری
برنج ۲ لیوان
نعنا خشک ۳ قاشق غداخوری
لپه ۱ لیوان
سیر ۱۰ حبه
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

ابتدا سینه های مرغ را بپزید ، پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید ، سیر ها را بکوبید.

سپس شما باید برنج هارا با ۵ لیوان آب درون قابلمه بریزید و بگذارید تا کامل بپزد و لعاب بندازد.

پس از این که برنج شما لعاب انداخت شما می بایست سیر های کوبیده را به آن اضافه کنید.

بعد از گذشت ۱۵ دقیقه ، شوید و لپه ها را به آن اضافه کنید.

مجددا ۱۵ دقیقه صبر کنید و تکه های مرغ ریش ریش شده را به آش اضافه کنید.

تقریبا نصف پیاز داغ را به آن اضافه کنید.

آن را از روی حرارت بردارید و ماست را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.

در آخر آن را درون ظرف مورد نظر ریخته و با بقیه پیاز داغ ها آن را تزیین کنید.

اکنون آش شما آماده میباشد و میتوانید آن را میل کنید.

—————————————————————————————————————-

طرز تهیه آش ماست

طرز تهیه آش ماست

طرز تهیه آش ماست

طرز تهیه آش ماست

منبع : https://vbshop.ir/%d8%b7%d8%b1%d8%b2-%d8%aa%d9%87%db%8c%d9%87-%d8%a2%d8%b4-%d9%85%d8%a7%d8%b3%d8%aa/

 


:: بازدید از این مطلب : 86
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

طرز تهیه آش ماست

 

در این مقاله از مجله خبری گالری شکلات قصد داریم طرز تهیه آش ماست را برای شما قرار دهیم.

این آش ، یکی از آش های مخصوص و خوش طعم شهر خراسان میباشد.

 

مواد لازم
ماست ۱کیلو
سینه مرغ ۲ عدد
پیاز ۵ عدد
شوید خشک ۵ قاشق غذاخوری
برنج ۲ لیوان
نعنا خشک ۳ قاشق غداخوری
لپه ۱ لیوان
سیر ۱۰ حبه
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

ابتدا سینه های مرغ را بپزید ، پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید ، سیر ها را بکوبید.

سپس شما باید برنج هارا با ۵ لیوان آب درون قابلمه بریزید و بگذارید تا کامل بپزد و لعاب بندازد.

پس از این که برنج شما لعاب انداخت شما می بایست سیر های کوبیده را به آن اضافه کنید.

بعد از گذشت ۱۵ دقیقه ، شوید و لپه ها را به آن اضافه کنید.

مجددا ۱۵ دقیقه صبر کنید و تکه های مرغ ریش ریش شده را به آش اضافه کنید.

تقریبا نصف پیاز داغ را به آن اضافه کنید.

آن را از روی حرارت بردارید و ماست را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.

در آخر آن را درون ظرف مورد نظر ریخته و با بقیه پیاز داغ ها آن را تزیین کنید.

اکنون آش شما آماده میباشد و میتوانید آن را میل کنید.

—————————————————————————————————————-

طرز تهیه آش ماست

طرز تهیه آش ماست

طرز تهیه آش ماست

طرز تهیه آش ماست

منبع : https://vbshop.ir/%d8%b7%d8%b1%d8%b2-%d8%aa%d9%87%db%8c%d9%87-%d8%a2%d8%b4-%d9%85%d8%a7%d8%b3%d8%aa/

 


:: بازدید از این مطلب : 76
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

طرز تهیه هات چاکلت فندقی

مجله خبری گالری شکلات قصد دارد طرز تهیه هاتچاکلت فندقی را برای شما توضیح دهد.

 

مواد لازم
سیروپ فندق ۲ قاشق غذاخوری
شکر به میزان لازم
خامه اسپری برای تزیین
خامه معمولی ۲ قاشق غذاخوری
شیر سرد ۱ پیمانه
پودر هات چاکلت ۱ قاشق غذاخوری
پودر کاکائو ۱ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه:

ابتدا شیر را در قهوه جوش بریزید.

سپس پودر هات چاکلت،پودر کاکائو،شکر،خامه را نیز به آن اضافه کنید.

دستگاه قهوه جوش را روی حرارت ملایم قرار دهید.

سپس سیروپ فندق را به آن اضافه کنید و به آرامی به هم بزنید تا به جوش آید.

آن را داخل فنجان سرو کنید و با کاکائو و خامه اسپری آن را تزیین نمایید.

—————————————————————————————————————

طرز تهیه هات چاکلت فندقی

طرز تهیه هات چاکلت فندقی

طرز تهیه هاتچاکلت فندقی

طرز تهیه هاتچاکلت فندقی

منبع : https://vbshop.ir/%d8%b7%d8%b1%d8%b2-%d8%aa%d9%87%db%8c%d9%87-%d9%87%d8%a7%d8%aa-%da%86%d8%a7%da%a9%d9%84%d8%aa-%d9%81%d9%86%d8%af%d9%82%db%8c/



:: بازدید از این مطلب : 81
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

تاریخچه زبان HTML – زبانی برای نشانه گذاری متن | 

 

HTML چیست؟ 

HTML زبانی برای نشانه گذاری متن می باشد که توسط مرورگر ها قابل درک و فهم هستند. با استفاده از HTML مرورگر می تواند تشخیص دهد که متن چگونه در صفحه به نمایش در بیاید.

زبان نشانه‌گذاری ابرمتنی یا زنگام یا اچ‌تی‌ام‌ال ، HTML یا HyperText Markup Language در کنار CSS هستهٔ فناوری ساخت صفحه‌های وب هستند. اچ‌تی‌ام‌ال زبان توصیف ساختار صفحه‌های وب است. زبانی است برای نشانه گذاری ابرمتن ( فرامتن ) که برای تدوین قالب و طراحی صفحه های‌ وب به کار میبرند. دستورالعمل‌های این زبان ، برچسب ( Tag ) نام دارند که محتوای یک صفحهٔ وب ، با آن‌ها ، نشانه‌گذاری شده و بدین‌ترتیب ، نحوهٔ نمایش آن صفحه برای مرورگرهای وب ، توصیف می‌شود. تاکنون ۵ نسخه از اچ تی ام‌ال عرضه شده‌است.

 

HTML چه کاربردی دارد؟ 

ما از زبان HTML استفاده می کنیم تا بتوانیم متن را تگ گذاری کنیم تا توسط مرورگر در دستگاه های مختلف قابل مشاهده باشد. با استفاده از تگ گذاری HTML ، می توانیم مشخص کنیم که هر بخش به چه صورت باید به نمایش در بیاید.

 

تاریخچه HTML

توسعه

در سال ۱۹۸۰ فیزیکدانی به نام تیم برنز لی که با پروژهٔ CERN همکاری داشت ENQUIRE را طراحی و ارائه کرد که یک سیستم مهم برای محققان CERN بود تا اینکه از این داده‌ها به شکل مشترک استفاده کنند. در سال ۱۹۸۹ ، Berners- Lee یک یادداشت پیشنهاد یک سیستم ابر متن مبتنی بر اینترنت نوشت. Berners- Lee یک نوع خاص HTML را مشخص نمود و یک نسخهٔ جستجوگر و نرم‌افزار سرور را در انتهای۱۹۹۰ نوشت. در این سالیان این فیزیکدان و مهندس سیستم‌های داده‌های CERN به نام Robert Cailliau یک سرمایه‌گذاری مشترک را انجام داد ولی این پروژه به شکل رسمی توسط CERN دنبال نشد.

در یادداشت‌های شخصی او از سال ۱۹۹۰ اشاره شده ‌است که برخی از مناطق مختلف ابر متن ( hypertext ) به کار گرفته شده است و در ابتدای آن از یک دائرةالمعارف استفاده گردید. اولین بار شرح کامل HTML به این شکل بود که به آن در نسخه‌های قبلی ” HTML Tags ” گفته شد که برای اولین بار توسط Berners –Lee در سال ۱۹۹۱ روی اینترنت قرار گرفت ؛ که آن توصیف ۱۸ عناصر شامل عناصر اولیه ، طراحی نسبتاً ساده از HTML بود. به غیر از Hyperlink این موارد تحت تأثیر SGMLguid در فرمت مبتنی بر SGML قرار گرفت و در پروژهٔ CERN به کار رفت یازده مؤلفه از آن در HTML 4 نوشته شده است.

 

زبان نشانه‌گذاری ابرمتنی

به شکلی است که مرورگرهای وب برای تحلیل و نوشتن متون تصاویر و دیگر مواد روی صفحات قابل شنیدن و قابل دیدن وب به کار می‌رود. ویژگی‌های پیش‌فرض برای هر مورد در ساختار HTML در جستجوگر تعریف شده‌ است و این ویژگی ‌ها را می‌توان تغییر داد یا اینکه توسط CSS بر اساس طراحی صفحه افزایش داد. بسیاری از اجزای متن در گزارش فنی 1988 ISO به شکل TR9537 ارائه شده‌ است که نام این جزء روش‌های استفاده از SGML بود که در آن ویژگی‌های اولیه ساختار زبانی مانند آنچه که در مورد فرمان RUNOFF دیده می‌شود ، استفاده شد. که در ابتدای دهه ۱۹۶۰ برای CTSS ارائه شده ‌است.

این فرمان‌های ساختاری از فرمان‌های مورد استفاده توسط typesetters استفاده می‌کند که به شکل دستی برای فرمت های مختلف در نظر گرفته شده‌ اند. اما اصل SGML برای ساختار کلی بر اساس اجزای مختلف است ( محدوده ‌های حاشیه ‌نویسی تو در تو به همراه ویژگی‌هایی که دارد ) تا اینکه از اثرات چاپ استفاده شود. همچنین جداسازی ساختارها و شکل ترکیبی نیز باید در نظر گرفته شود. اچ‌تی‌ام‌ال به شکل مداوم به این صورت با CSS به کار گرفته می‌شود.

Berners- Lee از HTML به عنوان یک ابزار برای SGML استفاده کرده‌است. به‌طور کلی آن را به عنوان دستور نیروی ضربت مهندسی اینترنت ( IETF ) تعریف کرده‌است که در سال ۱۹۹۳ نسخه‌های اولیه از آن را بر اساس HTML ارائه نمود. ” زبان نشانه‌ گذاری ابرمتنی HTML ” پیش‌نویسی اینترنتی توسط Dan Cannolly و Berners- Lee ارائه گردید و درون تعریف نوع سند SGML برای تعریف گرامر ارائه شد. این نسخه اولیه پس از شش ماه منقضی گردید ولی قابل توجه اینکه از جستجو گر NCSA Mosaic به شکل جستجو گر پیش‌فرض برای تصاویر بر خط استفاده شد. که نشان دهندهٔ فلسفهٔ IETF در استانداردهای ساختارهای موفق است.

 

رقابت

به همین شکل Dave Raggett’s رقابت خود را با ارائه ( Internet-Draft ، HTML+ Hypertext Markup format ) از انتهای ۱۹۹۳ شروع کرد و پیشنهاد کرد که یک ساختار اجرایی مانند جداول و شکل‌های پر شونده را می‌توان برای این منظور به کار گرفت.

پس از آنکه HTML و +HTML به شکل پیش‌نویس در ابتدای ۱۹۹۴ منقضی گردید،IEFT یک گروه کاری HTML را ایجاد کرد که در سال ۱۹۹۵ نسخهٔ HTML 2.0 تکمیل گردید ، HTML اولیه با این قصد ساخته شده که به شکل یک ساختار استاندارد در آینده از آن استفاده شود.

پس از آن پیشرفت‌هایی در IETF در نظر گرفته شد که مورد توجه رقیبان قرار گرفت. تا سال ۱۹۹۶ ویژگی‌های HTML حفظ شد و ورودی‌هایی از نرم‌افزارهای تجاری گرفته شد که این کار توسط کنسرسیوم وب جهان‌گستر انجام شد. اما در سال 2000 HTML یک استاندارد بین‌المللی ( ISO/IEC 15445:2000 ) گردید. HTML4.01 در انتهای ۱۹۹۹ انتشار یافت و پس از آن ساختار بعدی آن در سال ۲۰۰۱ به شکل کامل منتشر شد. در سال ۲۰۰۴ پیشرفت‌هایی در HTML5 در ( WHATWG ) در نظر گرفته شد و شکل قابل انتشار آن به شکل W3C در سال ۲۰۰۸ ارائه گردید.

 

نسخه‌های HTML جدول زمانی

۲۱ نوامبر ۱۹۹۵

HTML 2.0 به شکل IETF RFC 1866 انتشار یافت. RFCs تکمیلی ظرفیت‌های زیر را داشت:

۲۵ نوامبر RFC 1867 : 1995 ( آپلود فایل مبتنی بر فایل )

می RFC 1942 : 1996 ( جداول )

اگوست RFC 1980 : 1996( نقشه‌های تصویری سمت مشتریان )

ژانویه RFC 207O : 1997 ( بین‌المللی شدن )

 

ژانویه ۱۹۹۷

HTML3.2 به شکل توصیه‌نامهٔ کنسرسیوم وب جهان‌گستر انتشار یافت. نسخه اول پیشرفت داده شد و استاندارد کردن آن به شکل انحصاری توسط W3C انجام شد به همین شکل IETF گروه کاری خود HTML را در سپتامبر ۱۹۹۶ کاملاً ارائه کرد. در ابتدا این فرمان را Wilbur نامید. HTML3.2 فرمول‌های ریاضی را به‌طور کامل به کار گرفت، که در آن همپوشانی‌هایی در اجزای مختلف پیشرفت کرده آن داشت و از مهم‌ترین ابزارهای تصویری Netscape استفاده شده بود. عناصر مبهم Netscape و عناصر متحرک Microsoft مورد استفاده قرار نگرفت که دلیل آن توافق دو طرفه میان دو شرکت بود. ساختار ریاضی مورد استفاده مشابه با اچ‌تی‌ام‌ال بود ولی استاندارد کردن آن تا ۱۴ ماه پس از MathML انجام نگرفت.

 

دسامبر ۱۹۹۷

html 4.0 توصیه W3C را ارائه کرد که در آن سه تفاوت عمده اعمال شده بود :

  • مشکل کلی که در آن اجزای بد پنهان شده بودند.
  • انتقالی که در آن اجزای بد اجازه داده شده بودند.
  • قاب که در آن قاب با اجزای مختلف مرتبط اجازه داده شده بودند.

درابتدا با کد نام ” Cougar ” نامگذاری شده بود و 0.HTML4 از انواع اجزای خاص جستجوگر و ساختارهای مختلف استفاده کرده بود ولی در همان زمان مرحله‌ ای در نظر گرفته شد که از ویژگی‌های نشانه‌گذاری بصری Netscap را با مارک آن‌ها به عنوان نفع شیوه نامه‌ها توصیه نمی‌شود. HTML 4 یک برنامه SGML مطابق با ISO 8879 است.

 

آوریل ۱۹۹۸

HTML4.0 برخی تغییرات اندک را دوباره انجام داد بدون آنکه تعداد نسخه‌ها را افزایش دهد.

 

دسامبر  ۱۹۹۹

HTML4.01 به توصیهٔ W3C انتشار یافت. در آن سه تغییر کلی به شکل HTML4.0 در نظر گرفته شد و آخرین غلط نامه در ۱۲ می ۲۰۰۱ انتشار یافت.

 

می ۲۰۰۰

2000:ISO/IEC ۱۵۴۴۵ به عنوان استاندارد بین‌المللی ISO/IEC انتشار یافت. در ISO این استاندارد در حوزه ISO/IEC JTC1/SC34 قرارگرفت. در اواسط ISO/IEC15445:2000,HTML4.01 ، 2008 جدیدترین نسخه‌های HTML ارائه شد. پیشرفت‌های موازی صورت گرفته ، باعث شد که XHTML مبتنی بر XML حاصل شود که توسط گروه کاری W3CHTML در طی اوایل و اواسط ۲۰۰۰ اشغال شده بود.

 

جدول زمانی نسخه‌های پیش نویس HTML

اکتبر ۱۹۹۱

برچسب‌های HTML فهرستی از نسخه‌های غیررسمی CERN که در آن ۱۸ برچسب‌های HTML وجود دارد که برای اولین بار برای عموم مورد استفاده قرار گرفت.

 

ژوئن ۱۹۹۲

پیش‌نویس غیررسمی اول HTML DTD هفت بار مورد اصلاح قرار گرفت ( ۱۵ ژوئیه ، ۶آگوست ، ۱۸ آگوست ، ۱۷ نوامبر ، ۱۹نوامبر ، ۲۰نوامبر و ۲۲ نوامبر )

 

نوامبر ۱۹۹۲

HTML DTD1.1 اولین نسخه دارای اعداد بر مبنای اصلاحات RCS که با ۱٫۱ شروع شد تا اینکه با ۱٫۰ شروع شود و این به عنوان نسخه غیررسمی درآمد .

 

ژوئن ۱۹۹۳

زبان ساختاری Hypertext توسط گروه کاری IETF IIIR به عنوان نسخهٔ اینترنتی درآمد که یک پیش‌نویس برای استاندارد در نظر گرفته شد . و این جایگزین نسخه دوم شد که یک ماه بعد از این اتفاق افتاد و پس از آن شش پیش‌نویس توسط IETF انتشار یافت و در نهایت منجر به ارائه HTML 2.0 در RFC1866 گردید.

 

نوامبر ۱۹۹۳

HTML+ توسط IETF انتشار یافت که یک پیش‌نویس اینترنتی بود و رقیب پیش‌نویس زبان ساختاری Hyper textگردید. در می ۱۹۹۴ این نسخه منقضی گردید.

 

آوریل ۱۹۹۵

( تا مارس ۱۹۹۵ نسخه‌های نهایی آن ارائه شد ) : HTML3.0 را می‌توان یک استاندارد برای IETF در نظر گرفت ولی پیش‌نویس آن ۵ ماه بعد بدون هیچگونه اقدامی منقضی گردید. این شامل ظرفیت‌هایی بود که در پیش‌نویس +Raggett’s HTML دیده شده و برای پشتیبانی جداول و متون در اطراف تصاویر به کار گرفته شد و می‌توانست که فرمول‌های ریاضی پیچیده را نمایش دهد. W3C برای جستجوگر Arena پیشرفت کرد و به عنوان یک بستر آزمایشی برای HTML3 و صفحات آبشاری شکل استفاده شد ولی HTML3.0 به دلایل مختلف موفق نبود.

این پیش‌نویس بسیار بزرگ بود و ۱۵۰ صفحه در آن دیده شد و تعدادی از اجزای جالب به آن اضافه شد و منابع IETF در خارج آن قرار گرفت. ارائه کنندگان جستجوگر شامل Netscape ,Microsoft در همین زمان زیر مجموعه‌های مختلفی از HTML3 را انتخاب کردند تا اینکه پیشرفت‌هایی در آن ایجاد شود. این پیشرفت‌ها برای کنترل جنبه‌های مختلف در نظر گرفته شد که رنگ متن ، بافت پیش تصویر ، اندازهٔ فونت و شکل فونت در خارج از محدود ی زمانی قرار می‌گرفت و این می‌توانست نشان دهد که چگونه این بخش سازماندهی شده‌است. Dave Raggett برای چندین سال از W3C استفاده کرده بود که یک مثال مطلوب برای این منظور بود. مطمئناً مایکروسافت براساس صفحات وب ساخته شده بود و از ویژگی‌های HTML انتخاب شده بود. 

 

ژانویه ۲۰۰۸

HTML5 به عنوان پیش‌نویس کاری توسط W3C انتشار یافت ولی syntax یک HTML5 ، SGML را ارائه کرد که تلاش کرده بود که از SGML استفاده کند و HTML5 تلاش‌های مختلفی را برای SGML انجام داد و آن را سری ” html ” تعریف نمود که به سری‌سازی XML- مبتنی بر XHTML5 جایگزین منجر شد.

 

می ۲۰۱۱

در ۱۴ فوریه ۲۰۱۱ ، W3C ویژگی گروه کاری اچ تی ام ال را پیشرفت داد و یک ساختار مشخص برای HTML5 ارائه کرد. در می ۲۰۱۱ گروه کاری HTML5 پیشرفته را ارائه کرد که آخرین مورد بود و به دنبال آن بود که W3C خارجی را ارائه کند تا اینکه این ویژگی را به خوبی تعریف نماید. W3C آزمون جامعی را توسعه داد که در آن ویژگی‌های کامل به آن تا ۲۰۱۴ اضافه شد و اکنون این تاریخ هدفی برای توصیه‌ها شده بود.

 

نسخه‌های XHTML

XHTML یک زبان جداگانه است که به شکل فرمول بندی دوباره HTML 4.01 خود را نشان می‌دهد و از XML1.0 استفاده نموده ‌است. اما به عنوان یک استاندارد جداگانه نمی‌توان از آن نام برد.

XHTML 1.0 در ۲۶ ژانویه ۲۰۰۰ انتشار یافت که به عنوان توصیهٔ W3C از آن نام بده شد و پس از آن دوباره اصلاح شد و انتشار دوبارهٔ آن در اول اوت ۲۰۰۲ بود که در آن از سه نسخهٔ یکسان به عنوان HTML 4.0 و ۴٫۰۱ استفاده شد و فرمول بندی دوبارهٔ آن در XML با محدودیت‌های خاص در نظر گرفته شد.

XHTML 1.1 در ۳۱ می ۲۰۰۱ انتشار یافت که توصیهٔ W3C محسوب شد. مبنای آن XHTML 1.0 بود ولی تغییرات اندکی در آن اعمال شده بود و فرمول بندی آن از ساختارهای تعدیل شده XHTML استفاده کرده بود که در ۱۰ آوریل ۲۰۰۱ انتشار یافته بود و توصیه W3C محسوب می‌گردید.

XHTML 2.0 یک نسخه پیش نویس کاری بود ولی در ۲۰۰۹ انتشار یافت که برای کارکرد مطلوب HTML5, XHTML5 بود. XHTML2.0 ناسازگاری‌هایی با XHTML1.X داشت و در نتیجه به شکل زبان جدید XHTML درآمد تا اینکه به روزرسانی آن تا XHTML 1.X صورت گیرد .

XHTML Syntax را می‌توان به عنوان XHTML5.1 دانست که بر اساس آن HTML5 در پیش نویس HTML5 تعریف شده بود .

 

نسخه های HTML

HTML 1.0 :
اولین نسخه از HTML در سال 1991 به بازار معرفی شد که در قالب نوشتاری و ارئه مطالب بسیار محدود بود. که تنها در آن 18 برچسب HTML وجود داشت.
 
HTML 2.0:
نسخه دوم HTML در سال 1995 به بازار معرفی شد و اولین نسخه استاندارد شده توسط توسط بنیاد IETF بود. در این نسخه تمام ویژگی های نسخه قبل پشتیبانی می شد اما چند ویژگی جدید به آن اضافه شده بود و بسیاری از ویژگی های اصلی اچ‌تی‌ام‌ال را برای اولین بار تعریف کرد.
 
HTML 3.2:
به منظور استاندارد شدن زبان های نرم افزاری لازم برای وب ، کنسرسیوم جهانی وب ( به اختصار W3C ) در سال 1994 تاسیس شد. ریاست این شرکت به دست برنز-لی است. اولین کار آنها به نام WILBUR بود که بعد ها به عنوان HTML 3.2 شناخته شد. این نسخه در ماه ژانویه 1997 همراه با CSS ارائه شد . معرفی HTML با CSS یک انقلاب بزرگ در دنیای HTML به شمار می رفت و امروزه تمام مرورگر ها از آن به طور کامل پشتیبانی می کنند.
 
HTML 4.01:
در بیست و چهارم دسامبر سال 1999 این نسخه  توسط W3C به صورت رسمی ارائه شد. برای رفع برخی از مشکلات که در نسخه های قبل به وجود آمده بود این نسخه از اچ‌تی‌ام‌ال ارائه شد. HTML 4.01 یک تحول و تغییر عمده و تکامل زیادی نسبت به نسخه های استاندارد قبلی با خود به همراه داشت از جمله این تغییرات می توان به اضافه شدن تنظیمات بیشتر برای مالتی مدیا ، امکاناتی برای بهتر اجرا کردن CSS ، جای دادن زبان های اسکریپتی و به کارگیری جداول اشاره کرد.
 
XHTML: 
W3C در اوایل قرن بیستم نسخه XHTML را به بازار معرفی کرد. W3C در تاریخ 26 ژانویه 2000 آن را به عنوان استاندارد مشترک با HTML 4.01 معرفی می کند. در واقع XHTML یک زبان جداگانه است که به شکل فرمول بندی شده HTML 4.01 خود را نشان می دهد. با ظهور این نسخه از اچ‌تی‌ام‌ال دست طراحان وب به مراتب بازتر شد تا بتوانند وب سایت های بهتری به نمایش بگذارند. این استاندارد تفاوت های قابل توجهی نسبت به نگارش های قبلی داشت. مهم ترین تفاوت سخت گیرانه بودن XHTML در مقایسه به HTML است . و تمامی محدودیت های ایجاد شده با ورود XHTML باعث شد تا توجه همگانی روبه آن کاهش یابد و تمایل به استفاده از استاندارد جدید و منعطف HTML5 افزایش یابد.
 
HTML5:
در سال 2014 اخرین نسخه HTML ، با نام HTML5 به دنیای وب معرفی شد که همچنان این نسخه در حال توسعه است. عناصر و ویژگی های به کار رفته در این نسخه بی نظیر است. یکی از ویژگی های مهم  HTML5 مشخص نمودن نوع محتوا است که می تواند تحولی عظیم برای موتور های جستجو و ایندکس شدن مطالب باشد. برخی از عناصر جدید به کار رفته در HTML5 :
عناصر معنایی : <header> ،<footer> ،<article> و <section>
عناصر گرافیکی : <svg> و <canvas>
عناصر چند رسانه ای  : <audio> و <video>
 
 
امیدواریم این مقاله از فناوری اطلاعات زیفا پاسخ نیاز شما سروران را داده باشد.


:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

افرونه ویژوال کامپوزر چیست؟ معرفی کامل ویژگی های آن |

اگر با وردپرس آشنا باشید می دانید که یکی از بهترین امکانات آن ساخت صفحات وب سایت بدون کدنویسی است. پلاگین های متنوعی ارائه شده که برخی اختصاصا برای هر قالب طراحی شده و برخی دیگر به صورت عمومی و سازگار با اکثر قالب های وردپرسی در دسترس هستند. از بین همه افزونه های صفحه ساز (page builder plugin) المنتور با  ۵۰۰۰۰۰۰ نصب فعال از نسخه رایگان و ویژوال کامپوزر با ۴۰۰۰۰۰ خرید موفق پرفروش ترین آنها هستند. در ادامه این مقاله از فناوری اطلاعات زیفا به بررسی هر دو افزونه صفحه ساز elementor و wpbakery page builder می پردازیم.

 

معرفی افزونه ویژوال کامپوزر

افزونه WPBakery یا ویژوال کامپوزر نسخه  ۶.۵.۰ پرفروش ترین افزونه سایت codecanyon که نزدیک به ۴۰۰ هزار فروش داشته و در بیش از ۲ میلیون سایت وردپرسی فعال شده است!

افزونه ویژوال کامپوزر فارسی راست چین به شما این امکان را می دهد تا بدون نیاز به هیچ گونه دانش کد نویسی یک صفحه کاملا گرافیکی و انیمیشنی ایجاد کنید، تنها با قابلیت کشیدن و رها کردن بیش از ۴۰ المان پیش فرض می توانید یک صفحه یا سایت حرفه ای تولید کنید.

بسیاری از قالب های پرفروش مثل قالب ایمپرزا از این صفحه ساز استفاده می کنند. این افزونه قدرتمند صفحه ساز امکان تغییر کلیه صفحات را برای کاربران فراهم کرده است. به طوری که می توان یک قالب کاملا سفارشی ساخت.

 

ویژگی های بارز افزونه visual composer

  • WordPress Post Editor به کاربران اجازه می دهد پست های خود را در وب سایتشان ویرایش نمایند و آنها را به هر شکل و فرمی که می خواهند در آورند. برای مثال در این بخش افراد می توانند بخشی از متن خود را بولد و یا ایتالیک کنند، لینک ها و تصاویری را به متن بیفزایند، لیست هایی در متن خود ایجاد کنند و کارهای مشابه دیگری انجام دهند. با استفاده از پلاگین ویژوال کامپوزر کاربران می توانند تمامی کارهای مربوط به ویرایش صفحه را با درگ اند دراپ انجام دهند، درواقع این پلاگین به کاربران امکان ایجاد صفحات بسیار حرفه ای در وب سایت بدون کد نویسی و تنها با درگ اند دراپ کردن را می دهد و این پلاگین امکان انجام تمامی فرایند های ویرایش و ایجاد صفحه را با استفاده از پلتفرمی که برای کاربر کاملا ویژوال یا بصری است ایجاد می کند.
  • ویژوال کامپوزر برای کاربران امکان ایجاد صفحات بسیار منحصر به فردی را با استفاده از بلوک های سازنده محتوا، فراهم می کند. برخی از پلاگین هایی که مانند ویژوال کامپوزر پیج بیلدر هستند، از بلوک های سازنده با نام ماژول ها و برخی با نام ویجت ها یاد می کنند، اما ویژوال کامپوزر آنها را المان های محتوا می نامد. المان های محتوا بلوک هایی سازنده محتوا هستند که می توان آنها را به صورت درگ اند دراپ در هر قسمتی از صفحه مورد نظر قرار داد.
  • بیش از ۴۰ المان محتوا در ویژوال کامپوزر وجود دارد، این المان ها شامل بلوک های متنی، کلید های شبکه های اجتماعی، ویدیو پلیرها و بسیاری المان های مشابه دیگر می باشند. تمامی این المان ها محتوا ریسپانسیو هستند و لذا استفاده از آنها موجب می شود که صفحه شما در صفحات دسکتاپ، تبلت ها و موبایل و هر وسیله دیگری که کاربران برای مراجعه به وب سایت شما از آن استفاده نموده باشند، به خوبی نمایش داده شود. علاوه بر این بسیاری از این المان های محتوایی قابلیت تنظیم شدن دارند و می توان برخی تنظیمات دلخواه خود را در آن ها وارد نمود.
  • پیچ بیلدرهای مختلفی که عملکرد آنها به صورت درگ اند دراپ است به کاربران این امکان را می دهند که تنظیمان و اصلاحات مد نظر خود را در Backend و یا در Frontend انجام دهند، اما قابلیت ویژه ای در ویژوال کامپوزر وجود دارد که موجب می شود با استفاده از آن بتوان اصلاحات خود را هم در Backend و هم در Frontend انجام داد و انتخاب آن کاملا بسته به سلیقه و خواسته کاربر است. مانند تمامی پیج بیلدر های دیگر در ویژوال کامپوزر نیز این امکان استفاده از هر قالب وردپرسی وجود دارد.
  • علاوه بر این ویژوال کامپوزر از تمامی زبان های پشتیبانی می کند و با پلاگین ترجمه وردپرس یا qTranslate سازگاری دارد.
  • به طور خلاصه ویژوال کامپوزر دارای ویژگی های ریز می باشد 

  1. طراحی کاربری بسیار آسان
  2. عدم نیاز به کدنویسی
  3. طراحی ریسپانسیو و واکنش‌­گرا
  4. قابلیت ویرایشگر Drag & Drop المان­‌ها
  5. دارای بیش از 40 المان طراحی
  6. قابلیت پیش نمایش سریع
  7. قابلیت ایجاد اسلایدرهای جذاب و کاربرپسند
  8. پشتیبانی از زبان فارسی
  9. سازگار با اکثر قالب­‌های وردپرسی
  10. سازگاری با افزونه ووکامرس
  11. قابلیت ایجاد و دسترسی شورت کدها
  12. قابلیت افزودن سطر و ستون­‌های دلخواه

 

چگونه صفحات وب سایت خود را با استفاده از ویژوال کامپوزر طراحی نماییم؟

زمانی که نصب و فعال سازی پلاگین ویژوال کامپوزر به پایان رسید. شما خواهید دید که دو کلید جدید بر روی Post Editor شما ظاهر می شود.یکی از این کلید ها برای شما این امکان را فراهم می کند که ویرایش صفحات خود را در Backend انجام دهید و دیگری امکان ویرایش صفحات در Frontend را برای شما فراهم می آورد، برای آنکه شما از امکان ویرایش صفحه در Backend استفاده کنید باید کلید Backend Editor را کلیک کنید. و برای آنکه از امکان ویرایش در Frontend استفاده کنید باید کلید Frontend Editor را کلیک کنید.

ظاهر شدن این دو کلید اضافه در بخش Post Editor برای شما این امکان را فراهم می کند که از میان ویرایشگر مود کلاسیک یا همان ویرایشگر پیش فرض ورد پرس، ویرایشگر Backend و ویرایشگر Frontend ویژوال کامپوزر یکی را انتخاب نمایید.اگر بر روی کلید Backend Editor کلیک کنید خواهید دید که ادیتور پیش فرض ورد پرس شما به Backend Editor ویژوال کامپوزر تغییر می یابد.

چهار کلید در بالای رابط کاربری ویرایشگر Backend ویژوال کامپوزر وجود دارد، کلیدی که بر روی آن علامت “+” وجود دارد برای شما این امکان را فراهم می کند که یک المان محتوای جدید اضافه کنید. کلید خاکستری رنگی که بر روی آن یک علامت “T” به رنگ سفید نمایش داده شده است تمپلیت باکس را برای شما بارگذاری می کند و کلیدی که بر روی آن علامت چرخ دنده وجود دارد، باکس CSS را برای شما بارگذاری می نماید که به شما این امکان را می دهد که کلاس های CSS مورد نظر خود را برای آن صفحه تعیین نمایید. آخرین کلیدی که در این صفحه وجود دارد شما را به ویرایشگر Frontend هدایت می کند.

زمانی که شما برای بار اول وارد ادیتور Backend ویژوال کامپوزر می شوید، یک صفحه خوش آمد گویی یا Welcome page برای شما نمایش داده می شود که در آن میانبرهایی برای دسترسی به گزینه های بسیار پر استفاده ای که معمولا افراد آنها را مورد استفاده قرار می دهند وجود دارد. این میان بر ها شامل میان بر اضافه کردن المان های جدید، میان بر اضافه کردن یک Text Block یا بلوک متنی (بلوک متنی یکی از المان های محتوای موجود در ویژوال کامپوزر می باشد) و همچنین میان بر انتخاب صفحه بندی (Layout) مناسب و دلخواه برای محتوای شما می باشد.

اگر شما بر روی کلیدی که علامت “+” بر روی آن قرار دارد کلیک کنید خواهید دید که صفحه Element Box یا جعبه المان ها که شامل المان های صفحه آرایی می باشد، برای شما نمایش داده می شود. در حالت پیش فرض تمامی المان ها نمایش داده می شوند اما این امکان نیز برای شما وجود دارد که با استفاده از گزینه های بالای صفحه تنها المان های مشخصی را انتخاب کنید تا تنها همان المان ها در صفحه شما نمایش داده شوند. با استفاده از این گزینه های شما می توانید انتخاب کنید که تنها یکی از مجموعه المان های Social، Structure، WordPress Widgets و یا Content نمایش داده شوند.

در ابتدای این مقاله ذکر کردم که در ویژوال کامپوزر بیش از ۴۰ المان محتوا وجود دارد. اگر بخواهیم یک گروه بندی کلی از این المان ها ایجاد کنیم باید بگوییم که ۱۲ نمونه از المان موجود در لیست المان های محتوای ویژوال کامپوزر، ویجت های وردپرس می باشند، ۲۵ تا از آنها المان های محتوای مجزا می باشند، ۴ تا از المان ها مربوط به شبکه های اجتماعی بوده و ۳ المان ساختاری در میان این المان ها موجود می باشد. در ورژن کنونی ویژوال کامپوزر ۴۴ المان محتوا موجود می باشد.

اولین المان محتوای موجود در صفحه المان های محتوا Row می باشد که برای تنظیم سطرهای در یک صفحه به کار می رود. سطر در واقع مهم ترین المان هر صفحه است زیرا ستون ها، صفحه بندی ها و تمامی محتواهای صفحه درون سطرها قرار می گیرند. در المان محتوای Row می توان سطر ها را اضافه نمود، حذف کرد، ویرایش کرد و بسیاری کارهای مشابه دیگر انجام داد.

تمامی این قابلیت ها علاوه بر آنکه برای تک تک سطرهای موجود در یک صفحه وجود دارد برای تک تک ستون ها نیز موجود می باشد. برای استفاده از این امکانات باید موس را چند لحظه بر روی ستون مورد نظر معلق نگه دارید تا نوار ابزاری که تمامی این امکانات را برای شما فراهم می کند ظاهر گردد.

المان Text Block برای شما این امکان را فراهم می کند که با استفاده از ویرایشگر ویژوال ورد پرس، محتوایی را درون صفحه خود اضافه نمایید.

ویژوال کامپوزر برای شما این امکان را فراهم می کند که هر المان محتوایی را سفارشی سازی نمایید، یا به عبارتی آن را مطابق با میل خود ویرایش کنید. تنظیمات موجود برای هر یک از المان های محتوای ویژوال کامپوزر بر اساس نوع آن المان متفاوت می باشد. در تنظیمات مربوط به المان های محتوای ساده مثل المان های مربوط به شبکه های اجتماعی، تنها این امکان را وجود دارد که سایز کلید مربوط به آنها را تغییر دهید، اما برای المان های محتوای پیچیده تر گزینه ها و تنظیمات متعددی وجود دارد که شما می توانید بر حسب سلیقه خود آنها را تغییر دهید.

در حالت کلی می توان گفت که ویژوال کامپوزر امکان ویرایش هر المانی را که شما در صفحات خود قرار می دهید، به شما می دهد.

اگر شما در المان row بر روی کلیدی که علامت “+” بر روی آن قرار دارد کلیک کنید می توانید یک سطر به صفحه خود اضافه نمایید و سپس با استفاده از آپشنی که در زیر کلید “+” قرار دارد، خواهید توانست تعداد ستون ها و حجم هر یک را در این سطر تعیین کنید. در این آپشن ۱۱ نوع مختلف از صفحه آرایی ها (layouts) یا چینش ستون ها در یک سطر به صورت از پیش آماده شده وجود دارد، که شما می توانید بسته به سلیقه خود هریک از آنها را انتخاب نمایید.

اگر هیچ یک از صفحه آرایی های موجود در این ابزار مناسب کار شما نباشد شما می توانید به سادگی با استفاده از این ابزار صفحه آرایی مورد نظر خود را ایجاد نمایید. شما می توانید وارد سربرگ row شوید و با استفاده از کلید ی که بر روی آن علامت “+” وجود دارد سطرهای جدیدی به صفحه خود اضافه نمایید. پس از آنکه شما سطر ها و یا ستون های جدیدی در صفحات خود ایجاد نمودید، می توانید به سادگی محتوایی را از سطرها و ستون های دیگر و یا از محل دیگری به این سطرها و ستون های جدید انتقال دهید.

پس از ایجاد سطر ها و ستون ها و قرار دادن محتوا در آنها، ویژوال کامپوزر به شما این امکان را می دهد که شکل این سطرها و ستون ها را به شکل دلخواه خود تغییر دهید. اگر شما وارد بخش تنظیمات مربوط به ستون ها در این ابزار شوید و سربرگ General را انتخاب نمایید، می توانید فونت ، سایز و رنگ محتواها را تغییر دهید و همچنین در این بخش می توانید کلاس های CSS دیگری را به مجموعه کلاس های CSS خود، اضافه نمایید.

البته شما با استفاده از CSS های رایج موجود نیز می توانید سطرها و ستون های صفحه خود را به خوبی فرم دهی کنید.

 

شما می توانید سایز نوارهای مرزی، حاشیه ها، حد فاصل خطوط و بسیاری از موارد مشابه را در سربرگ Designing Option درون بخش تنظیمات ستون ها (Column Settings) تعیین نمایید. در همین سربرگ شما می توانید همچنین رنگ کادرها ، حاشیه ها و زمینه تصویر را تغییر دهید، علاوه بر این شما می توایند شکل و فرم کاردها را نیز تغییر دهید. برای مثال شما می توانید از یک کادر ساده که دارای خطوط ممتد است استفاده کنید، و یا از کادری استفاده کنید که به جای خطوط ممتد در آن نقاط پشت سر هم با فواصل منظم و یا خط تیره هایی با فواصل منظم در میان آنها استفاده نمایید.

در سربرگ Design Options تمامی امکانات مورد نیاز برای ویرایش حاشیه ها، کادرها و رنگ های آنها و سایر مسائل مربوط به آنها وجود دارد.
در بخش تنظیمات ستون ها یا Column Settings سربرگ دیگری نیز با نام Widths and responsiveness وجود دارد، که تمامی تنظیمات موجود در آن مختص ستون ها بوده و برای سطر ها قابل اعمال نمی باشد زیرا این تنظیمات معمولا به صورت اتوماتیک برای سطرها انجام می گیرد و لذا نیازی به انجام دادن آنها به صورت دستی نمی باشد.

شما می توانید در بخش Widths and responsiveness تعیین کنید که امکان کاهش پهنای ستون ها به یک دوازدهم پهنای صفحه وجود داشته باشد در این صورت پهنای ستون ها متناسب با اندازه صفحه نمایش دستگاهی که کاربر برای جستجو در وب سایت شما استفاده می نماید تغییر می کند. با این کار شما مطمئن خواهید شد که زمانی که کاربران تلفن های همراه به وب سایت شما مراجعه می نمایند نیاز به زوم کردن صفحه و استفاده مکرر از اسکرول برای مشاهده مطالب درون صفحه شما ندارند. برای تعیین پهنای ستون ها می توانید به باکس تنظیمات ستون ها یا Column Setting Box مراجعه نمایید.

در صفحه اصلی رابط کاربری ویژوال کامپوزر همان طور که پیشتر نیز به آن اشاره شد کلیدی وجود دارد به رنگ طوسی که بر آن حرف “T” که مخفف Template است نوشته شده است. به این کلید آیکون تمپلیت گفته می شود. اگر شما بر روی این کلید کلیک نمایید باکس تمپلیت ها برای شما نمایش داده می شود. در این صفحه شما می توانید صفحه آرایی یا تمپلیت که برای یکی از صفحات خود ایجاد نموده اید به صورت یک تمپلیت مجزا ذخیره نمایید تا بتوانید آن را بر روی دیگر صفحات وب سایت خود اعمال کنید.

در این صفحه شما امکان ذخیره تمپلیت های متعددی را دارید و لذا هر گاه که شما در یک صفحه از وب سایت خود تنظیماتی انجام می دهید و صفحه آرایی مشخصی ایجاد می نمایید می توانید آن را ذخیره کنید تا در دیگر صفحات بتوانید به سادگی از آن استفاده نمایید. ذخیره سازی تمپلیت ها از شما زمان چندانی نمی گیرد و شما می توانید تنها در چند ثانیه این کار را انجام دهید.

در باکس تمپلیت ها یک زبانه دیگر به نام Default templates نیز وجود دارد که در آن ۶ تمپلیت پیش فرض موجود می باشد. این تمپلیت های پیش فرض که در آنها تمامی تنظیمات از پیش تعیین شده است و شما می توانید بدون انجام هیچ تنظیمات اضافه ای از آنها استفاده نمایید می تواند نقطه شروع خوبی برای استفاده شما از ویژوال کامپوزر باشد. شما می توانید از این تمپلیت ها برای صفحات لندینگ خود استفاده نمایید.

من به شما پیشنها می کنم که در ابتدای کار خود با ویژوال کامپوزر حتما از این تمپلیت ها استفاده کنید زیرا این تمپلیت های پیش فرض به شما کمک می کنند که درک درستی از افزونه ویژوال کامپوزر و امکانات آن بدست آورید. شما می توانید این تمپلیت های پیش فرض را نیز در لیست صفحه آرایی ها و یا تمپلیت های خودتان (My templates) ذخیره نمایید.

اگر شما یکی از تمپلیت های پیش فرض را انتخاب کنید که در صفحه شما بارگذاری شود، صفحه آرایی مربوط به آن تمپلیت در صفحه شما و در زیر تنظیمات شما قرار می گیرد. درون صفحه آرایی های پیش فرض نوشته های مبهمی وجود دارد که شما می توانید پس از بار گذاری صفحه آرایی مربوطه این نوشته ها را با نوشته های مد نظر خودتان جایگذاری کنید.

استفاده از ویرایشگر Backend کار بسیار ساده ای است و شما می توانید به سادگی استفاده از آن را بیاموزید. مانند بسیاری دیگر از انواع پلاگین های ورد پرس که زمینه فعالیت مشابهی با ویژوال کامپوزر دارند، شما می توانید در کمتر از ۳۰ دقیقه با عملکرد این ابزار کاملا آشنا شوید. زمانی که شما کار با این پلاگین را آموختید و دانستید که باید چگونه با استفاده از این پلاگین در صفحات خود سطر ها و ستون هایی ایجاد کنید و آنها را به فرم و اندازه مورد نظر خود در آورید نوبت به آن می رسد که به دنبال ایجاد صفحات منحصر به فرد و خاص با استفاده از این پلاگین در وب سایت خود باشید.

 

ویرایشگر Frontend ویژوال کامپوزر

همان طور که شما دوستان می دانید، ویرایشگر Frontend به شما این امکان را می دهد که صفحات در حال اجرای وب سایت خود را ویرایش نمایید.
برای آنکه از ویرایشگر Backend ویژوال کامپوزر به ویرایشگر Frontend آن سوییچ کنید باید بر روی کلید Frontend Editor در بالای صفحه و در بخش Post Editor کلیک نمایید. به خاطر داشته باشید که پیش از آنکه از حالت ویرایشگر Backend به ویرایشگر Frontend سوییچ کنید و یا بالعکس، حتما تغییرات و ویرایش هایی که انجام داده اید را ذخیره کنید، در صورت عدم ذخیره سازی ویرایش ها تمامی تغییرات ایجاد شده توسط شما به حالت اولیه باز می گردند و وقت و زحمات شما تلف می شود.

از نظر من ویرایشگر Backend بیشتر برای ایجاد ساختار صفحات و ایجاد تغییرات ساختاری در وب سایت مناسب می باشد و ویرایشگر Frontend بیشتر برای ایجاد تغییرات جزیی در وب سایت مناسب است. البته بسیاری از کاربران ورد پرس ترجیح می دهند که تمامی ویرایش های خود را در ویرایشگر Backend انجام دهند و بسیاری دیگر دوست دارند که تمامی کارهای ویرایشی را در ویرایشگر Frontend انجام دهند و این مساله کاملا به سلیقه شخصی آنها وابسته می باشد.

در ویرایشگر Frontend ویژوال کمپرسور شما با کلیک کردن بر روی Content Block یا بلوک محتوا، همان گزینه هایی را مشاهده خواهید نمود که در ویرایشگر Backend ویژوال کامپوزر آنها را مشاهده نموده بودید. این گزینه ها شامل گزینه ای برای ایجاد سطر های جدید، گزینه ای برای ایجاد ستون های جدید، گزینه هایی برای ویرایش سطر ها و ستون ها و گزینه های برای حذف آنها و … می باشد.

در بالای صفحه ویرایشگر Frontend ویژوال کمپرسور شما کلید های مشابهی با آنچه در ویرایشگر Backend مشاهده نموده بودید وجود دارد، کلیدی با علامت “+” بر روی آن که برای اضافه کردن المان محتوای جدید استفاده می شود، کلیدی با علامت “T” بر روی آن که برای بار گذاری تمپلیت های پیش فرض استفاده می شود، کلیدی با علامت چرخ دنده که برای ایجاد تغییرات در تنظیمات می توان از آن استفاده نمود. علاوه بر کلید های نام برده کلید های دیگری نیز در بالای صفحه ویرایشگر Frontend ویژوال کمپرسور وجود دارد، یکی از کلید ها که عبارت “Save Draft” بر روی آن حک شده است برای ذخیره پیش نویس ها و دیگری که عبارت “Publish” بر روی آن حک شده برای انتشار محتوای ایجاد شده کاربرد دارد و در کنار تمامی این کلید ها کلیدی برای سوییچ کردن به ویرایشگر Backend نیز موجود می باشد.

مزیت استفاده از ویرایشگر Frontend به ویرایشگر Backend آن است که زمانیکه شما از ویرایشگر Frontend استفاده می کنید، هر تغییری که در صفحات وب سایت ایجاد می نمایید همان لحظه برای شما قابل مشاهده خواهد بود، یعنی شما می توانید پس از اعمال هر تغییر در وب سایت خود بررسی کنید که صفحات شما پس از اعمال تغییر نام برده به چه شکل خواهند بود.

علاوه بر تمامی کلید های نام برده، کلید دیگری در بالای رابط کاربری ویرایشگر Frontend ویژوال کامپوزر وجود دارد که بر روی آن عبارت “Guides ON” حک شده است، شما می توانید با فشردن این کلید ببینید که صفحه شما بدون اعمال تغییرات ایجاد شده با استفاده از المان های محتوای ویژوال کامپوزر به چه شکل بوده است. در واقع این کلید تمامی اقدامات انجام شده شما در جهت ویرایش صفحه با استفاده از ویژوال کامپوزر را می تواند غیر فعال کند تا شما بررسی کنید که پیش از اعمال تغییرات صفحات شما به چه شکل بوده اند.

در بالای رابط کاربری کلید دیگری نیز وجود دارد که بر روی آن یک کادر مربعی شکل و یا مستطیلی شکل حک شده است، شما می تواندی با کلیک کردن بر روی این کلید عملکرد وب سایت خود را در حال نمایش بر روی صفحه نمایش هایی با سایزهای مختلف مشاهده نمایید.

با کلیک کردن بر روی این کلید یک منوی آبشاری برای شما باز می شود که شما می توانید در آن هر یک از دستگاه های مانیتورهای خانگی، تبلت ها و تلفن های همراه را انتخاب کنید تا بتوانید عملکرد وب سایت خود را بر روی این دستگاه ها مشاهده نمایید. با استفاده از این کلید که عملکرد بسیار حساس و مهمی دارد شما می توانید ریسپانسیو بودن یا نبودن وب سایت خود را مورد بررسی قرار دهید و ببینید که آیا کاربران غیر دسکتاپ هم می توانند از وب سایت شما استفاده کنند یا اینکه در استفاده از وب سایت شما با مشکلاتی مواجه می شوند.

با وجود آنکه بجز ویژوال کامپوزر چندین نمونه پیج بیلدرهای دیگر وجود دارند که امکان ایجاد و ویرایش صفحات به صورت درگ اند دراپ را به کاربران می دهند، اما هیچ یک از پیج بیلدرهای دیگر بجز ویژوال کامپوزر امکان ویرایش صفحات هم در Backend و هم در Frontend را به کاربران نمی دهند، و این ویژگی موجب شده است که ویژوال کامپوزر محبوبیت بسیاری در میان کاربران بیابد.

 

تنظیمات ویژوال کامپوزر

محیط تنظیمات ویژوال کامپوزر دارای ۵ زبانه مجزا می باشد که در ادامه هریک از آنها را به صورت مجزا برای شما توضیح خواهم داد.

  1. زبانه اول که Home نام دارد امکان انجام تنظیمات عمومی و کلی را به کاربران می دهد.در بالای صفحه آپشنی وجود دارد که به شما این امکان را می دهد که نوع پست هایی که می خواهید ویژوال کامپوزر بر روی آن ها قابل استفاده باشد را انتخاب نمایید. در واقع در این بخش شما می توانید ویژوال کامپوزر را در بخش های مختلف وب سایت خود فعال یا غیر فعال نمایید.
    یکی از بهترین آپشن های موجود در این صفحه رول ادیتور می باشد، با استفاده از این آپشن شما می توانید انتخاب کنید که هر یک از گروه های مختلف یوزرهای وب سایت، از کدامیک از ادیتورهای وب سایت بتوانند استفاده نمایند. برای مثال اگر شما در وب سایت خود علاوه بر ویرایشگر وردپرس ویرایشگر ویژوال کامپوزر را نیز داشته باشید، شما می توانید با استفاده از آپشن رول ادیتور امکان استفاده از تنها یکی از ادیتورها را به ادمینستریتورها یا مدیران وب سایت خود بدهید یا امکان استفاده از هر دو ویرایشگر را برای مدیران وب سایت آزاد کنید.
    در این بخش یک قابلیت منحصر به فرد دیگر نیز وجود دارد، شما می توانید در رول ادیتور امکان استفاده از برخی المان های محتوا را برای بعضی از گروه های مختلف یوزرهای سایت محدود نمایید. این امکان زمانی برای شما مفید خواهد بود که بخواهید برخی از گروه های یوزرهای وب سایت تنها به المان های محتوای مشخصی دسترسی داشته باشند و امکان استفاده از دیگر المان ها برای آنها مقدور نباشد.
  2. زبانه دوم در صفحه تنظیمات ویژوال کامپوزر به شما امکان تنظیم رنگبندی المان های محتوای ویژوال کامپوزر را می دهد. علاوه بر رنگ بندی در این زبانه شما می توانید فاصله مابین المان ها در حاشیه پایینی آنها را نیز تغییر دهید و آنها را به هم نزدیکتر و یا از هم دورتر کنید و همچنین سایز صفحه ویژوال کامپوزر را برای استفاده از آن در تلفن های همراه تنظیم نمایید.
  3. زبانه سوم در این صفحه تنظیمات به شما امکان استفاده از کد ها و کلاس های CSS مختلف برای ایجاد تنظیمات در ویژوال کامپوزر را می دهد. شما می توانید کدها و کلا های CSS مورد نظر خود را در این بخش وارد نمایید و سپس برای شکل دهی المان های محتوا در ویژوال کامپوزر آنها را فراخوانی نمایید.
  4. در زبانه چهارم در تنظیمات ویژوال کامپوزر شما می توانید اطلاعات مربوط به لایسنس خود را در آن وارد کنید تا هر زمانی که ورژن جدید و قابلیت های جدیدی از ویژوال کامپوزر ایجاد شد، پلاگین شما به صورت اتوماتیک آپدیت شود. علاوه بر این وارد کردن اطلاعات لایسنس موجب می شود که شما بتوانید از پشتیبانی های کمپانی تولید کننده این پلاگین استفاده نمایید. بسیاری از توسعه دهندگان نرم افزارهای مختلف، برای جلوگیری از استفاده غیر مجاز از نرم افزارشان چنین گزینه ای را در نرم افزارهای خود ایجاد می کنند که کاربران برای استفاده همه جانبه از نرم افزار نیازمند یک لایسنس باشند.
  5. در زبانه پنجم که آخرین زبانه موجود در صفحه تنظیمات ویژوال کامپوزر می باشد، شما می توانید کدهای اضافه ای را از دیگر پلاگین ها به ویژوال کامپوزر اضافه نمایید، این کار موجب می شود که شما بتوانید المان های محتوای دیگری بجز آنهایی که در ویژوال کامپوزر موجود هستند را در میان المان های محتوای ویژوال کامپوزر خود اضافه کنید و کارایی های آن را افزایش دهید.

همان طور که می بینید هیچ تنظیمات اضافه دیگری وجود ندارد و تمامی تنظیمات موجود در صفحه ویژوال کامپوزر برای شما شرح داده شده است. نکته شایان توجه آن است که شما از میان تمامی تنظیمات موجود در صفحه تنظیمات ویژوال کامپوزر باید تنظیمات مربوط به لایسنس را بیش از دیگر تنظیمات جدی بگیرید، زیرا انجام تنظیمات در این زبانه شما را از امکانات متنوع تری بهره مند می سازد.

 

نگاهی اجمالی به قابلیت های ویژوال کامپوزر

ویژوال کامپوزر برای شما این امکان را فراهم می کند که تنها در چند دقیقه صفحات بسیار حرفه ای و زیبا ایجاد نمایید. یادگیری کار با پلاگین ویژوال کامپوزر کار ساده ای است و شما می توانید تنها در ۲۰-۳۰ دقیقه کار کردن با آن را بیاموزید، البته تعداد المان های محتوای آن زیاد بوده و ممکن است یادگیری استفاده از تمامی آنها از شما اندکی زمان بگیرد.

زمانی که شما بتوانید کار با المان های محتوای ویژوال کامپوزر را بیاموزید خواهید توانست با استفاده از آنها صفحات منحصر به فردی ایجاد کنید. شش تمپلیت پیش فرض موجود در ویژوال کامپوزر می تواند در ابتدای کار با این پلاگین برای یادگیری استفاده از آن به شما کمک کنند.

 

توسعه دادن ویژوال کامپوزر

ویژوال کامپوزر بسیار Developer Friendly است یا به عبارتی برای توسعه دهندگان استفاده از آن بسیار جذاب است و توسعه دهندگان آن را به تمامی دیگر پلاگین های مشابه ترجیح می دهند. المان های محتوای این پلاگین دارای قابلیت تنظیم شدن و شخصی سازی شدن می باشند و همچنین شما می توانید شورت کدهایی را به این پلاگین بیافزایید.

اگر شما به فکر توسعه دادن پلاگین ویژوال کامپوزر خود می باشد باید به شما این نوید را بدهم که افزونه های بسیاری وجود دارند که برای بهسازی ویژوال کامپوزر طراحی شده اند و همچنین پلاگین های وردپرس بسیاری وجود دارند که می توان آنها را به صورت تلفیقی با ویژوال کامپوزر استفاده نمود. یک نمونه از افزونه هایی که می توانید برای توسعه کار با ویژوال کامپوزر از آن استفاده نمایید Templatera Template manager می باشد.

 

نقاط ضعف ویژوال کامپوزر

هر گاه که من با افزونه ای کار می کنم با مسائلی مواجه می شوم و مشکلاتی می بینم که با آن افزونه قادر به حل آنها نیستم و آنها را به عنوان نقاظ ضعف آن افزونه در نظر می گیرم. ویژوال کامپوزر نیز مانند تمامی دیگر افزونه ها نقاط ضعفی دارد که توسعه دهندگان آن می توانند به حل آنها و بهبود آنها توجه نمایند. در سال های اخیر من بیش از هزار افزونه و پلاگین مختلف را مورد بررسی قرار دادم، که همه آنها پیج بیلدرهایی بودند که عملکرد آنها به صورت درگ اند دراپ بود و استفاده از برخی از آنها رایگان و برخی دیگر نیاز به پرداخت حق عضویت داشت.

بسیاری از این پلاگین ها دارای قابلیت اضافه کردن ویجت های ورد پرس بودند، یعنی هنگام استفاده از آنها کاربران می توانست هر یک از ویجت های وردپرس را که به آن نیاز داشتند به عنوان یک المان محتوا وارد ویژوال کامپوزر خود کنند و از آن استفاده نمایند. این مساله موجب می شد که کارایی این پلاگین ها بسیار افزایش یابد زیرا کاربران علاوه بر آنکه قادر بودند از المان های محتوای درون این پلاگین ها استفاده کنند، قادر بودند هرجا که المان های محتوا دارای کسری و ضعفی بودند و نمی توانستند خواسته های آنها را به خوبی برآورده سازند، از ویجت های ورد پرس که قبلا آنها را در وب سایت خود فعال سازی نموده بودند استفاده نمایند.

متاسفانه ویژوال کامپوزر دارای این قابلیت نمی باشد و زمانی که کاربران نیاز به امکانات اضافه تری داشته باشند تنها می توانند از سایر افزونه ها و پلاگین هایی که با ویژوال کامپوزر سازگار می باشند استفاده نمایند.
البته در این ابزار یک المان محتوای ستون فرعی( Widgetized Widgetized sidebar) وجود دارد که برای کاربران تا حدودی استفاده از ویجت های ورد پرس را فراهم می کند. در تئوری این طور به نظر می رسد که این المان محتوای ستون فرعی Widgetized برای کاربران امکان استفاده از ویجت ها را فراهم می نماید اما در عمل استفاده از آن تا حدی مشکل و زمان بر است که کاربران کمتر ممکن است از آن استفاده کنند.

المان محتوای ستون فرعی Widgetized برای شما این امکان را فراهم می کند که هر یک از ساید بارها و یا ستون های فرعی را که می خواهید در این بخش اضافه نمایید اما به شما این امکان را نمی دهد که یک محیط ویجت جدید ایجاد کنید، بنابراین شما ملزم خواهید بود که هر باری که می خواهید یک ویجت را به صفحه مورد نظر خودتان اضافه نمایید، به صورت دستی یک ساید بار جدید ایجاد کنید. در حالیکه پلاگین های ورد پرس مثل Custom Sidebars برای شما پروسه ایجاد یک ساید بار را ساده تر می کنند و اما انجام این پروسه در ویژوال کامپوزر بسیار وقت گیر و طولانی خواهد بود.

برای مثال شما فرض کنید که یک وب سایت با ۱۰۰ صفحه مجزا دارید و می خواهید در ۲۵ نمونه از این صفحات ویجت های مورد نظر خود را اضافه نمایید، اگر شما برای این کار از ویژوال کامپوزر استفاده کنید، ملزم به ایجاد ۲۵ ساید بار مجزا برای هر یک از ۲۵ صفحه مورد نظر خود خواهید بود. در عوض اگر شما از سایر پلاگین های پیج بیلدر برای این کار استفاده نمایید خواهید توانست تنها با درگ اند دراپ کردن، ویجت های مورد نظر خود را به محیط صفحات خود اضافه نمایید.امید است که WP Bakery این مساله را در آینده نزدیک حل کند و امکان اضافه کردن ویجت ها به صورت مستقیم در صفحات را برای کاربران ویژوال کامپوزر فراهم نماید.

 

مقایسه

در ادامه پلاگین ویژوال کامپوزر را از لحاظ بسیاری از معیارهایی که کاربران در هنگام خرید یک پلاگین آنها را مد نظر قرار می دهند با سایر پلاگین های مشابه موجود مقایسه می نماییم تا اگر شما قصد انتخاب یک پیج بیلدر را دارید و همچنان در انتخاب خود مردد هستید بتوانید تصمیم درستی بگیرید.

 

  • هزینه ها

ویژوال کامپوزر از لحاظ قیمت گزینه بسیار مناسبی است و قیمتی که کاربران برای استفاده از آن باید بپردازند در مقایسه با سایر پلاگین های مشابه، بسیار کمتر است. ویژوال کامپوزر یک پلاگین پیشرفته است که قابلیت های بسیاری دارد و استفاده از آن برای کاربران مزایای زیادی دارد با این حال میزان هزینه ای که کاربران برای استفاده از آن باید بپردازند تنها ۲۸ دلار می باشد. این مقدار در برابر هزینه های بسیاری ابزارهای مشابه که در رقابت با ویژوال کامپوزر می باشند، به میزان چشم گیری کمتر می باشد.

برای مثال پلاگین پیج بیلدر Velocity Page امکانات کمتری نسبت به ویژوال کامپوزر دارد و از لحاظ قابلیت ها و امکاناتی که به کاربران ارائه می دهند این پلاگین ها قابل مقایسه نمی باشند، با این حال هزینه استفاده از این ابزار اگر تنها کاربر بخواهد آن را بر روی یک وب سایت استفاده نماید ۹۷ دلار، اگر کاربر بخواهد آن را بر روی سه وب سایت مجزا استفاده کند ۱۶۷ دلار و اگر کاربر بخواهد آن را بر روی تعداد نامحدودی از وب سایت ها استفاده نماید ۲۴۷ دلار می باشد. یکی دیگر از پیج بیلدر های مشابه که Beaver Builder نام دارد نیز هزینه هایی مشابه با لیست قیمت های گفته شده در بالا دارد.

البته تعداد زیادی پیج بیلدر های دارای قابلیت درگ اند دراپ برای وردپرس نیز وجود دارند که استفاده از آنها کاملا رایگان می باشد اما این پلاگین های رایگان به هیچ وجه از لحاظ کارایی ها و امکاناتی که به کاربران ارائه می کنند با ویژوال کامپوزر قابل مقایسه نیستند. بدون شک شما می توانید در ویژوال کامپوزر از امکاناتی بهره مند گردید که با استفاده از ابزارهای رایگان هیچ گاه نمی توانید چنین امکاناتی را در اختیار داشته باشید.

 

  • قابلیت ها

ویژوال کامپوزر تنها پیج بیلدری است که به کاربران امکان ویرایش صفحات هم در Backend و هم در Frontend را می دهد. این مساله یکی از بزرگترین نقاط قوت این پلاگین است و موجب برتری این ابزار به بسیاری پیج بیلدرهای دارای قابلیت درگ اند دراپ مشابه می شود و موجب می شود که کاربران زیادی استفاده از این ابزار را به سایر ابزارهای مشابه موجود ترجیح بدهند.

تعداد المان های محتوا در ویژوال کامپوزر نسبت به دیگر ابزارهای مشابه بسیار زیاد می باشد و این المان های محتوا محدوده وسیعی از قابلیت ها را به کاربران این ابزار ارائه می نمایند. این المان های محتوا شامل دکمه های رسانه های اجتماعی، المان های چند رسانه ای برای پردازش ویدیوها و تصاویر، المان های مربوط به محتواهای متنی و بسیاری المان های دیگر می باشد. این ابزار همچنین المان های محتوایی برای ایجاد و مدیریت فضاهای خالی و جداسازها را شامل می شود و استفاده از آنها می تواند موجب شود که کاربران بتوانند ساختار بهتری در صفحات خود ایجاد نمایند.

همان طور که پیش تر نیز به آن اشاره شد توسعه دهندگان این ابزار می توانند تغییراتی در این ابزار ایجاد کنند که موجب شود ویژوال کامپوزر پشتیبانی بهتری از ویجت های ورد پرس انجام دهد با این حال المان های محتوای ویژوال کامپوزر بسیار متنوع می باشند و محدوده فعالیت آنها بسیار گسترده می باشد و لذا اکثر کاربران هنگام استفاده از آن تمام آنچه را که برای ویرایش صفحات خود بدان نیاز دارند را می توانند با استفاده از المان های محتوای متنوع موجود در آن انجام دهند و نیازی به اضافه کردن ویجت ها نداشته باشند.

 

  • زیبایی رابط کاربری

تمامی بخش های پلاگین ویژوال کامپوزر اعم از رابط کاربری، صفحات مربوط به المان های محتوا و سایر صفحات چه در ویرایشگر Backend و چه در ویرایشگر Frontend همگی ظاهری بسیار زیبا و کاربر پسند دارد. تمامی المان های محتوای و صفحات مربوط به آنها به صورت کاملا ریسپانسیو طراحی شده اند و کاربران چه با استفاده از لپ تاپ و کامپیوتر و چه با استفاده از تبلت ها و تلفن های همراه می توانند به راحتی با این ابزار کار کنند.

علاوه بر این پلاگین ویژوال کامپوزر برای کاربران این امکان را فراهم می کند که المان های محتوا را به سلیقه خودشان سفارشی سازی یا Customize نمایند. کاربران می توانند به سادگی رنگ ها، فاصله ها، اندازه حاشیه ها و بسیاری جزییات دیگر را در المان های محتوا تغییر دهند، همچنین با استفاده از صفحه تنظیمات کاربران می توانند حتی فونت ها و رنگ پس زمینه و رنگ نوشته ها را نیز تغییر دهند. کاربران حتی می توانند برای ایجاد امکان تنظیمات بیشتر کلاس های CSS دیگری را به این ابزار بیافزایند تا امکانات تنظیمات آن را افزایش دهند.

در اکثر پیج بیلدرهایی که به صورت درگ اند دراپ کار می کنند، تنظیمات صفحات قابل تغییر نمی باشد و کاربران نمی توانند ظاهر صفحات آنها را به دلخواه خود تغییر دهند و شخصی سازی نمایند، ویژوال کامپوزر جزو محدود پیج بیلدرهایی است که این امکان را به کاربران می دهد و برای آنها از لحاظ ایجاد تغییرات در چیدمان و شکل صفحات محدودیتی ایجاد نمی نماید.

 

  • کاربردی بودن

رابط کاربری ویژوال کامپوزر هم در ویرایشگر Backend و هم در ویرایشگر Frontend بسیار ساده می باشد و استفاده از آن برای کاربران حتی در دفعه اول مراجعه هم کار مشکلی نمی باشد. اکثر کاربران در کمتر از ۱۵ دقیقه یاد میگیرند که چگونه المان های محتوا را استفاده کنند و آنها را بر روی سطر ها و ستون های صفحه ای که ایجاد نموده اند پیاده سازی نمایند.

البته شما نباید انتظار داشته باشید که به مجرد آنکه شروع به کار با این پلاگین نمودید بتوانید با استفاده از آن صفحات بسیار زیبا و حرفه ایجاد نمایید، زیرا با وجود آنکه استفاده از این ابزار کار ساده ای است و کاربران در زمان کمی استفاده از آن را می آموزند اما تبدیل شدن به یک فرد حرفه ای در زمینه کار با ویژوال کامپوزر نیاز به زمان بیشتر و تمرین بیشتری می باشد. شما برای آنکه بتوانید صفحات خوب و حرفه ای با استفاده از این ابزار تولید نمایید باید بتوانید با گزینه های موجود در هریک از المان های محتوا آشنا شوید.

البته در این پلاگین تمپلیت های پیش فرضی وجود دارند که می توانند پروسه یادگیری شما را آسان تر نمایند. شما می توانید با استفاده از این تمپلیت ها در ابتدای کار با این پلاگین و ایجاد تغییرات جزیی و محدود در آنها اندک اندک با تمامی المان های محتوا و چگونگی استفاده از آنها آشنا شوید.

 

  • پشتیبانی

ویژوال کامپوزر ابزاری است که سالیان سال کاربران ورد پرس از آن استفاده نموده اند و این ابزار در تمامی این سال ها به صورت مرتب بروز رسانی شده است و به قابلیت ها و کارایی های آن افزوده شده است. این ابزار به عنوان پر فروش ترین پلاگین در CodeCanyon توانسته است در تمامی سال های کار خود پشتیبانی های بی وقفه ای را به کاربران عرضه نماید و این روند از گذشته تا کنون ادامه داشته است.

نیازی نیست که شما نگران آن باشید که چگونه باید از این ابزار استفاد کنید و یا برای یادگیری آن باید از چه منبعی استفاده نمایید. یک مجموعه آموزشی کامل برای استفاده از این ابزار در وب سایت WP Bakery موجود است که شما می توانید با مراجعه به آن گام به گام با یادگیری این ابزار پیش بروید. اگر با مساله یا مشکلی در حین استفاده از ابزار مواجه شدید و یا سوالی برای شما پیش آمد شما می توانید با سوالات خود را از طریق گذاشتن یاد داشت در Help Center با توسعه دهندگان این پلاگین مطرح نمایید و یا می توانید از طریق گذاشتن کامنت در CodeCanyon مسائل خود را توسعه دهندگان در میان بگذارید.

نکته جالب دیگر درباره پلاگین ویژوال کامپوزر آن است که استفاده از این ابزار نیاز به پرداخت حق عضویت سالانه و یا تمدید عضویت سالانه ندارد و شما زمانیکه این ابزار را خریداری می کنید و یک بار برای استفاده از آن هزینه ای را متقبل می شوید می توانید برای تمام مدت عمر این ابزار از امکانات و پشتیبانی های آن استفاده نمایید.

 

  • سرعت

ویژوال کامپوزر به گونه ای طراحی شده است که در آن فایل های جاوا اسکریپت تنها در صورتی که استفاده از آنها ضروری باشد فراخوانی و بارگذاری می گردند و این بدان معنی است که تنها زمانی که یک المان محتوا از یک فایل جاوا اسکریپت استفاده نماید آن فایل بارگذاری می گردد و فایل های اضافه ای که در آن لحظه مورد استفاده قرار نمی گیرند بارگذاری نمی شوند و این بدان معنی است که پهنای باند مورد استفاده کاهش می باشد و لذا صفحات برای بارگذاری نیاز به زمان چندانی ندارند و به سرعت بارگذاری می شوند.

با استفاده از ویژوال کامپوزر هزاران وب سایت با سرعت بارگذاری بسیار بالا طراحی شده اند و لذا شما نباید به هیچ وجه نگران آن باشید که این پلاگین موجب شود که صفحات وب سایت شما سرعت بارگذاری بالایی نداشته باشند.

 

سخن پایانی

در بازار شلوغ پیج بیلدرهای درگ اند دراپ، ویژوال کامپوزر یکی از بهترین و پرطرفدارترین پیج بیلدرها می باشد و بیشترین امکانات و خدمات را به کاربران ورد پرس ارائه می نماید. استفاده از رابط کاربری این ابزار بسیار ساده بوده و المان های محتوای موجود در آن بسیار جذاب می باشند. این ابزار همچنین به شما امکان ویرایش صفحات هم در Backend و هم در Frontend را می دهد.

تنها زمینه ای که این ابزار نسبت به ابزارهای مشابه با آن دارای عملکرد ضعیف تری می باشد مساله عدم عملکرد قوی این ابزار در زمینه اضافه کردن ویجت های ورد پرس در آن است. سایر پیج بیلدرهای درگ اند دراپ مشابه مثل : MiniMax و Aqua Page Bilder در زمینه اضافه کردن ویجت های ورد پرس عملکرد منعطف تری نسبت به ویژوال کامپوزر دارند و به کاربران این امکان را می دهند که ویجت های مورد نظر خود را به سادگی به صفحات بیفزایند.

البته مساله وارد کردن ویجت ها در ویژوال کامپوزر مساله مهمی نمی باشد زیرا این ابزار امکانات بسیاری را به کاربران ارائه می کند و در اکثریت قریب به اتفاق مواقع کاربران این ابزار نیازی به استفاده از ویجت های اضافه ندارند. اکثر کاربران ویژوال کامپوزر با استفاده از امکانات متنوع موجود در آن می توانند تمامی خواسته های خود را در طراحی صفحات وب سایت برآورده نمایند و با رضایت کامل از آن استفاده می کنند زیرا علاوه بر تنوع گسترده در میان المان های محتوای این پلاگین کاربران می توانند کلاس های CSS اضافه تری را نیز به این ابزار بیفزایند.

تمامی این مسائل موجب می گردد که کاربران بتوانند با استفاده از ویژوال کامپوزر در مدت زمان چند دقیقه صفحات بسیار زیبا و حرفه ای در وب سایت خود ایجاد نمایند.

منبع : https://zefa.ir/what-is-a-visual-composer-full-introduction-of-its-features-and-comparison-with-other-a/



:: بازدید از این مطلب : 83
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

نحوه بکاپ گیری از وب سایت

اگر طراح سایت هستید و یا مدیریت یک کسب‌ و کار اینترنتی را برعهده دارید قطعا مهمترین سرمایه شما، سایتتان است. به همین خاطر شما باید به خوبی از این سرمایه و اعتبار ارزشمند ، محافظت کنید. از سوی دیگر قطعا بارها شنیده‌اید که پیشگیری بهتر از درمان است پس حتما باید پیش از آنکه برای کسب‌وکارتان اتفاقی پیش بیاید راه‌های پیشگیری را مدنظر قرار دهید.

یکی از مهمترین راه‌های محافظت و افزایش امنیت سایت ، تهیه پشتیبان یا بکاپ کامل از سایت وردپرسی شما می‌باشد. ما در این مقاله چگونگی تهیه فول بکاپ در سی پنل و همچنین از طریق افزونه را به شما آموزش خواهیم داد. پس با این مقاله از فناوری اطلاعات زیفا ، همراه باشید.

چرا از افزونه بک آپ وردپرس استفاده نکنیم؟

افزونه‌های بک آپ گیری از وردپرس میتواند گزینه خوبی برای این کار باشد که ما هیچ نقشی در بک آپ گیری نداریم و لازم نیست کار خاصی انجام بدیم. فقط کافیست برای یک بار تنظیمات افزونه بک آپ گرفتن در وردپرس را انجام داده و بازه زمانی دلخواهی را برای بک آپ گرفتن انتخاب کنیم تا خود افزونه این کار را انجام دهد. علاوه بر این میتوان اقدام به تهیه بک آپ از وردپرس روی گوگل درایو و دراپ باکس هم کرد .

اما آیا هیچگاه به این موضوع فکر کردید که ممکنه همین افزونه‌ها به خاطر سر نزدن ما و بررسی نکردن ممکنه به هر دلیلی یه زمانی برسه که بک آپی تهیه نکنند ؟ یا اینکه فکر کردید ممکنه افزونه بک آپ گیری وردپرس با یک افزونه وارد تداخل بشه و همین موضوع باعث ایجاد مشکل در بک آپ گیری خودکار وردپرس بشه؟ شایدم اصلا در ظاهر همه چیز به خوبی و خوشی پیش بره، اما وقتی زمان استفاده از فایل بک آپ و بازگردانی بکاپ وردپرس میرسه، با یک فایل خراب رو به رو بشیم که عملا هیچ کاربردی نخواهد داشت.

مراحل کلی بک اپ گیری

برای بکاپ گرفتن در وردپرس و بازگردانی بک آپ وردپرس در هاست بصورت کلی باید مراحل زیر رو طی کنید که عبارتند از:

  • ابتدا باید از کلیه فایل‌ها و پوشه‌های وردپرس که در public_html قرار داره یک فایل فشرده ZIP. تهیه کنید.
  • سپس وارد phpmyadmin هاست شده و از دیتابیس وردپرس یک نسخه خروجی با استفاده از بخش Export تهیه کنید.

در این دو مرحله حالا ما دو فایل با فرمت zip. و sql. داریم که به ترتیب مربوط به فایل‌های وردپرس و دیتابیس وردپرس هستند. حالا برای اینکه بتونیم از این نسخه بک آپ استفاده کنیم یا به اصطلاح اقدام به بازگردانی فایل بک آپ در وردپرس بکنیم، باید مراحل زیر را طی کنیم.

  • ابتدا فایل zip. را در همون مسیر public_html هاست فعلی یا هاست جدید آپلود کنید.
  • سپس یک دیتابیس جدید با همان اطلاعات دیتابیس قبلی ایجاد کنید(همچنین میتونید اطلاعات دیتابیس را با نام، نام کاربری و رمز جدید بسازید).
  • وارد phpmyadmin هاست شده و با استفاده از بخش Import فایل sql. را در دیتابیسی که ساختید، درون ریزی کنید.
  • در نهایت اگر اطلاعات دیتابیس با دیتابیس قبلی متفاوت است ، وارد صفحه ویرایش فایل wp-config.php شده و اطلاعات دیتابیس جدید را با اطلاعات دیتابیس قبلی جایگزین کنید.

 

بخش هایی که به اختصار در این مقاله خواهید دید :

  1. تهیه فول بکاپ در سی پنل
  2. بازگردانی فایل‌های بکاپ در سی پنل
  3. نحوه گرفتن بکاپ کامل از سایت وردپرس به کمک افزونه

بخش اول: تهیه فول بکاپ در سی پنل

تهیه فول بکاپ به روش دستی

  • تهیه پشتیبان از پوشه public_html

سی پنل یکی از محبوب‌ترین پنل‌های مدیریت هاست می‌باشد . که تهیه فایل پشتیبان یا اصطلاحا فوق بکاپ از طریق آن به راحتی صورت می‌گیرد.

برای انجام اینکار به پنل مدیریتی سی پنل خود مراجعه کنید در آنجا مطابق شکل زیر بر روی گزینه “File Manager” کلیک نمایید.

File Manager in cpanel-بکاپ کامل از سایت وردپرس

  • مدیریت فایل در هاست cpanel

مطابق شکل زیر در گام اول در سمت چپ صفحه فایل “ public_html ” را انتخاب کنید. در گام دوم بر روی گزینه “ Select All ” کلیک نمایید تا همه فایل‌های سایت شما انتخاب شوند. در نهایت در گام سوم ، بر روی فایل‌های انتخاب شده راست کلیک نمایید و “ compress ” را بزنید تا همه فایل‌های انتخاب شده در یک فایل zip فشرده‌سازی شوند.

select folders in public_html-بکاپ کامل از سایت وردپرس

  • انتخاب همه فایل ‌ها در public_html

با کلیک بر روی فشرده سازی( comprees ) پنجره‌ای مطابق شکل زیر باز می‌شود. که در این پنجره ابتدا فرمت zip را انتخاب کرده و بر روی گزینه Compress Files کلیک کنید.

Compress Files in cpanel host-بکاپ کامل از سایت وردپرس

  • فشرده سازی فایل‌ها و ساخت فایل zip

حال مطابق تصویر فایل‌های شما با نام wordpress  ( و یا هرنامی که شما هنگام فشرده سازی تعیین نمایید ) درحال فشرده شدن است.

creating archive-بکاپ کامل از سایت وردپرس

  • در حال ساخت فایل zip

سپس بعد از فشرده‌سازی باید مطابق آنچه که در شکل زیر می‌بینید فایل zip را دانلود نمایید.

برای دانلود بر روی فایل کلیک راست نمایید و گزینه “ Download ” را بزنید تا بارگیری فایل zip شروع شود. با اندکی صبر فرآیند بارگیری تمام خواهد شد و این فایل در کامپیوتر شما ذخیره خواهد شد.

download final backup file-بکاپ کامل از سایت وردپرس

  • دانلود فایل بک آپ

بدین صورت شما توانستید از تمامی فایل‌های خود ( شامل افزونه‌ها، قالب‌ها و… ) یک نسخه کامل پشتیبان تهیه نمایید.

حال وقت آن می‌رسد که از دیتابیس‌تان نیز یک نسخه پشتیبان تهیه نمایید تا تهیه فول بکاپ در سی پنل شما با داشتن یک فایل zip از پوشه public_html و یک فایل هم از دیتابیس، کامل شود.

2. تهیه پشتیان از دیتابیس

به پنل مدیریتی سی پنل خود باز گردید و در قسمت DATABASES بر روی گزینه phpMyadmin کلیک نمایید.

phpMyadmin-بکاپ کامل از سایت وردپرس

  • phpMyadmin در هاست

حال در صفحه‌ای که باز می‌شود در سمت چپ صفحه بر روی دیتابیس مدنظرتان که سایت بر روی آن قرار دارد کلیک کنید. در گام بعدی باید بر روی دکمه Export کلیک نمایید و سپس گزینه “ Go ” را بزنید تا فرآیند برون‌بری و دانلود پوشه دیتابیس آغاز گردد.

export tables from phpmyadmin-بکاپ کامل از سایت وردپرس

  • برون بری جداول دیتابیس

با انجام این دو مرحله یعنی تهیه نسخه پشتیبان از public_html و دیتابیس، شما توانسید بکاپ کامل از سایت وردپرس خود به صورت دستی تهیه نمایید.

تهیه فول بک آپ از طریق ویزارد cpanel

روش دیگری هم برای بک آپ گرفتن از طریق Cpanel وجود دارد و به این شکل است که بک آپ از دیتابیس و فایل‌ها باهم انجام می‌شود. برای این کار وارد cpanel شوید و در قسمت FILES بر روی Bachup Wizard کلیک کنید.

cPanel---Main backup wizard

بر روی backup wizard کلیک کنید.

در این صفحه بر روی دکمه آبی رنگ Back Up کلیک کنید تا به مرحله بعدی بروید.

Backup Wizard in cpanel-بکاپ کامل از سایت وردپرس

 

  • گرفتن فول بک آپ در cpanel

در تصویر پایین در بخش 1 دکمه Full Backup وجود دارد و برای تهیه فول بکاپ در سی پنل می‌توانید از این دکمه استفاده نمایید. در بخش 2 این امکان به شما داده می‌شود که فایل‌ها، دیتابیس و ایمیل‌ها را جداگانه بک آپ بگیرید.

cPanel---Backup-Wizard

انتخاب نوع بک آپ

حال ما روی دکمه Full Backup کلیک می‌کنیم و در این مرحله محل ذخیره شدن فایل بکاپ را تعیین خواهیم کرد. اگر دوست داشتید که بعد از تکمیل کار برای شما ایمیل ارسال شود تیک گزینه ایمیل را فعال کنید؛ در غیر این صورت گزینه Do not send email notification of backup completion. را انتخاب نمایید.

cPanel---Backup-Wizard1

انتخاب محل ذخیره شدن بک آپ

در آخر می‌توانید فایل بک آپ خود را دانلود نمایید.

بخش دوم : بازگردانی فایل‌های بکاپ در سی پنل

اما برای یادگیری نحوه بازگردانی این بکاپ گرفته شده در زمان مورد نیاز، کافیست مراحل زیر انجام دهید.

بازگردانی فایل‌های بک آپ به صورت دستی

1. بازگردانی فایل‌های پوشه public_html

ابتدا به هاست سی پنل خود بروید و بر روی File Manager کلیک نمایید. سپس مانند شکل زیر بر روی پوشه public_html کلیک کرده و گزینه Upload در بالا صفحه را بزنید.

توجه: بهتر است برای آنکه آپلود فایل‌ها به درستی انجام شود ابتدا تمام فایل‌های داخل پوشه public_html را پاک کنید تا این پوشه کاملا خالی باشد.

 

upload backup file inpublic_html-بکاپ کامل از سایت وردپرس

 

  • آپلود فایل بک آپ در public_html

بعد از زدن دکمه Upload پنجره‌ای مطابق شکل زیر برای شما باز می‌شود که در آنجا باید با زدن دکمه Select File فایلی که در مرحله اول بخش قبل (فایل‌های پوشه public_html) که به صورت فایل zip دانلود کرده بودید را آپلود کنید.

بعد از آپلود کردن فایل zip بکاپ، روی آن راست کلیک کرده و با زدن گزینه Extract آن را از حالت فشرده خارج کنید.

بدین صورت شما توانستید فایل‌های پوشه public_html را مجددا در سایت خود بارگذاری کنید.

2. بازگردانی فایل‌های دیتابیس

الف) ساخت دیتابیس

به پیشخوان مدیریت سی پنل بروید و مطابق شکل زیر، در آنجا بر روی گزینه‌ی MySQL Database Wizard کلیک نمایید.

MySQL Database Wizard-بکاپ کامل از سایت وردپرس

ساختن دیتابیس جدید

سپس نام دیتابیس مورنظر خود را وارد نمایید. ( بهتر است که نام دیتابیس قبلی خود را که از آن بکاپ گرفته‌ای وارد نمایید ) سپس دکمه Next Step را بزنید

select database name-بکاپ کامل از سایت وردپرس

وارد کردن نام دیتابیس

در صفحه بعدی باید نام کاربری و یک پسورد قوی برای دیتابیستان انتخاب کنید. سپس مطابق شکل زیر بر روی دکمه Create User کلیک کنید.

Create User for database

وارد کردن اطلاعات کاربری برای دیتابیس

بعد از آن در پنجره بعدی تیک گزینه ALL PRIVILEGES را بزنید و دکمه Next Step را کلیک نمایید.

ALL PRIVILEGES

 

فعال کردن گزینه ALL PRIVILEGES

در نهایت با صفحه‌ای مطابق شکل زیر مواجه می‌شوید که نشان‌دهنده این است که پایگاه داده(دیتابیس) شما به درستی ساخته شده است.

complete the task

پیام موفقیت آمیز بودن ساخت دیتابیس 

ب) بازگردانی فایل‌های دیتابیس

بعد از آنکه فضایی برای بارگذاری فایل‌های دیتابیس ایجاد کردید و دیتابیس را ساختید حال باید فایل‌های دیتابیس دانلود شده در بخش اول را بارگذاری یا اصطلاحا درون‌ریزی کنید.

برای انجام اینکار مطابق شکل زیر، به قسمت phpMyAdmin پیشخوان مدیریت سی پنل خود بروید.

phpMyadmin-بکاپ کامل از سایت وردپرس

phpMyadmin در هاست

مطابق شکل زیر ، ابتدا بر روی دیتابیسی که در گام قبلی ساختید کلیک نمایید. بعد از آن در قسمت نوار ابزار دکمه Import را بزنید. سپس در قسمت File to import بر روی گزینه Choose File کلیک نمایید تا بدین صورت بتوانید فایل دیتابیسی که در بخش اول دانلود کرده بودید را درون‌ریزی کنید. درنهایت برای بارگذاری فایل دیتابیس بر روی دکمه Go بزنید.

import tables in database

درون ریزی جداول در دیتابیس جدید

اگر تمامی مراحل را براساس آنچه که گفته شد به درستی انجام داده باشید با پیامی مطابق شکل زیر مواجه خواهید شد.

import successfully

پیام موفقیت آمیز بودن جداول در دیتابیس 

بازگردانی بک آپ از طریق ویزارد cpanel

برای این کار، نخست وارد cpanel شوید و در قسمت FILES بر روی Bachup Wizard کلیک کنید.

cPanel---Main backup wizard

بر روی backup wizard کلیک کنید.

در صفحه باز شده بر روی دکمه Restore کلیک کنید.

restore-Backup-Wizard

دکمه restore

حال باید انتخاب کنید که قصد بازگردانی کدام بخش از سایت را دارید. اگر بر روی Home directory کلیک کنید، فایل‌های موجود در file manager، اگر بر روی MySQL Database کلیک کنید جداول دیتابیس واگر بر روی دو دکمه Emailکلیک کنید، ایمیل‌های شما بازگردانی خواهند شد.

cPanel -restore Backup Wizard

انتخاب بخش مورد نظر برای بازگردانی

در مرحله بعد با کلیک بر روی گزینه choose file می‌توانید فایل بک آپ خود را برای بازگردانی انتخاب نمایید و سپس بر روی Upload کلیک کنید تا عملیات کامل شود.

cPanel -upload restore file in Backup Wizard

پیام موفقیت آمیز بودن بازگردانی 

بخش سوم: نحوه گرفتن بکاپ کامل از سایت وردپرس به کمک افزونه

در این بخش به شما افزونه‌هایی معرفی خواهیم کرد تا به کمک آنها قادر به تهیه بکاپ کامل از سایت وردپرس خود باشید.

  1. افزونه UpDrafts

این افزونه یکی از محبوب‌ترین افزونه‌های تهیه بکاپ کامل از سایتهای وردپرسی است که دارای بیش از 3 میلیون نصب فعال در مخرن وردپرس بوده و برای نسخه وردپرس 3.2 و بالاتر مناسب است. برای آشنایی با ویژگی‌های این افزونه و چگونگی بکاپ گیری کامل به کمک آن به این مقاله مراجعه نمایید.

  1. افزونه WP DB Backup

افزونه WP DB Backup  صرفا برای تهیه نسخه پشتیبان از پایگاه داده(دیتابیس) مورد استفاده قرار می‌گیرد و به کمک آن می‌توانید نحوه بکاپ‌ گیری از دیتابیس را به صورت شخصی‌سازی شده انجام دهید. برای آشنایی با این افزونه و نحوه گرفتن نسخه پشتیبان از سایت به این مقاله مراجعه نمایید

  1. افزونه Dupliucator

افزونه Dupliucator یک ابزار فوق‌العاده برای انتقال سایت از لوکال هاست به هاست اصلی و همچنین بکاپ گیری می‌باشد.

برای نحوه چگونگی بکاپ گیری به کمک این افزونه و افزونه‌های مشابه آن به این مقاله مراجعه نمایید.

 

 حرف اخر

همانطور که در ابتدای این مقاله آموزشی اشاره کردیم ، تهیه پشتیبان یا بکاپ کامل از سایت یکی از مهم‌ترین راه‌های محافظت و افزایش امنیت سایت شما می‌باشد. توجه داشته باشید ما در این مقاله تهیه فول بکاپ در سی پنل را آموزش دادیم. البته استفاده از افزونه نیز می‌تواند شما را از گرفتن بکاپ به صورت دستی (از طریق هاست) بی‌نیاز کند. اما به شما توصیه می‌کنیم صرفا به نسخه‌های پشتیبانی که افزونه‌ موردنظرتان‌ برای شما می‌گیرد اکتفا نکنید!! حتما خودتان نیز براساس میزان تغییراتی که در سایت شما ایجاد می‌شود، به صورت دستی نیز بکاپ گیری از سایتتان را انجام دهید.

از توجه شما عزیزان و سروران به این مقاله سپاسگزاریم. لطفا سوالات و نظرات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

 


برای خواندن مطالب بیشتر در حوزه آموزش طراحی وبسایت کلیک کنید.

منبع : https://zefa.ir/how-to-back-up-a-website/

 


:: بازدید از این مطلب : 84
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 25 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

نحوه تولید محتوا در انواع وبسایت

امروزه تاکید بیشتر بر تولید محتوا با کیفیت است. تولید محتوای با کیفیت باعث می شود که رتبه وبسایت شما به طور چشمگیری افزایش پیدا کند. برای همین اکثر مدیران وبسایت ها یکی از بخش های خود را به تولید محتوا اختصاص داده اند و سعی می کنند که وبلاگ نویسان با تجربه ای را در این زمینه استخدام کنند.

یکی از مشکلات اصلی این وبلاگ نویسان ، ایجاد محتوای مناسب با کسب و کار می باشد. اینکه چگونه محتوایی را تولید کنند که مناسب با مخاطبان وبسایت باشد و پیدا کردن یک منبع معتبر کاملا سخت است.

در این مقاله از فناوری اطلاعات زیفا میخواهیم در خصوص راهکار همین مشکل با شما صحبت کنیم. اینکه شما چگونه یک محتوای مناسب تولید کنید و چه مواردی برای آن نیاز دارید.

داشتن ایده برای تولید محتوا

اولین قدم ایجاد ایده تولید محتوا می باشد. شما اول باید موضوع وب سایت و مقالات خود را تعیین کرده و بعد براساس آنها شروع به تولید ایده و یک موضوع جدید کنید. یک دفترچه در کنار خود داشته باشید و موضوعات مرتبط را بنویسید و بهترین موضوع را انتخاب کنید. 

اولین جمله ، نیروی محرکه‌ای برای خواندن محتوای شما

قانون اینرسی در مطالعه نیز صادق است. هر چه مخاطب بیشتر می‌خواند ، از تمایل و نیرویش برای خواندن ادامه مطلب کاسته می‌شود. دوست دارد که به انتهای مطلب برسد و مطالعه را تمام کند.

اما مخاطبی که جذب مطلب شده باشد ، به راحتی آن را رها نمی‌کند و تا انتها پیش می‌رود. جمله اول همان نیرویی است که خواننده را تا آخر محتوا می‌رساند ؛ هرچه قوی‌تر باشد، اثرگذاری بیشتری خواهد داشت.

  • مختصر نویسی

اگر به متن‌های نگارنده‌های حرفه‌ای نگاهی بیندازید ، خواهید دید که جملات ابتدایی را معمولاً کوتاه انتخاب می‌کنند. حتی گاهی از عبارت کوتاهی به‌ جای جمله استفاده می‌کنند و یا با استفاده از یک جمله تکمیل‌نشده ، خواننده را به خواندن جملات بعدی دعوت می‌کنند.

  • گفت‌وگو

شروع متن با بیان مکالمه بین دو نفر و یا به‌صورت گفت‌وگوی مستقیم با خواننده می‌تواند به گیرایی محتوای شما اضافه کند. حس ارتباط و صمیمیت را منتقل کند و یا خواننده را در فضای احساسی جدیدی وارد کند.

  • جملات مبهم و یا سؤال‌برانگیز

اگر جملات ابتدایی شما دربرگیرنده سؤال باشد و یا ابهامی در جمله وجود داشته باشد ، احتمال اینکه خواننده به خواندن ادامه مطلب ترغیب شود ، بیشتر خواهد بود.

برقراری ارتباط فردی با خواننده

هدف از انتشار محتوا برقراری ارتباط و آشنایی مخاطب با شما و محصولات شما است. بنابراین در صورتی خواننده جذب نوشته شما می‌شود که تمایل شما به برقراری ارتباط را از محتوا درک کند. برقراری ارتباط یک نیاز طبیعی است. خواننده در صورتی به خواندن ادامه محتوا مشتاق خواهد بود که او را مخاطب قرار داده باشید ، محترم شمرده و به این نیاز پاسخ داده باشید.

چند نکته تجربی که بهتر است در نوشتار مکالمه‌ای به آن توجه کنید :

  • از قرار دادن فضای سفید در نوشتار غافل نشوید.

این کار ضمن خسته نکردن ذهن خواننده ، به توجه او به مطلب اضافه می‌کند. ضمن رعایت اختصار در نوشتن محتوا که قبلاً به آن اشاره کردیم، گاهی سعی کنید جمله جدید را از سر سطر شروع کنید.

  • از کلمات ساده استفاده کنید.

فراموش نکنید که هدف، جلب مخاطب برای مطالعه کامل محتوا است. قرار نیست دایره لغات خود را به رخ دیگران بکشید.

  • خواننده را با ضمیر دوم‌شخص خطاب کنید.

این روش ، توجه بیشتر شما را به خواننده نشان می‌دهد و باعث می‌شود مخاطبانتان به خواندن نوشتار شما ترغیب شوند.

برای ایجاد هماهنگی ذهنی مخاطب ( harmonizing ) با محتوا نکات زیر را در نظر بگیرید :

دقت : در مطلب خود از آمار و ارقام و یا قوانین اثبات‌شده استفاده کنید.

جذابیت : مثل یک داستان جذاب و چالشی که مخاطب را با خود همراه می‌کند و مخاطب را تا انتهای داستان همراه خود می‌برد، محتوا تولید کنید.

آموزنده : با آموزش نکات علمی یا تجربی در هر زمینه‌ای، محتوای خود را ارزشمند کنید.

نگارش پاراگراف اول ، تأثیر گذارترین قسمت محتوا

در پاراگراف ابتدایی نوشته ‌هایی که بیشتر اهداف آموزشی دارند ، سعی کنید مخاطب را در جریان کلیت موضوع مورد بحث در آن متن قرار دهید. در نگارش این سبک مطالب ، ضمن حفظ جذابیت و بیان اهمیت محتوا ، باید چارچوب خوبی برای نوشتار خود ارائه دهید ، تا خواننده بداند در ادامه با چه موضوعاتی روبه‌رو خواهد شد.

نوشتن عنوان در تولید محتوای گیرا و جذاب

متسفانه یکی از بزرگترین اشتباهاتی که افراد تازه در نوشتن محتوای خود می کنن ، عنوان محتوای خود را دست کم میگیرند یا یک عنوان کلی می نویسند مانند ” روشهای افزایش بازدید وبسایت ” این عنوان علاوه براینکه تکراری می باشد مخاطبان کمتری به خود می گیرد. عنوان مهمترین بخش است زیرا درعنوان می توانید کلمات کلیدی و یا عبارتهای مهم را به طور هوشمندانه به کار ببرید و از همه مهم تر اینکه این عنوان محتوای شماست که کاربر را جذب می کند پس در نوشتن آن دقت بسیاری کنید.

محتوای وبسایت های رقیب خود را چک کنید.

قبل از تولید محتوا ، مقالات وبسایتهای رقیب را بررسی کرده و سعی کنید که کاستی هایی که در تولید محتوا آنها وجود دارد را در بخش محتوای وبسایت خود رفع کنید اگر هم اصلا درحوزه کاری شما مقاله خوبی وجود ندارد ، این کاملا به نفع شماست و لازم نیست که تلاش زیادی برای بالا آمدن وبسایت خود بکنید.

نیاز کاربر در تولید محتوا را در نظر بگیرید.

مخاطب اصلی محتوای وبسایت شما ، کاربرانتان می باشند پس باید محتوایی تولید کنید که نیاز های آنها ، مسائل روزانه و تمامی ویژگی هایی که به دنبال هستند را مورد پوشش قرار دهد. کاربران ، ساعت هایی زیادی را دراینترنت تلف می کنند تا بتوانند مطلب مورد نیاز خود را پیدا کنند ، اگر شما بتواند نیازهای اصلی آنها را از طریق تولید محتوا مورد پوشش قرار دهید، میتوانید به یک منبع معتبر تبدیل شوید.

به موضوع اصلی سطحی نپردازید

یکی از مشکلات اصلی اکثر مقالات وبسایتها این است که مطالب کاملا تیتروار و بدون بیان جزییات مطرح می شود. اگر شما به مساله تخصصی می پردازید ، باید سعی کنید تمامی اطلاعات و مسائل جز آن را بیان کنید. جزیی پرداختن به موضوع اصلی باعث تمایز وبسایت شما با دیگران می شود.

در تولید محتوا از اعداد استفاده کنید

بنا به پژوهشی که در مدرسه کسب‌وکار استنفورد انجام شد ، استفاده از اعداد مخصوصاً در عنوان بسیار مؤثر است. بهتر است به‌جای نوشتن اعداد به فارسی از نمایش عدد به‌صورت ریاضی استفاده کنید. همچنین آمارها نشان می‌دهند که هر چه عدد به‌کاررفته در عنوان بیشتر باشد، نرخ کلیک بیشتر می‌شود.

محتوای متنی کمیاب بنویسید

در تیم تاکیپی متشکل از جمعی از نویسندگان محتوا و کپی رایترهای خوب، تحقیقاتی درباره اینکه چه پست‌هایی در شبکه‌های اجتماعی بیشترین طرفدار و نشر مجدد را دارد، انجام شد. نتیجه این تحقیق نشان داد که استفاده از کلمات منفی مخصوصاً در عنوان محتوا ، توجه مخاطبان بیشتری را جلب می‌کند. جمله “ 10 کار که در تابستان نباید انجام دهید ! ” نمونه‌ای ساده است که این ترفند را نشان می‌دهد.

در چند مقاله متفاوت به بررسی موضوع بپردازید.

گاهی بعضی از موضوعات هستند که چند جنبه برای توضیح دارند اما با یک موضوع یکسان. برای مثال همین مقاله که برای شما نوشتیم. روش های تولید محتوا فراوانی با جنبه های مختلفی وجود دارد. شما می توانید در هر مقاله ، روش ها و ایده های مختلف را توضیح دهید. البته این نکته را در نظر بگیرید که ایده های شما باید دارای جنبه های مختلفی باشند نه اینکه دنباله هم باشند.

مخالف بقیه بنویسید.

اجازه بدهید که با یک مثال این مورد را بیان کنیم. شما به عنوان یک بازاریاب محتوا نقش مفید شبکه های اجتماعی را م یدانید و آن را یک نیاز ضروری می دانید و همه در این خصوص دارای نظر یکسان با شما هستند اما شما ایندفعه به جای خوبی شبکه های اجتماعی برای بازاریابی محتوا، ضررهای آن را بنویسید. این نوع مقالات نشان میدهد که شما به نکاتی توجه میکنید که دیگران توجهی نمی کنند و باعث تمایز شما با دیگران می شود. به اینها در دنیای تولید محتوا میگویند ” تکنیک خوانده شدن مقاله “

یک لیست از مقالات تولیدی خود داشته باشید.

یک لیست کامل از تمامی مقالات تولیدی وب سایت خود تهیه کنید. مزیت اینکار این می باشد که شما به راحتی میتوانید نسبت به موضوع اصلی وبسایت خود، به بقیه بخش ها بک لینک بدهید.

بهترین مقالات تولیدی دیگر وب سایت را قرار دهید.

همیشه هستند افراد متخصصی که برای دیگر وبسایتها می نویسند. شما باید این افراد را پیدا کنید و مقالات آنها را در وبسایت خود قرار دهید. منظور ما کپی کردن نیست بلکه به شیوه و نگارشی متفاوت محتوای آنها را با ذکر منبع در بخش مقالات خود قرار دهید. البته بهتر این تکنیک را هفتگی یا ماهانه انجام دهید. این کار باعث می شود که سایت های رقیب شما اقدامی مشابه شما انجام داده و که باعث لینکدهی به سایت شما می شود.

در ویرایش ، متن را مختصر کنید 

ویرایش جزء مراحل مهم کپی ‌رایتینگ است. کپی ‌رایترهای ماهر زمان زیادی را صرف ویرایش متن ‌های خود می‌کنند. بارها آن را می‌خوانند و تغییر می‌دهند. سعی می‌کنند که دقیقاً همان منظورها را در جملات کوتاه‌تر بیان کنند. خیلی مواقع اکثر نکاتی که گفتیم در تولید یک محتوا محقق نمی‌شود و درواقع با ویرایش مکرر آن است که می‌توانید این ویژگی‌ها را به متنتان اضافه کنید.

2 راهکار مفید جهت مختصر نویسی در تولید محتوا

  • ترکیب جملات

خیلی اوقات می‌توان کلمات چند جمله را با حفظ چند کلمه کلیدی که منظور را منتقل می‌کند ترکیب کرد. حذف افعال به قرینه نیز مؤثر است.

  • حذف کلمات تکراری و یا هم‌معنی

تکرار معانی ذهن خواننده را خسته می‌کند.

ادی شیلر ، ازجمله نگارنده‌های ماهر در زمینهٔ کپی‌رایتینگ ، در نوشته‌ای جذاب به معرفی خود پرداخته است. این نوشته نمونه خوبی است که در آن نکات بارز یک کپی‌رایتینگ خوب ، مانند جملات کوتاه و استفاده به جا و خلاقانه از تصاویر و گیف ها و … را می‌توان دید.

 


برای مشاهده خدمات انتشار محتوا کلیک کنید.

منبع : https://zefa.ir/how-to-produce-content-on-a-variety-of-websites/



:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 23 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

معرفی کامل ویژگی های CMS

در این مقاله ار فناوری اطلاعات زیفا تمرکز ما روی مفهوم پرکابردتر سیستم مدیریت محتوا بوده و در انتها راجع به شایع ترین مشکلات سازمان ها و برخی برداشت های نادرست در رابطه با این سیستم توضیحاتی ارائه می شود.

سیستم مدیریت محتوا

بطور خلاصه سیستم مدیریت محتوا ( Content Management System ) و یا به اختصار CMS ، سیستمی است که جهت مدیریت ساده محتوای وب سایت بکار می رود.

بطور کلیCMS از دو عنصر تشکیل شده است : برنامه کاربردی مدیریت محتوا ( Control management applicant ) که به اختصار CMA نامیده می شود و برنامه کاربردی تحویل محتوا ( Control delivery applicant ) که به اختصار CDA نامیده می شود.

عنصر CMA امکان ایجاد محتوا ، اعمال تغییرات و حذف بخش خاصی از محتوای وب سایت ، را بدون نیاز به تخصص خاص و امکانات فنی در زمینه وب ، برای طراحی وب سایت فراهم می آورد. در نتیجه میتوان گفت با استفاده از سیستم مدیریت محتوا برای ایحاد وب سایت ساده نیاز به آشنا به زبان های برنامه نویسی نبوده و حتی نیاز به آشنایی با زبان HTML ( Hyper Text Markup Language ) نیز نمی باشد.

عنصر CDA ، این اطلاعات را کامپایل نموده و از آن ها جهت آپدیت وب سایت استفاده می نماید.

تشریح عمکرد CMS

نحوه عملکرد سیستم مدیریت محتوا را می توان به بخش های زیر تفکیک نمود که در ادامه توضیح داده خواهد شد :

cms diagram

الف ) ایجاد محتوای وب سایت

ب ) مدیریت محتوای سایت

ج ) انتشار مطالب

د ) نمایش مطالب در سایت

الف ) ایجاد محتوای وب سایت

در سیستم مدیریت محتوا ، محیطی بسیار ساده و کاربردی براحتی کار کردن با نرم افزار word پیاده سازی شده است. در واقع بدون نیاز به داشتن دانش فنی و یا اطلاعات تخصصی و یا حتی آشنایی با دستورات HTML تنها نیاز دارید که عبارات مورد نظر خود را وارد نمایید.

همچنین سیستم مدیریت محتوا به شما امکان مدیریت ساختار صفحات وب سایت را می دهد. بطور مثال، کدام صفحات نمایش داده شوند، ویا کدام صفحات به هم لینک داده شوند.

همچنین قابلیت ساده کپی کردن مطالب ( drag-and-drop ) ، بدون برهم خوردن ساختار آنها ، نیز امکان پذیر است.

همچنین امروزه اکثر CMS ها محیط طراحی مبتنی بر وب را پشتیبانی می نمایند و امکان مدیریت محتوا و مطالب سایت را از راه دور فراهم می آورند.

در واقع یکی از ویژگی هایی که باعث محبوبیت CMS ها شده است ، محیط نوشتاری و مکانیسم ساده جهت وارد نمودن محتوای سایت و نگهداری ساده وب سایت می باشد.

ب) مدیریت محتوای سایت

صفحات مختلف و مطالب مرتبطی که وارد می شوند ، در هسته مرکزی CMS ذخیره می شوند. در واقع تمام مطالب و تنظیمات مرتبط با هر صفحه در آنجا ذخیره می شوند.

ذخیره سازی تمامی اطلاعات در یک هسته مرکزی، باعث ایجاد ویژگی های کاربردی زیر می گردد :

  • امکان ردیابی تغییرات اعمال شده در تمامی صفحات توسط کارمندان و تاریخ اعمال آخرین تغییرات
  • امکان محدود کردن دسترسی کاربران به صفحات خاص
  • یکپارچه سازی با منابع اطلاعاتی موجود و سیستم های IT

هنگامی که صفحه ای ایجاد می شود ، بصورت اتوماتیک صفحه به قسمت مدیریت وارد ارسال می شود و مدیر مربوطه می بایست آن را تایید نماید. سپس به تیم بررسی برای بازنگری نهایی ارسال شده و سرانجام پس از بازبینی نهایی و انجام اصلاحات در سایت منتشر می گردد.

با بکارگیری سیستم مدیریت محتوا ، CMS مراحل فوق را بصورت اتوماتیک مدیریت نموده و قسمت های مختلف را به اشخاص مربوطه ارسال میکند.

در واقع با این کار ، امکان مدیریت سایت توسط افراد بیشتری ، به راحتی فراهم شده و در نتیجه آن ، نظارت دقیق روی کیفیت، صحت و پایداری اطلاعات صورت خواهد گرفت.

ج ) انتشار مطالب در سایت

پس از آماده شدن و تایید نهایی محتوا ، شما می توانید تصمیم بگیرید که مطالب چه زمانی در سایت به نمایش گذاشته شوند.

سیستم مدیریت محتوا ، شامل موتورهای انتشار بسیار قوی بوده که باعث می شود هنگام انتشار مطالب در سایت ، لایه ها و ظاهر صفحات سایت را مدیریت نمایید.

با توجه به متعدد بودن طراحی ها ، CMS امکان ایجاد و تغییر ظاهر صفحات سایت را به راحتی مطابق سلیقه شما فراهم میکند. در واقع شما تصمیم میگیرید که کدام مطلب در کدام بخش سایت به نمایش گذاشته شود.

در نتیجه CMS ، بصورت کاملا اتوماتیک انتشار مطالب را در سایت بعهده گرفته و کافی است شما تنها روی مطالب سایت تمرکز کرده و سپس مطالب را در جایگاه خود در سایت بارگذاری خواهید نمود.

د ) نمایش مطالب در سایت :

سیستم مدیریت محتوا، همچنین ویژگی دیگری جهت بالا بردن کیفیت و تاثیرگذاری سایت را ارائه می دهد.

بعنوان مثال ، CMS امکان نمایش سایت را مرورگرهای ( browser ) متفاوت را پشتیبانی می کنند. همچنین امکان داشتن سایت پویا ( Dynamic ) را فراهم میکنند.

سناریو های متفاوت سیستم های مدیریت محتوا:

CMS ها بر اساس سناریو ها و اهداف اشخاص و یا شرکت ها کاربردهای متفاوتی دارند. بعنوان نمونه ، سازمانی با نام اختصاری AIIM ( Association For Information and Image Management ) ، دو سرویس متفاوت ECM Enterprise Content Management ) و WCM ( Web Content Management ) را با ویژگی ها متفاوت ارائه داد که امروزه به نام ویکی پدیا ( Wikipedia ) شناخته می شود.

در ادامه به تشریح چند نمونه کاربردی مفهوم CMS ها می پردازیم :

کاربرد عمومی و رایج CMS ها

رایج ترین کاربرد CMS ، امکان ارئه سطوح مختلف دسترسی به کاربران متعدد جهت مدیریت محتوای سایت شامل اطلاعات، بخش های مختلف ، نرم افزار های کاربردی و … می باشد.

مدیریت محتوا در واقع در این دیدگاه شامل ایجاد، تغییر ، انتشار ، آرشیو نمودن ، توزیع و به اشتراک گذاری اطلاعات و دیتاها می باشد.

بطور مثال مدیریت موارد زیر توسط سیستم مدیریت محتوا امکان پذیر است :

  • ساخت ، تغییر ، انتشار صفحات آرشیو شده
  • ساخت ، تغییر ، انتشار ، آرشیو کردن مقالات
  • ساخت ، تغییر ، انتشار ، آرشیو کردن بلاگ ها
  • مدیریت وظایف زمانبندی شده
  • ایجاد و مشاهده سفارش ها، فاکتورها و یا فرم های قابل چاپ
  • مشاهده گزارش ها ، میزان مصرف و آمار سایت
  • تخصیص سطوح مختلف دسترسی

کاربرد دیگر سیستم های مدیریت محتوا:

کاربرد دیگر CMS ، مشابه کاربرد WCM ( Web Content Management System ) که توسط شرکت AIIM ارائه شده ، می باشد.

در واقع در اینجا مقصود از CMS ، نرم افزار تحت وبی می باشد که امکان مدیریت محتوای وب را برای کاربرانی که آشنایی اولیه با زبان HTML ندارند ، با سطوح دسترسی متفاوت فراهم مینماید.

بطور نمونه ، امکان ایحاد ، ویرایش و با آرشیو صفحات وب ویا مقالات را به کاربران میدهد.

مفهوم ECM / ECMS:

امروزه توسعه های متفاوتی از نرم افزارهای منبع باز (open source) سیستم مدیریت محتوا وجود دارد. برخی از این توسعه ها مناسب عمکردهای ساده و پایه و مناسب سازمانهای کوچک بوده، توسعه دیگر دارای عملکردهای پیشرفته تر و مناسب سازمان های بزرگ و پیچیده تر می باشند که به اصطلاح ECM ، ( Enterprise Content Management System) نامیده می شوند.

مفهوم ECM / ECMS را میتوان به سه دسته زیر تقسیم بندی نمود :

  • نرم افزار کاربردی سیستم مدیریت محتوا با قابلیت ذخیره تمامی گزارش ها و لاگ ها جهت سازمان های بزرگ وبا سیستم های مدیریت محتوای بسیار بزرگ. درواقع ECM زیرساخت لازم برای دنیای جدید تکنولوژی اطلاعات را ارائه می‌دهد.
  • نرم افزار کاربردی با ویژگی های متعدد جهت سیستم مدیریت محتوای بزرگ مناسب فرایندها و ارگانهای سازمانی ، مزیت آن این است که برای هر کارایی، تنها یک سرویس کلی در دسترس است. بنابراین از خدمات زائد، گران و مشکل برای به دست آوردن عملکردهای مشابه، اجتناب می‌شود.
  • نرم افزار کاربردی با ابزارها و قابلیتهایی جهت مدیریت ، ذخیره سازی مطالب و مستندات متناسب روندها و فرایندهای ارگانهای داخلی شرکت ، ECM به عنوان یک منبع ذخیره سازی استفاده می‌شود که همه اطلاعات موجود در شرکت را در یک منبع با یک ساختار یکنواخت ترکیب و ذخیره می‌کند. اطلاعات زائد ، پرهزینه و مشکلات همراه با آن بطور اتوماتیک حذف می‌شوند. کلیه برنامه های کاربردی ، محتوای خود را به یک مخزن واحد می‌فرستند که این مخزن هم به نوبه خود اطلاعات مورد نیاز را به کلیه نرم افزارهای کاربردی ارائه می‌کند.

بنابراین ECM مجموعه‌ای از اجزای زیرساختی است که با یک مدل چند لایه‌ای سازگار می‌شود و کلیه تکنولوژی‌های مرتبط با اسناد (DRT) را برای بکارگیری، انتقال و مدیریت داده‌هایی که ساختار ضعیف دارند، در برمی‌گیرد.

ویژگی های سیستم های مدیریت محتوا 

ویژگی های سیستم های مدیریت محتوا بسیار وسیع بوده و اکثرا این سیستم ها شامل ویژگی های زیر می باشند :

  • انتشار مبتنی بر وب ( web-based publishing )
  • مدیریت ساختار ( format manager )
  • مدیریت بازنگری ( revision control )
  • جستجو نمودن ( search )
  • ایندکس نمودن ( Index )
  • بازیابی اطلاعات ( retrieval )

در ادامه توضیحات مختصری در مورد هر یک از ویژگی های فوق آورده شده است :

1. ویژگی انتشار مبتنی بر وب ( web-based publishing )

ویژگی انتشار مبتنی بر وب، قالب ها و یا مجموعه ای از قالب هایی ( Template ) که توسط سازمان ارائه می شوند ، را در اختیار کاربران این سازمان ها قرار می دهد. این قالب ها را می توان نمونه ای مشابه با ویزاردها ( wizard ) و یا ابزارهای مشابه جهت ایجاد محتوای سایت و یا اعمال تغییرات در نظر گرفت.

2. ویژگی مدیریت ساختار ( formed management )

ویژگی مدیریت ساختار ( formed management ) امکان تبدیل مستندات الکترونیکی و اوراق اسکن شده را به فرمت های پر کاربرد نظیر HTML ویا PDF ( portable document format ) و… را فراهم می آورد.

3. ویژگی بازنگری و اصلاحات ( control revision )

ویژگی بازنگری و اصلاحات ( control revision ) ، امکان به روز رسانی محتوای سایت را به ورژن های جدیدتر و نیز تغییر محتوا به ورژن های قدیمی تر فراهم می کند، همچنین این ویژگی امکان ردیابی هرگونه تغییراتی را که کابران در فایل ها ایجاد می کند و نیز لاگ ها ( Log ) را فراهم می کند.

4. سایر ویژگی ها:

از ویژگی های کاربردی دیگر CMS ایندکس نمودن ( index ) و جستجو ( search ) و بازیابی اطلاعات ( retrieval ) می باشد. سیستم CMS امکان ایندکس نمودن تمامی اطلاعات یک سازمان را فراهم می آورد. در نتیجه کاربران / کارمندان سازمان می توانند با جستجو ی عبارات مورد نظر اطلاعات مربوطه را از سیستم مدیریت محتوا استخراج نمایند.

کاربرد ها و مزایای تجاری استفاده از CMS ها

  • ساده تر کردن فرآیند طراحی وب سایت
  • صرف زمان کوتاه تر جهت ایجاد صفحات جدید و یا تغییرات
  • ثبات بیشتر
  • هدایت آسانتر کاربران میان بخش های مختلف
  • افزایش پایداری وب سایت
  • پشتیبانی از طراحی غیر متمرکز
  • امنیت بیشتر
  • اجتناب از بکاربردن اطلاعات تکراری و زائد
  • قابلیت رشد و توسعه ساده تر وب ساده
  • کاهش هزینه های نگهداری سایت

فراتر از همه موارد ذکر شده ، مهمترین قابلیت سیستم مدیریت محتوا ( CMS ) ، پشتیبانی از استراتژی ها و اهداف متعدد سازمان ها در طراحی وب سایت می باشد. بطور کلی CMS باعث افزایش سطح رضایت مشتریان، فروش بیشتر محصولات و برقراری ارتباط بیشتر با کاربران میگردد.

همچنین ممکن است شما وب سایتی را قبلا طراحی کرده باشید و با گذر زمان نیاز به تغییرات اساسی را در سایت خود احساس نمایید. مسلما در عرصه رقابت امروزی به روز بودن اطلاعات و بهنگام سازی وب سایت مطابق نیازهای مشتریان یکی از چالش های اصلی شرکت های مختلف می باشد. با توجه به اینکه در گذر زمان بسیاری از محتوای سایت قدیمی شده و نیاز به تغییرات اساسی در آنها احساس می شود ، از طرفی دیگر نیاز به فرد متخصص در این زمینه، جهت بازنگری و اصلاح محتوای قدیمی ضروری می باشد.

خبر خوش آن است که شما تنها سازمانی نیستید که با مشکلاتی این چنینی مواجه می گردد. اکثر شرکت ها / سازمان هایی که از ابزارهای دستی نظیر Dream weaver و یا Front page جهت طراحی و پیاده سازی وب سایت خود استفاده می کنند ، با چنین مشکلاتی مواجه می شوند.خوشبختانه ، این مشکلات بخشی از اهداف سیستم های مدیریت محتوا بوده که به راحتی امکان مدیریت و سازمان دهی اطلاعات را برای سازمان ها فراهم می کند.

سرمایه گذاری روی سیستم های مدیریت محتوا در سازمانها

سازمان ها و شرکت ها جهت سرمایه گذاری روی سیستم های مدیریت محتوا ، سازمان ها می بایست دو فاکتور مهم زیر را در نظر بگیرند :

اولین فاکتور میزان بزرگی یا کوچکی سازمان می باشد. همچنین پراکندگی جغرافیایی سازمان مخصوصا هنگامی که سازمان دارای شعبات مختلف در شهرها ویا کشورهای مختلف می باشد در انتخاب سیستم مناسب تاثیرگذار می باشد. در نظر داشته باشید که در سازمان های بزرگتر، انتقال داده ها و اطلاعات به سیستم مدیریت محتوا از سیستم فعلی، پیچیده تر و مشکلتر می باشد.

فاکتور دوم میزان تنوع مستندات و فرم های اطلاعلاتی هست که در سازمان مورد استفاده قرار می گیرد. در صورتی که در سازمان فرمت های متنوعی از مستندات متنی ، گرافیکی ، ویدئویی ، اطلاعات صوتی و دیاگرام ها جهت انتقال اطلاعات استفاده می شود ، مدیریت محتوا بسیار پیچیده تر خواهد شد.

برخی تصور های غلط در مورد CMS ها :

  • بزرگترین تصور اشتباه عموم در مورد CMS ها این است که تصور می نمایند استفاده از سیستم مدیریت محتوا بزرگترین عامل موفق وب سایت ها می باشد. در حالی که واقعیت این است که CMS جهت ساده تر کردن مدیریت و توضیع محتوا بکار می رود. موفقیت یک وب سایت، در گرو کیفیت مطالب، کیفیت سرویس ها، بازاریابی و فاکتور های بسیار دیگری می باشد.
  • تصور اشتباه دیگر عموم، آن است که با استفاده از CMS ، نیازی به طراح وب سایت و یا شخص متخصص در زمینه وب نمی باشد. در این رابطه باید توجه نموده که CMSها برنامه های منبع باز ( open source ) بوده و امکان سفارشی سازی آن توسط طراحان برای رسیدن به اهداف سازمانها فراهم می باشد. بطور مثال ، با توجه به اینکه با سیستم مدیریت محتوای دروپال ( Drupal ) ، هر نوع وب سایتی را می توان راه اندازی نمود ، راه اندازی و تنظیمات مربوطه نیاز به تخصص داشته و حتما می بایست توسط طراحان وب سایت با توجه به اهداف سازمان ها راه اندازی شود.
  • اشتباه رایج دیگر در این زمینه، ایجاد برند معتبر و به یاد ماندنی می باشد که باعث جذب هرچه بیشتر بازدیدکنندگان شود.متاسفانه اکثر طراحان وب در زمینه طراحی برند تجربه کافی نداشته و اکثر CMS ها بانوجه به متن باز ( Open Source ) بودن بطور پیش فرض این مورد را نداشته و حتما می بایست بصورت سفارشی شده توسط افراد خبره صورت گیرد.

هدفی فراتر از وب

درگذشته تمرکز طراحان وب، روی ایجاد صفحات HTML جهت یکپارچه سازی سایت بوده است. هرچند امروزه این مورد، یکی از ویژگی های مهم سیستم های مدیریت محتوا می باشد، قابلیت های بیشمار دیگری نیز به CMSها ، افزوده شده است. بطور مثال همانطور که پیشتر نیز ارائه شد، اکثر سیستم ها، امکان ارائه تنها یک فرمت واحد را دارند، این در حالی است که در CMS، امکان ارائه فرمت های متنوعی از قبیل PDF، Microsoft Word، WAP، XML و… نیز می باشد.

در مبحث فروشگاه ساز های CMS، میتوان هزاران سیستم مدیریت محتوای قدرتمند و با قابلیت های متعدد را نام برد.

توصیه ما اینست که زمان کافی جهت مشخص نمودن نیازهای شرکت گذاشته و سپس براساس نیاز های شرکت، محصولات و نحوه عرضه آنها را بدقت ارزیابی نمایید.

هر شرکتی براساس نیازمندی ها و نوع محصولاتی که ارائه می دهد ، از سیستم مدیریت محتوا به شکلی مرتبط استفاده خواهد نمود. درواقع یکپارچه سازی این سیستم ها و ارائه راه حل واحد برای تمامی شرکتها عملا امکان پذیر نمی باشد.

نتیجه گیری

با توجه به مزیت های بی شمار ، سادگی و رشد روز افزون استفاده از سیستم های منبع باز مدیریت محتوا ، انتخاب بهترین و مناسبترین سیستم جهت توسعه روز افزون عرصه فعالیت شما در اینترنت و شبکه های داخلی از اهمیت ویژه ای برخورددار است.

با صرف زمان و منابع کافی و مناسب برای انتخاب بهترین سیستم مدیریت محتوا ، شما مطمئن شوید که مناسبترین سیستم مدیریت محتوا را برگزیده اید.

منبع : https://zefa.ir/full-introduction-of-cms-features/



:: بازدید از این مطلب : 76
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 20 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

چگونه سایت خود را مدیریت کنیم ؟

برای اینکه در کسب و کار اینترنتی خود موفق باشید تنها داشتن یک وبسایت به شما کمک نمیکند ، بلکه لازم است با کلیه تکنیک های مدیریت سایت آشنا باشید تا با داشتن یک سایت بروز شده با توجه به الگوریتم های گوگل بتوانید استانداردهای لازم را رعایت نموده و نیازهای کاربران خود را به بهترین نحو رفع کنید.

در ادامه این مقاله از فناوری اطلاعات زیفا همراه باشید تا با رازهای مدیریت سایت آشنا شوید .

1. طراحی واکنش گرا

با گسترش روز افزون اینترنت همراه بسیاری از کاربران با گوشی های همراه ، تبلت و حتی تلویزیون های هوشمند به سایت شما مراجعه میکنند و اینکه سایت بتواند با هر سایز صفحه نمایش هماهنگ باشد بسیار مهم است که در غیر این صورت تعداد زیادی از کاربران خود را از دست خواهید داد.اصطلاح واکنش گرا یعنی سایتی که میتواند خودش را با هر سایز صفحه نمایشی هماهنگ کند و به نوعی عرض سایت با توجه به عرض صفحه نمایش دستگاه کاربر تغییر میکند و در این سایتها کاربر دیگر نیازی به اسکرول کردن به چپ و راست نخواهد داشت. واکنش گرا ( Responsive ) بودن برای سایتهای امروزی اجباری است .

2. استفاده از سرویس میزبانی معتبر

مهمترین بخش از یک سایت خوب استفاده از سرویس میزبانی وب معتبر و بدون مشکل است. هاست شما باید بتواند با حداقل قطعی کار کند و خودش را با تکنولوژی های روز آپدیت کند تا بتواند کیفیت و امنیت سرویس خود را حفظ کند. تصور کنید شما یک سایت پر بازدید و معتبر دارید و در ساعت اوج بازدید سایت به علت کیفیت پایین سرور و زیرساخت های شرکت خدمات دهنده برای مدتی سایت شما از دسترس خارج شود. در این موقعیت هر ثانیه برای شما ضرر مادی است. پس بهتر است از همان ابتدا یک سرویس دهنده معتبر انتخاب کنید و قبل از سفارش چند مورد از سایتهای بزرگ که از سرویس آنها استفاده میکنند را بررسی کنید.

3. سئوی سایت را همواره بروز کنید

الگوریتم های گوگل مدام در حال آپدیت شدن و تغییرات عمده است که برای مبارزه با اسپمر ها و سایت های جعلی بسیار مهم است. چون گوگل همیشه سعی میکند بهترین و نزدیک ترین نتایج به خواسته کاربر را در اختیارش قرار دهد و این کار بدون داشتن الگویتم ها و فیلتر های قوی امکان پذیر نیست چون بسیاری از سایتها سعی میکنند با استفاده از روش های جعلی خود را به صدر نتایج برسانند.

به عنوان یک مدیر سایت باید همیشه با این تغییرات الگوریتم ها آشنا باشید و مطالب و ساختار سایت خود را با آن آپدیت کنید تا بتوانید بهترین نتیجه ممکن را کسب کنید ولی در کنار اینها نباید استفاده از اصول اولیه سئو مانند تراکم کلمات کلیدی ، تگ های H1-H6 ، لینک سازی داخلی و … را فراموش کرد.

4. منوی کاربری ساده

دقت کنید که هر بازدید کننده از سایت شما با هر خواسته و هدفی که از ورود به سایت دارد باید بتواند خیلی راحت بخش مورد نظر خود را پیدا کند و در میان مطالب گیج نشود. سعی کنید بخشهای مهم و پر بازدید سایت را در منوی اصلی سایت و در بخش بالایی قرار دهید و سایر بخشهای کم اهمیت تر را در منوهای ثانویه یا ستون های کناری سایت قرار دهید با این کار میتوانید به کاربر کمک کنید راحت تر به خواسته خود برسد و رضایت بیشتری از رابط کاربری سایت شما داشته باشد. بر اساس استاندارد ، هر کاربری باید بتواند در ۳ کلیک به خواسته خود در سایت شما برسد و در غیر این صورت سایت را ترک میکند.

5. تیم حرفه ای مدیریت سایت

یک شخص به تنهایی نمیتواند تمام کارهای یک سایت بزرگ و معتبر را انجام دهد و نیاز دارد که افرادی در این راه به او کمک کنند که میتوانید برای این کار از دوستان خود کمک بگیرید یا از یک تیم حرفه ای مدیریت سایت استفاده کنید که مجموعه ای از برنامه نویسان و گرافیست ها و افراد با تجربه در تولید محتوی و سئو هستند.هر سایتی دارای دوره موفقیت ۲-۴ ساله است و بعد از آن باید تغییراتی در عملکرد سایت ایجاد شود و به نوعی سایت با روند بازار و سلیقه مشتریان آپدیت شود و حضور یک تیم حرفه ای در کنار شما میتواند کمک بزرگی باشد.

6. محتوا همه چیز است

برای تولید محتوا وقت زیادی صرف کنید و برای آن اهمیت قائل شوید زیرا این محتوا است که به سایت شما اعتبار میدهد و موتورهای جست و جو بر اساس همان به شما رتبه میدهند. پس سعی کنید مطالبی بنویسید که مشکلی از کاربران حل میکند و هر از چند گاهی مطالب قدیمی سایت خود را ویرایش کنید و با اطلاعات روز آنها را به روز رسانی کنید. همچنین میتوانید مطالب مرتبط باهم را به هم لینک کنید و با این کار زمان ماندگاری کاربر در سایت را افزایش دهید که در سئو سایت هم موثر است. شما هرروز باید تمام سایتتان را چک کنید و تمام ابزارهای وب سایتتان را به روز کنید.

7. ساده ولی کارآمد

در طراحی رابط کاربری سایت باید در کنار نکات زیبایی و منحصر به فرد بودن طراحی به راحتی کاربر و بهبود تجربه کاربری هم فکر کنید.مطمئن شوید که کاربران ورودی سایت شما میتوانند به راحتی مطلب مورد نظر خود را پیدا کنند و به خواسته اش از سایت شما برسد. به عنوان مدیر سایت باید بتوانید که تمامی بخشهای سایت را خودتان تغییر دهید و نیازی به تیم طراحی و سختی های برنامه نویسی نداشته باشید. برای مثال استفاده از یک سیستم مدیریت محتوی معتبر مانند وردپرس ( WordPress ) میتواند در این مورد اختیارات زیادی به شما بدهد.

8. نکات امنیتی

امنیت برای سایتهای خدماتی بسیار مهم و حیاتی است و یکی از مهم ترین عواملی است که باعث میشود کاربر بتواند به سایت شما اعتماد کند و همچنین با رعایت نکات امنیتی مانند تعیین سطح دسترسی های مناسب ، نصب افزونه های امنیتی ، گرفتن بک آپ های روزانه میتوانید تا حد بسیار زیادی سایت خود را از هکر ها محفوظ کنید.

9. سلامت لینک ها

در بازه های زمانی مختلف لینکهای سایت خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که تمام لینکها فعال هستند و کار میکنند. داشتن لینکهای شکسته در سایت که به هیچ صفحه ای ختم نمیشود هم برای کاربران شما ناخوشایند است و هم از نظر سئوی سایت امتیاز منفی حساب میشود و همچنین وجود لینک های شکسته در بخشهای مختلف سایت باعث ضعیف شدن تجربه کاربری ( User Experience ) در سایت میشود.

10. در شبکه های اجتماعی فعال باشید

استفاده از شبکه های اجتماعی رشد چشمگیری پیدا کرده است و همه افراد در تمامی رنج های سنی از آن استفاده میکنند. مطالب به سرعت از طریق شبکه های اجتماعی پخش میشوند و میتواند پتانسیل بسیار بالایی برای شما داشته باشد تا به صورت رایگان برای سایت خود بازدیدکننده و برای کالا و خدمات خود مشتری پیدا کنید. پس حتما برای سایت خود شبکه های اجتماعی مرتبط ایجاد کنید و محتوی سایت خود را در آنها منتشر کنید و با مدیریت صحیح از قدرت شبکه های اجتماعی استفاده کنید.

11. مراقب رفتار آنلاین خود باشید

اگر یک برند یا سایت معروف هستید باید خیلی مراقب رفتار آنلاین خود باشید زیرا زیر ذره بین رقبا هستید و تمامی حرکت های شما توسط منابع مختلفی کنترل میشود و اگر خطای کوچکی مرتکب شوید ممکن است عواقب سنگینی برای شما داشته باشد. برای همین در رفتار با مشتری و انتشار مطالب در سایت و شبکه های اجتماعیتان دقت بالای داشته باشید.

12. ریسک پذیر باشید

برای پیشرفت و افزایش سود آوری یک کسب و کار آنلاین هیچ فرمول ازپیش نوشته ای وجود ندارد و شما به عنوان مدیر سایت باید ریسک پذیر باشید و بتوانید تغییراتی در سایت ایجاد کنید و نتیجه آن را ببینید. ممکن است همین تغییرات کوچک برای سایت شما موفقیت های بزرگی به همراه داشته باشد. مانند تغییر در رابط کاربری سایت ، راه اندازی کمپین های تبلیغاتی ، ایجاد کدهای تخفیف ویژه و مناسبتی و راه هایی از این دست.

13. بک اپ گیری منظم انجام دهید.

یکی از پر اهمیت ترین بخش های پشتیبانی وب سایت ، بک آپ گرفتن منظم و زمان بندی شده از دیتابیس وب سایت می باشد.

14. استفاده از افزونه های third-party مورد اطمینان

شما میتوانید کلی افزونه third-party پیدا کنید که خیلی به دردتان بخورد فقط سعی کنید از سایت های مورد اطمینان تهیه کنید تا ورودی های مخرب برای ورود هکر به سایت شما نداشته باشد.

سایت شما معرف هویت آنلاین شماست و کمک میکند بتواند خودتان را به جهان بشناسانید. در دنیای مجازی میلیونها کاربر به دنبال کالا و خدمات شما هستند و این خودتان هستید که میتوانید با مدیریت درست و ایجاد یک استراتژی مناسب با قرار گرفتن در مسیر صحیح سایت خود را به سوی موفقیت و قرار گرفتن در صدر نتایج جست و جو هدایت کنید.امروز در هر موضوعی هزاران سایت راه اندازی شده است و بازار رقابت بسیار داغ است ودر این میاد افراد بسیار کمی به موفقیت و سودآوری رسیده اند.

پس کمی فکر کنید و با تدوین یک استراتژی مناسب برای کسب و کار آنلاین خود میتوانید کم کم به موفقیت برسید و فراموش نکنید که در این مسیر بهترین یاری دهنده شما ، کاربران فعلی سایت تان هستند که میتوانید به صورت رایگان از نظران و کمک های آنها استفاده کنید زیرا در نهایت همین کاربران هستند که میخواهند از کالا و خدمات شما استفاده کنند.

منبع : https://zefa.ir/how-to-manage-your-site/



:: بازدید از این مطلب : 85
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 20 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

نکات مهم پس از طراحی وبسایت

همواره یک سایت جدید می تواند به کسب و کار شما رونق بخشد ، اگر برای سایت برنامه درست و خاصی داشته باشید و بر پایه ی سئو باشد تاثیر این برنامه ریزی را در کسب و کار خود مشاهده خواهید کرد. شما با تیکه بر محتوا و تجربه کاربری خوب می توانید رتبه و نرخ تبدیل خود را تقویت کنید. اما اگر بخواهید فقط به سایت تکیه کنید انتظار رشد و بهبود را از آن نداشته باشید.

فناوری اطلاعات زیفا در این مطلب قصد دارد 6 کار را که همه ی وبسایت ها بعد از راه اندازی باید انجام دهند را برای شما شرح دهد ؛ با ما همراه باشید :

تداوم تولید محتوا

اگر شما در حوزه ی بازاریابی دیجیتال مطالعاتی داشته باشید ، احتمالا باید این جمله را شنیده باشید که ” تولید محتوا اساس سئو و سایت است. ” همیشه مردم به خاطر مجتوای یک وب سایت است که به آن ورود می کنند ، این مجتوا می تواند پند و نصیحت باشد و یا سرگرمی و بازی و… به هر حال باید محتوای شما محتوایی خاص و مفید باشد.

یکی دیگر از حوزه هایی که نیازمند بروزرسانی است ، بخش وبلاگ وب سایت شماست. احتمال اینکه مقاله نویسی شما به صورت روزانه ، هفتگی و یا ماهانه باشد ، اما این فرقی نمیکند شما باید سعی بر این داشته باشید تا محتوایی جدید و به روز در سایت خود منتشر کنید. زمانی که شما محتوایی را داخل سایت خود منتشر میکنید خزنده های گوگل مجددا روی سایت شما میخزند و زمانی که شما به طور مداوم و منظم محتوای خود را به روز کنید ؛ زیرا اگر به روز باشید کاربران مجددا به سایت شما مراجعه خواهند کرد.

اجتماعی باشید

شبکه های اجتماعی برای مشاغل و کسب و کار های اینرنتی بسیار حائز اهمیت است. توصیه ی ما به شما این است که لازم نیست همه ی پلتفرم ها را امتحان کنید. بهترین راه این است که واقع بین باشید و به منابعی که در اختیار دارید توجه کنید و ببینید مخاطبان شما کجا هستند تا روی 1 الی 3 پلتفرمی که واقعا به درد شما میخورد تمرکز کنید.

به طور مرتب اخبار وب سایت خود را بروز رسانی کنید و تولید محتوا کنید تا بتوانید کاربر و مشتری پای ثابت برای خود داشته باشید. از طریق محتواهایتان تعامل داشته باشید و کسب و کار خود را در ذهن مخاطب حک کنید. یک حضور با کیفیت روی شبکه های اجماعی بدان معناست که می توانید کاربران را تبدیل به مشتری دائمی و پای ثابت خود کنید و به این ترتیب مشتری هایی وفادار جمع کنید. هزینه برای مشتری های وفادار نسبت به ارزشی که تولید می کنند کمتر از مشتری های گذرا و دفعه اولی می شود.

لیست شدن در فهرست های تجاری

به صورت هوشمندانه از دایرکتوری ها استفاده کنید تا رتبه محلی شما بهتر شود و بتوانید برای سایت خود ترافیک بگیرید.با اینکه متخصصان سئو در استفاده از دایرکتوری ها زیاده روی کرده اند اما هنوز بعضی از آن ها ارزش خود را حفظ کرده اند و اطلاعات آنها برای آنها بسیار حائز اهمیت است.

خیلی از دایرکتوری های با کیفیت و رایگان هم هستند و فقط کافی است کمی زمان بگذارید و کسب و کار خود را در آن ها ثبت کنید. اگر سایت شما فعالیتی در سطح جهانی داردمی توانید از دایرکتوری های زیر استفاده کنید.

  • Google My Business
  • یاهو
  • Yell
  • Local
  • FreeIndex
  • Scoot
  • 192

به علاوه دایرکتوری های محلی یا مختص حوزه کاری شما.

افزودن بخش نظرات

بخش نظردهی سایتها باعث اعتمادسازی میشود و به مشتری های بالقوه نشان می دهد که کسب و کار شما مهشور است و مردم کسب و کار شما را می شناسندکه برای شما نظر گذاشته اند. حالا که هر کسی میتواند یک سایت طراحی کند و در عرصه وب حضور پیدا کند ، کاربرها دوست دارند از قابل اعتماد بودن سایتی که میخواهند پولشان را در آن خرج کنند و اطلاعات شخصی خود را بدهند اطمینان حاصل کنند. اگر در جای درستی از کاربران نظر بگیرید ؛ روی کسب و کارتان اثر مثبت میگذارد . کما اینکه پروفایلهای متوسطی رو میتوانید روی صفحه نتایج جستجوی گوگل مشاهده کنید که ستاره های طلایی دارند و نشان میدهد مشتریها به شما اعتماد کرده اند و خدماتتان مفید بوده است.

نگاه به گزینه های تبلیغاتی

یکی از راه های مفید برای جذب مشتری سئو کردن وب سایت می باشد. میتوانید برگشت سرمایه بلند مدت داشته باشید. اساسا برگشت سرمایه بلند مدتی که از نرخ تبدیل به مشتری بدست می آید خیلی ارزان تر از چیزی است که از تبلیغات میتوانید داشته باشید. اما بد نیست همیشه نیم نگاهی هم به گزینه های تبلیغات داشته باشید و اگر میتوانید تعداد بازدیدکننده هایتان را تقویت کنید.

بیشتر به چشم انداز تبلیغات آنلاین نگاه کنید و فقط معطوف به ادوردز نشوید. خیلی از مشتری ها اخیرا بیشتر به گزینه های دیگر مانند تبلیغات شبکه های اجتماعی جذب میشوند و کمتر روی ادوردز خرج میکنند. فقط با 200 هزار تومان میتوانید بیشتر از 1000 کلیک بگیرید ، روی فیسبوک که قیمت هر کلیک 1000 تومن است در حالی که نرخ کلیک روی تبلیغات فیسبوکی به بیش از 19% میرسه و نرخ تبدیل به مشتری خیلی خوبی داراست.

توجه به Analytics ( آنالیتیکس )

نصب و بررسی Google Analytics از این جهت می تواند به شما کمک کند که در مسیر درست و صحیح قرار بگیرید و متوجه کار های اشتباه خود شوید. میتوانید اطلاعاتی مانند تعداد کلیک‌ها و جزئیاتی مثل صفحات محبوبتر و مدت زمانی که مشتریها روی صفحات محبوب‌تر تمرکز می کنند و اینکه ترافیک از کجا می آید و قبل از تبدیل شدن از چه قسمتهایی دیدن کردند را از طریق گوگل آنالتیکس بدست بیاورید. حتما باید سایت خود را سالم نگهدارید تا بتواند پیشرفت کند و همان چیزی را که مشتریها توقع دارند بازتاب بدهد.

 

برای سفارش طراحی وبسایت و تماس برای مشاوره با متخصصین زیفا کلیک کنید

منبع : https://zefa.ir/important-points-after-designing-a-website/



:: بازدید از این مطلب : 80
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 اسفند 1399 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 23 صفحه بعد