نوشته شده توسط : امیر

فوم آتش نشانی

 

فوم آتش نشانی مجموعه ای از حباب های ریز و فشرده بوده که بعلت چگالی کم، برروی سطح اکثر مواد سوختی شناور میگردد. حباب های کف آتش نشانی در برخورد با سطح مایع مشتعل ضمن کاهش دما، باعث پوشش سطح حریق و همچنین کاهش حجم اکسیژن و نهایتا اطفاء حریق میگردد.

فوم آتش نشانی یا کف ضد حریق به دو دسته کلی تقسیم میگردد:

  • فوم های پایه پروتئینه
  • فوم های پایه شیمیایی

فوم های پایه پروتئینه از ترکیبات پروتین حیوانی و یا گیاهی تولید میگردد. دانه های گیاهی و یا ترکیبات حیوانی در راکتورهای تحت فشار و دمای بالا تجزیه و تبدیل به مواد پروتینه میشود.

در هیچ رده از فوم های پروتئینی داخلی از خون یا موادی مشابه استفاده نمیگردد.

فوم های شیمیایی از واکنش مواد کف زای شیمیایی با فلوئور تولید می گردد. فوم های شیمیایی با ایجاد حباب های درشت سطح آتش را به سرعت پوشانده و لذا سرعت اولیه اطفاء حریق در این رده از فوم ها زیاد می باشد ولی در بازگشت شعله و شعله وری مجدد به مراتب ضعیف تر از فوم های پروتئینه می باشند.

شرکت آذرکاوین انواع فوم های آتش نشانی پروتئینه و شیمایی را تولید می نماید که در صفحه محصولات آذرکاوین در دسترس است.

منبع : https://azarkavin.com/news/%D9%81%D9%88%D9%85-%D8%A2%D8%AA%D8%B4-%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%86%DB%8C



:: بازدید از این مطلب : 102
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

مایع فوم بتن سبک چیست؟

 

در تولید بتن سبک یکی از مهمترین پارامترها استفاده از مایع فوم بتن مناسب و پرکیفیت می باشد. مایع فوم بتن پس از رقیق شدن با آب به نسبت مشخص، با هوا ترکیب شده و کف بسیار مقاومی را تولید می نماید.

حباب های کف تولید شده می بایست از مقاومت مناسب برخوردار بوده و در مقابل نیروهای فیزیکی و شیمیایی ناشی از مخلوط شدن با بتن و تخلیه در قالب و پس از آن مقاوم ماندن تا زمان گیرایش اولیه بتن پایداری خود را حفظ نمایند.

نکته مهم در انتخاب یک فوم مناسب، سازگاری مایع فوم بتن با سیمان و بتن می باشد. در مجموع، فوم ها را به دو رده کلی فوم پروتئینی و فوم شیمیایی تقسیم می نمایند که البته نام گذاری هایی همچون فوم گیاهی، فوم نانو ، فوم پلیمری و غیره تنها عناوین تجاری جهت بازاریابی بوده و اکثر این مواد شامل فوم های معمولی شیمیایی می باشند.

بسیاری از فوم های پایه شیمیایی به علت استفاده از مواد اولیه نامناسب باعث کاهش مقاومت نهایی بتن می گردند. در مجموع، فوم پروتئینی به علت سازگاری مناسب تر با بتن و ایجاد حباب های ریز و فشرده، دارای مقاومت نهایی بهتر و همچنین سرعت گیرش و خشک شدن سریعتری می باشند. بر همین اساس، تولیدکنندگان مطرح اروپایی همچنان علاقه مند به ارائه فوم های پروتئینه می باشند (در این خصوص به شرکت هایی همچونNeopor (آلمان) – Edama (آلمان)-Dr.Luka (آلمان)-Propump انگلستان وGreenFroth (روسیه)که مطرح ترین تولید کنندگان مواد اولیه بتن سبک هستند اشاره می گردد.)

فوم های پروتئینی دارای رنگ قهوه ای تیره بوده و از هیدرولیز ترکیبات پروتئینه تولید می گردد. متاسفانه در مواقعی مشاهده می گردد که برخی از فروشندگان با افزودن رنگ به فوم های شیمیایی، آن را به عنوان فوم پروتئینه ارائه می نمایند و یا فوم هایی را با نام فوم مخلوط فوم شیمیایی و پروتئینه مطرح می کنند به بازار عرضه می نمایند که عملاً همان فوم های معمولی شیمیایی می باشد که با قدری دقت می توان متوجه این اختلاف شد. فوم های شیمیایی معمولاًَ بی رنگ و یا شفاف بوده و چنانچه مقداری فوم شیمیایی را به دست خود بمالید کف صابونی و لغزنده دقیقا مانند مایع صابون ایجاد می گردد ولی فوم های پروتئینه حالت لغزنده نداشته و پس از شستشو با آب حالت پاک کنندگی ندارند.

نکات مهم در خصوص فوم های پروتئینه تولید داخل

* فوم های پروتئینه موجود در ایران معمولاً از هیدرولیز دانه های گیاهی و یا پروتئین حیوانی همچون شاخ و سم (ترکیبات کراتین دار) تولید می  گردند. در هیچ فوم پروتئینه داخلی از خون استفاده نمیگردد. لازم به ذکر می باشد استفاده از خون در اروپا در دهه ۱۹۲۰-۱۹۳۰ مرسوم بوده که پس از آن نیز دیگر استفاده نگردید.

* در دسته بندی انواع مواد کف زا، فوم های پروتئینه به عنوان ماده دوستدار محیط زیست تعریف می گردد. فوم های شیمیایی موجود در کشور معمولاً از اسید سولفونیک یا تگزاپون و ترکیبات مشابه تولید می گردد که سرطان زا بوده و در اروپا کاملا منسوخ می باشد. برخلاف فوم های شیمیایی، ترکیبات پروتئینه از مواد اولیه کاملاً طبیعی و تجزیه پذیر تولید می گردد. مواد پروتئینه در دمای بالا و تحت فشار زیاد هیدرولیز می گردد و لذا کاملا عاری از هر گونه باکتری یا ماده خطرزا می باشد.

جالب است بدانید یکی از پرمصرف ترین استفاده ها از پروتئین هیدرولیز شده در انواع مواد آرایشی و بهداشتی مانند انواع شامپو می باشد که نشان از سازگاری کامل با بدن انسان و محیط زیست دارد.

به علت توانایی فوم های پروتئینه در ایجاد حباب های ریز و فشرده با دانسیته پایین، معمولا این فوم ها را جهت تولید فوم بتن با وزن کمتر از ۱۰۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب استفاده می نمایند. فوم های پروتئینه در اختلاط با بتن توانایی حفظ و ادامه فرآیند هیدراتاسیون کامل بتن را داشته و همین مسئله فوم پروتئینه را محصولی مناسب جهت تولید قطعات سبک بتنی با وزن کمتر از ۱۰۰۰ کیلوگرم و به صورت دقیق تر در بازه ۲۰۰ الی ۱۷۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب می نماید.

شرکت آذرکاوین که از با تجربه ترین واحدها در ایران در زمینه تولید و فروش مایع فوم بتن است، چند رده مایع فوم بتن پرکیفیت (شیمیایی و پروتئینه ) جهت استفاده در تولید قطعات سبک بتنی و فوم بتن با نام های تجاری زیر تولید و به صنایع کشور ارائه می نماید.جهت سفارش با بخش فروش مایع فوم بتن شرکت آذرکاوین با شماره های ۰۲۱۲۲۴۱۶۲۰۸ و ۰۹۱۲۸۳۰۱۰۸۰ تماس حاصل فرمایید.

منبع : https://azarkavin.com/news/%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D9%81%D9%88%D9%85-%D8%A8%D8%AA%D9%86-%D8%B3%D8%A8%DA%A9-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F

 


:: بازدید از این مطلب : 118
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

فروت ست چیست

فروت ست تشکیل شده از دو کلمه ی fruit و set واژه های انگلیسی می باشد که به معنی میوه معروف است. تنظیم میوه در اصل به تغییرات رخ داده در نهنج گل به منظور تشکیل میوه اولیه می گویند.

می تواند تاثیراتی مانند: افزایش کمی و کیفی میوه، جلوگیری و پایین آمدن میزان ریزش گل و میوه درختان، گلدهی و ساخت میوه، نزول ریزش جوانه و کاهش سال آوری داشنه باشد.

آرزوی هر باغداری افزایش رشد میوه در کنار بالا رفتن تعداد میوه های سر درختی می باشد تا به لحاظ اقتصادی سرمایه ای برای کشاورز به وجود آید بدین منظور در آغاز فصل بهار و اوایل فروردین و در بعضی مناطق اواخر اسفند ماه که دمای خاک پایین می باشد و جوانه ها در حال تورم  هستند و هم چنین جریان شیره آهسته می باشد، تغذیه جوانه ها و برخورداری آنها از مواد غذایی بسیار ضروری خواهد بود.

فروت ست در طول فصل رشد درختان در سه دوره انجام می گیرد:

اولین نوبت 

بلافاصله پس از چیدن و برداشت میوه ها انجام می گیرد؛ در این زمان درخت در فرصت کوتاهی که در اختیار دارد بایستی پیش از ریزش برگ به تقویت جوانه ها اقدام کند. در این راستا کودهای توصیه شده در برنامه فروت ست بر درخت محلول پاشی شده و به آن در ذخیره مواد غذایی در جوانه ها کمک شایانی می نماید.

زمانی که به اجرای فروت ست پس از برداشت میوه اقدام می کنید بسیار اهمیت دارد زیرا در صورتی که از برداشت میوه ها مدت زمان بیشتری بگذرد، میزان توانایی برگ در جذب عناصر کاهش پیدا می کند؛ لذا از تاخیر در فروت ست پس از مرحله برداشت میوه جلوگیری نمایید. لازم به ذکر است برخی از درختان  که در ۱۵ مرداد میوه های آن چیده می شود، انجام فروت ست پس از تاریخ ۱۵ مرداد انجام گیرد. اما برای دیگر درختانی که میوه های آن پس از تاریخ ۱۵ مرداد برداشت می شوند، انجام فروت ست پس از مرحله برداشت اجرا می شود.

نوبت دوم

اجرای فروت ست در هنگام تورم جوانه ها و همراه با ظاهر شدن اولین برگ در بهار می باشد که در این زمان پیش از باز شدن گل ها حتما بایستی فروت ست انجام گیرد.

نوبت سوم

زمانی می باشد که میوه ها تشکیل شده و کوچک و نخودی یا فندوقی هستند و در این زمان فروت ست به منظور بزرگ شدن آن ها و افزایش ظرفیت میوه و پیشگیری از ریزش میوه درختان در روزها و فصول گرم انجام می گیرد.

ضرورت انجام :

بخشی از ذخایر عناصر در جوانه های زایشی وجود دارد که به طور مستقیم در تشکیل یافتن  مصرف شده و بسیار موثر می باشد؛ از

تغییرات اقلیمی فرصت کافی به گیاه جهت ذخیره عناصر را فراهم نمی کند، لذا جهت تولید میوه های با کیفیت سالم و همچنین تشکیل جوانه زایشی، تلقیح گل، تشکیل میوه و بزرگ شدن میوه اجرای برنامه غذایی فروت ست ضرورت پیدا می کند.

به منظور انجام برنامه فروت ست جهت تقویت جوانه ها، بایستی مجموعه ای از عناصر میکرو و ماکرو در قالب برنامه غذایی بر سطوح برگ درختان به منظور جذب بهتر محلول پاشی شود.

ترکیبات فروت ست

فروت ست یک ترکیب محلول در آب می باشد که به منظور تشکیل میوه بهتر در قالب کود به گیاه اضافه می شود.

بیشتر عناصر فروت ست از جمله : نیتروژن، روی و بور ، آهن و عناصر میکرو و آمینواسید ها جهت نتیجه بهتر حضور دارند. فروت ست بر سطوح برگی به شکل محلول پاشی جهت افزایش درصد گلدهی، کاهش ریزش گل و بالا رفتن میوه دهی درخت و بهبود عملکرد درختان در سال آینده صورت می گیرد.

فواید و عملکرد فروت ست

اجرای فروت ست پس از برداشت میوه درختان از طریق محلول پاشی سبب می شود عناصر ازت، بور، روی، ریز مغذی ها و آمینو اسید ها از برگ هایی که در حال ریزش هستند خارج شده و به سلول های ریشه و پوست درخت انتقال یابد و در این اندام ها ذخیره شود. مزیت این ذخیره به این است که وقتی گیاه وارد مرحله گلدهی می شود، عناصر از ریشه و بخش های ذخیره شده خارج شده و در اختیار جوانه های گل و برگ قرار می گیرد. دو هفته پس از شروع گلدهی انتقال عناصر نیتروژن، روی و بور فوق العاده صعودی می گردد.

فروت ست هم چنین راندمان مصرف کودها را بالا برده و از هدر رفت و استفاده بی رویه آن جلوگیری می نماید از طرفی با ماندن پول صرف شده برای خرید کودهای شیمیایی در جیب کشاورز، به همراه بهبود عملکرد درختان و تولید میوه های فراوان و با کیفیت، کشاورز به حداکثر در آمد سالیانه خواهد رسید.

افزایش استحکام و مقاومت گیاه:

این عمل باعث می شود مقاومت گیاهان در مقابل عوامل محیطی نظیر برف، باران ، تگرگ و سرما افزایش چشمگیری پیدا می کند از طرفی به دلیل عناصر مغذی که دارد خوشه بندی و تلقیح گیاه به بهترین شکل انجام شده و منجر به افزایش عملکرد محصول با حفظ مرغوبیت آن خواهد شد. یکی از کاربردهای درخشان محلول پاشی با فروت ست، افزایش توانایی گیاه برای گرده افشانی در فصل بهار می باشد در نتیجه هر چه گرده افشانی بیشتر شود، تولید میوه نیز بالا خواهد رفت.

سال اوری را از بین می برد

سال آوری یعنی درخت در یک سال محصول بیشتری تولید می کند اما در سال بعدی توان تولید محصول همانند پارسال را ندارد؛ در سالی که درخت پربار می باشد، در حقیقت تعداد جوانه های زایشی آن بیشتر بوده و در نتیجه گل بیشتری تولید می کند اما در سالی که بار کمی می دهد، جوانه های زایشی کم تعداد بوده اند.

به طور موثر از سال آوری درختان باغ از طریق بار آوری یکسان جلوگیری می نماید. بدین منظور بایستی درخت توان تولید و حفظ جوانه های زایشی بیشتری را داشته باشد که این امر در گرو تغذیه کافی درخت خواهد بود در این صورت ماده غذایی علاوه بر تولید محصول پر بار در سال جاری، مقدار اضافی آن را نیز برای جوانه های سال بعد ذخیره نماید؛ در اثر تحقق این امر از سال آوری درختان جلوگیری به عمل می آید.

منبع : https://kimiazarin.com/what-is-a-fruit-set/



:: بازدید از این مطلب : 108
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

کود آلی چیست ؟

کودهای آلی از بقایای گیاهان و موجودات زنده حاصل می‌شوند، مانند کود کمپوست. بر خلاف کود های دیگر ، کود های آلی یا کود ارگانیک می توانند فرآوری شده با پایه کود یا خود کود باشند که این امر باعث تاثیراتی چون حاصلخیزی خاک، رشد بهتر سبزیجات، گیاهان، صیفی جات می شود.

در بخش زیر به مزایا و معایب استفاده از کود های آلی میپردازیم کود های آلی (کود ارگانیک) بالطبع به دلیل وجود مواد مغذی می توانند مزایا و معایبی برای گیاهان شما داشته باشد که در رشد و یا نابودی آن ها تاثیر گذار باشد.

مزایای کود آلی چیست

  1. ساختار خاک

 وجود مواد آلی در کود آلی (کود ارگانیک) باعث شده است که ساختار خاک بهبود یافته و توانایی نگه داشتن آب و مواد مغذی در خاک افزایش یابد.

  1. میکروب ها رشد می کنند

یکی دیگر از دلایل رشد بهتر گیاهان وجود میکروب ها در خاک می باشد ،‌وجود مواد آلی در کود آلی (کود ارگانیک) به رشد میکروب ها کمک می کند.

همچنین از طرف دیگر ، کود آلی حاوی کربن است و این کربن به همراه نیتروژن ، فسفر و پتاسیم است که میکروب ها را تغذیه می کند و آنها را قادر می سازد مواد مغذی را در یک فرآیند بیولوژیکی طبیعی برای گیاهان در دسترس قرار دهند.

  1. پایداری و سازگاری با محیط

رواناب کودهای مصنوعی به مجاری آب و کیفیت آب آسیب می رساند. کودهای آلی (کود ارگانیک) به همین راحتی (در صورت وجود) از بین نمی روند و با ساختار خاک در ارتباط هستند. طبق تحقیقات انجمن تجارت ارگانیک، استفاده از کودهای آلی تنوع زیستی گونه ها را 30٪ افزایش می دهد.

4- کودها و سموم دفع آفات را کاهش دهید

گرچه کود آلی می تواند هزینه بیشتری نسبت به کود مصنوعی داشته باشد ، اما می تواند از نظر هزینه ، گاهی اوقات به صرفه تر باشد. به این علت که کود های کود آلی نیاز خاک به سموم دفع آفات و نیازهای کلی به ازت ، فسفر و پتاسیم را کاهش می دهد. 

  1. جلوگیری از تهدید آسیب گیاه 

برخی از کودهای مصنوعی می توانند باعث آسیب دیدن گیاه به برگ و ریشه شوند. این احتمال در مورد کودهای آلی کمتر است و در رشد به ریشه گیاه کمک می کند.

مضرات کودهای آلی چیست

  1. سوخته شدن گیاه به علت استفاده از حجم بالای کود

استفاده از کود آلی (کود ارگانیک )به صورت بسیار زیاد و در حجم بالا ، باعث می شود تا ازت خاک کاهش یافته و باعث کاهش کیفیت محصولات شود. در واقع در این روش به اصطلاح گفته می شود که استفاده بیش از حد کود باعث سوخته شدن گیاه شده است.

  1.  سرعت اثرگذاری پایین

یکی دیگر از معایب کود ارگانیک نسبت به کود های شیمیایی سرعت اثرگذاری پایین تر این کود ها بر روی زمین و گیاه مورد نظر برای رشد گیاه می باشد.

  1. همه محصولات به طور برابر ایجاد نمی شوند

همه محصولات به یک اندازه ایجاد نمی شوند و بسیاری از محصولات ارگانیک نتایج متناقضی را ایجاد می کنند. با بررسی هرگونه مطالعات دانشگاهی یا مطالعات موردی ، اطمینان حاصل کنید که محصولی را انتخاب می کنید که در صنعت مورد بررسی قرار گرفته باشد.

  1. سطح مواد مغذی پایین است

سطح مواد مغذی موجود در کود آلی (کود ارگانیک ) اغلب کم است. علاوه بر این، مواد مغذی معمولاً در ساختار شیمیایی آلی پیچیده می شوند. این بدان معناست که استفاده از کود آلی ممکن است باعث ایجاد رنگی شود که با کود شیمیایی دیده می شود. 

  1. کمپوست DIY یک روش پیچیده است

در حالی که می توانید کمپوست خود را تولید کنید ، این یک فرآیند نابسامان و پیچیده است که اغلب منجر به یک محصول ناسازگار در نتیجه نهایی می شود.

منبع : https://kimiazarin.com/what-is-organic-fertilizer/

 


:: بازدید از این مطلب : 106
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

مزایای کود آمینو اسید کلات شده

کود آمینو اسید کلات شده چیست

کلات کردن یک فرایند ساده و طبیعی است که طی آن فلزات با ترکیبات آلی، بهم می پیوندند. وقتی سلولهای گیاه مواد مغذی را جذب می کنند فورا با اسیدهای آلی از جمله اسید سیتریک، اسید مالونیک، اسیدهومیک و آمینواسید به  شکل  کلات  شده  در می آیند.

کود آمینو اسید کلات شده محصولی است که آمینواسید را بصورت کلات ، پایدار، باقدرت جذب بالا و نافذ، به کار می اندازد .

مزایای کود آمینو اسید کلات شده

افزایش دسترسی به مواد مغذی

مواد مغذی در یک فرم آلی برای جذب گیاه آماده است . آلی بودن مواد مغذی کلات  شده، به آن اجازه نفوذ به داخل برگ از میان لایه بیرونی برگ را می دهد . یک باره در برگ، کلات  ، مواد مغذی را بوسیله فرم ترکیبات مواد ( فلزی ) آلی ، آزاد می کند.                                                      

کلات ، مانع واکنش بین مواد مغذی و یون ها ( معمولا در PH بالای خاک ) می شود تا به شکل مواد غیر محلول در نیایند. مواد مغذی همراه ( محصور شده ) با مولکولهای آلی، از گیاه در مقابل رسوب شدن مواد، محافظت می کنند .

 

افزایش تحرک مواد مغذی

*کلات  پویایی مواد مغذی را در خاک افزایش می دهد . آن به مقدارهای حجیم مواد فلزی، برای آنکه در یک فرم قابل تحرک و یک جنبش آزادانه در ریشه باقی بمانند، کمک می کند .

قابل حل در آب

کود کلات شده در آب قابل حل می باشد.

مانع شسته شدن مواد 

یون های فلزی کلات  شده پایدارتر از یون های آزاد هستند .

متوقف کردن رشد پاتوژنی گیاه

( میکروارگانیسم هایی را که سبب ایجاد بیماری در گیاه می شوند، پاتوژن می گویند .)

بعضی عوامل کلات ، امکان دارد رشد پاتوژنی گیاه را متوقف کند، از طریق سلب کردن یون و کمک به رشد گیاه .

ترکیبات کلات شیمیایی به عنوان یک آلاینده

EDTA به عنوان یک آلاینده آلی مزمن، شناخته شده است و کیفیت محیط را به دلیل باقی ماندن، پایین می آورد. و این در یک محدوده وسیع، انتقال پیدا کرده است بطوری که در بافت بدن انسان و حیوان انباشته شده و در سلامت انسان و محیط، ایجاد نگرانی کرده است .

منبع : https://kimiazarin.com/benefits-of-chelated-amino-acid-fertilizer/



:: بازدید از این مطلب : 90
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()