نوشته شده توسط : امیر

حقایقی در مورد مزایا فوم بتن

 

فوم بتن ملاتی است که از آب، سیمان، فوم کفزا (ماده ای شیمیایی و یا بر پایه پروتئین حیوانی از شاخ یا سم حیوانات) و ماسه بادی یا ماسه نرم تشکیل می شود.

فوم بتن بخاطر مزیت های بی شماری که دارد در موارد مختلف زیادی کاربرد دارد که در قسمت زیر به چندین مزیت فوم بتن اشاره می کنیم.

مزایا فوم بتن

 

۱مواد اولیه را به طبقات حمل نمی کنید

۲تاسیسات کف ساختمان را عایق دار می کند

۳در مقابل یخ بندان و نفوذ آب مقاوم است

۴امکان پمپ کردن آن تا ارتفاع ۵۰ متر از سطح زمین

۵در مقابل آتش سوزی مقاومت فوق العاده بالا دارد و حرارت آتش را انتقال نمی دهد.

۶کمی ارزان تر از روش سنتی (بتن همراه با پوکه معدنی) می باشد.

۷امکان ایجاد برش در سطح فوم بتن برای اجرا یا تعمیر کردن تاسیسات

۸عایق حرارتی و صوتی بسیار خوبی به دلیل وجود هوا و فضای متخلخل

۹به دلیل سبک بودنش باعث کاهش وزن کل سازه می شود. فوم بتن وزنی حدود ۴۰۰ تا ۱۷۰۰ کیلوگرم در متر مکعب دارد.

۱۰سرعت اجرای حدود ۷ برابر بیشتر از روش سنتی یعنی اگر با روش سنتی ۸۰ متر مربع، کف سازی را اجرا کنیم با فوم بتن می توانیم حدود ۵۶۰ متر مربع در همان زمان اجرا کنیم.

منبع : https://azarkavin.com/news/%D8%AD%D9%82%D8%A7%DB%8C%D9%82%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D9%85%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%A7-%D9%81%D9%88%D9%85-%D8%A8%D8%AA%D9%86



:: بازدید از این مطلب : 117
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

کاربردهای فوم بتن

 

یکی از ویژگی های خوب این نوع فوم بتن سبک بودن آن است که باعث می شود هم در مصرف انرژی صرفه جویی شود و هم از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد

 

بیشترین کاربرد  فوم بتن در ساخت بلوک سبک سقفی و دیواری و نیز کفسازی ساختمان و شیب بندی است. همچنین برای پر کردن چاه های فاضلاب و حفره‌های تونل  نیز مورد استفاد قرار میگیرد.

‌در قسمت به زیر به کاربردهای دیگر فوم بتن سبک می پردازیم که بر حسب وزن و مقاومت آن بیان شدند.


کفسازی طبقات

یکی از مهم تریم کاربردهای فوم بتن کفسازی طبقات است. کفسازی طبقات با استفاده از فوم بتن باعث می شود حدود 300 کیلوگرم در هر متر مکعب سبک تر از عملیات پوکه ریزی شود و تاثیر عایق حرارتی و صوتی آن سه برابر شود.

چون فوم بتن وزن سبک و سرعت بالای اجرا دارد، می‌توان کف همۀ طبقات ساختمان را بعد از اتمام کار‌های تأسیساتی با آن پوشاند.

 


شیب‌بندی پشت بام

‌به دلیل مقاومت زیاد، ‌نفوذناپذیری حرارتی و رطوبتی و نیز سبک بودن فوم بتن، بهترین روش برای شیب بندی پشت بام استفاده از این محصول است.

 می‌توان بعد از اجرای فوم بتن در پشت‌بام، مستقیم و بی هیچ‌گونه عملیات اضافی روی آن را عایق‌بندی یا ایزوگام کرد.

همچنین اگر فوم بتن را روی سقف های شیروانی اجرا کنید می تواند تا 50 درصد انتقال حرارت و صوت را کاهش دهید.

استفاده از فوم بتن موجب محکم شدن ورق‌های سقف می‌شود و از لرزش‌های اضافی آنها جلوگیری می‌کند. بتنی که علاوه بر کاهش بار مردۀ ساختمان، نیروی وارد به سازه بر اثر شتاب زلزله را کاهش می‌‌دهد و در صورت تخریب، وزن آوار آن نیز کم می‌شود.

 

بلوک‌های سبک غیر‌باربر

،‌تولید بلوک‌های سبک توپر مانند NAAC ، AAC  و CLC از کاربردهای دیگر فوم بتن است. با تولید بلوک های فوم بتن به ابعاد دلخواه (که به‌وسیلۀ قالب‌های مخصوص، امکان‌پذیر می‌شود) می‌توان همۀ کار دیوار چینی قسمت‌های جداکنندۀ ساختمان را با استفاده از ملات یا چسب بتن انجام داد.‌

‌استفاده از بلوک های بتن سبک ، باعث می شود کارهای حمل و نصب سریعتر پیش برود و از سنگین شدن اضافی ساختمان جلوگیری کند و همچنین از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر باشد.

 

تولید بلوک‌های سبک، در محل پروژه، به‌طور قابل توجهی از هزینه‌های بارگیری و حمل بلوک و حذف ضایعات مربوط به حمل و نقل می‌کاهد. با این روش، می‌شود پس از اجرای دیوار، ‌مستقیم روی آن را گچ کرد. این بلوک‌ها وزن مخصوصی بین 650 تا ۱۱۰۰ کیلو گرم در مترمکعب دارند.

 



 

دیوارهای یکپارچه

از فوم بتن می‌توان با سیستم قالب‌بندی مدولار، خانه‌ها و دیوارهای یکپارچه با سرعت فراوان و ارزان تولید کرد. برای ساخت دیوارهای سردخانه‌ها، گرم‌خانه‌ها و سالن‌های ضد صدا، می‌شود در محل پروژه، با قالب‌بندی، فوم بتن را به‌طور یکپارچه عمودی ریخت، و یا به‌وسیلۀ قالب‌های مخصوص، دیوارهای پیش‌ساختۀ پنلی تولید کرد. به‌دلیل عایق بودن این نوع بتن، برای عایق‌بندی سردخانه‌ها، گرم‌خانه‌ها، پوشش لوله‌های حرارتی و برودتی و... کاربرد ویژه‌ای دارد. درضمن به دلیل عایق صدا بودن بتن سبک، از آن برای ساخت موتورخانه‌ها و اتاق‌های آکوستیک استفادۀ گسترده‌ای می‌شود. ‌

 

 

پر کردن حفره‌های فاضلاب و تونل‌ها

 

فوم بتن چون روانی بالایی دارد، از آن برای پر کردن حفرات و پایدارسازی آن‌ها بر روی انواع لوله‌ها، تونل‌ها، مخازن و نقاطی کاربرد دارد که به پرکنندۀ سبک به عنوان جایگزین خاک نیاز باشد.

 

زیرسازی راه‌ها

به دلیل اینکه فوم بتن یک مصالح بدون نشست است ، می توان به عنوان جایگزینی مناسب برای پرکردن حفاری های  های انجام شده به جای مصالح دانه ای استفاده کرد.

همين مزیت، عملكرد فوم بتن را در صورت استفاده در لايه‌های زيرین راه، به‌خصوص در مناطق غیر قابل دسترس به منابع مصالح دانه‌ای مناسب، تضمين می‌كند. همچنین با توجه به مقاومت زیاد اين بتن در مقابل آتش‌سوزی می‌توان از آن به‌عنوان مصالح نسوز استفاده کرد.

منیع : https://azarkavin.com/news/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%81%D9%88%D9%85-%D8%A8%D8%AA%D9%86



:: بازدید از این مطلب : 107
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

انواع فوم آتش نشانی

 

 

بر اساس ویژگی های منحصر به فردی که فوم های آتش نشانی دارند به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که از جمله ویژگی های مورد بررسی در تقسیم بندی  آن ها عبارت است از روش تولید ، کلاس حریقی که می‌توانند اطفا کنند، ساختار شیمیایی، درجه انبساط و غلظت و غیره. البته در یک تقسیم بندی کلی فوم ها به دو نوع اصلی مکانیکی و شیمیایی تقسیم می‌گردند. امروزه تولید فوم‌های شیمیایی تقریبا متوقف شده و در سطح بسیار محدودی تولید می‌گردند.

 

فوم‌های آتش نشانی از نوع شیمیایی

، از واکنش مستقیم دو ماده شیمیایی ، فوم های شیمیایی تولید می‌شوند که معمولا از حل شدن یک محلول قلیایی که اغلب بیکربنات سدیم است با اسیدی که بیشتر سولفات آمونیم است بدست می‌آید که مقداری آب و مواد پایدار کننده نیز به این محلول اضافه می‌شود.

 

فوم‌های آتش نشانی از نوع مکانیکی

در حال حاضر تقریبا تمامی فوم‌های آتش نشانی از نوع مکانیکی هستند. این نوع فوم‌ها از مخلوط شدن فوم با غلظت بالا با آب تولید می‌شوند که نسبت هر کدام مشخص است. بعد از این کار نیز هوادهی صورت می‌پذیرد تا فوم نهایی آماده گردد. کیفیت نهایی فوم‌های مکانیکی بسیار بستگی به درجه اختلاط دارد.

 

فوم‌های مکانیکی به دو نوع از لحاظ ساختار و همچنین از لحاظ غلظت فوم ها تقسیم بندی می شوند:

 

بر اساس ساختار:

  1. نوع طبیعی
  2. نوع ساختگی

بر اساس غلظت:

  1. انبساط پایین
  2. انبساط متوسط
  3. انبساط زیاد

 

فوم های آتش نشانی نوع طبیعی

 

فوم های پروتئینی منظم (PF)

فوم های فلوروپروتئین (FPF)

فوم فلوروپروتئین تشکیل دهنده لایه ی نازک (FFFP)

فوم فلوروپروتئین با تشکیل لایه ی نازک مقاوم الکلی (AR- FFFP)

 

فوم های آتش نشانی ساختگی

 

فومهای نوع A  

این نوع فوم ها در سال 1980 ساخته شدند و نحوه عملکرد این فوم ها بدین صورت است که ابتدا کشش سطحی آب را کاهش می دهند که این عمل به تر شدن و آغشته شدن سوخت نوع A  کمک قابل توجهی می کند تمامی این اقدامات سبب خاموش شدن آتش می شود و به نوعی از آتش گرفتن مجدد جلوگیری به عمل می آورد

 

فومهای نوع  B

این فوم ها برای مقابله با آتش سوزی‌های نوع B مثل مایعات آتش زا استفاده بسیار گسترده ای می شود البته قابل ذکر است که از فوم نوع A برای آتش سوزی نوع B نباید استفاده کرد چرا که ممکن است عواقب خطرناکی را به دنبال داشته باشد

به دلیل اینکه طراحی فوم های نوع A  مخصوص آتش های نوع A هستند و برای مهار های آتش های نوع B و یا مهار گازهای انفجاری تولید شده توسط مایعات آتش زا طراحی نشده اند.

فوم تشکیل دهنده ی لایه ی نازک آبی (AFFF)

فوم تشکیل دهنده لایه ی نازک آبی مقاوم در برابر الکل (AR-AFFF)

منبع : https://azarkavin.com/news/%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D9%81%D9%88%D9%85-%D8%A2%D8%AA%D8%B4-%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%86%DB%8C



:: بازدید از این مطلب : 117
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

علائم سرمازدگی و تفاوت آن با یخ زدگی

به طور معمول گیاهان در فصول سرد و یا گاها در فصل های دیگر با خطر سرمازدگی و یخ‌زدگی مواجه هستند، این دو پدیده متفاوت هستند و تفاوت هایی دارند ولی سرمازدگی و یخ‌زدگی هر دو در دمای زیرصفر رخ می‌دهد.

زمانی که گیاه دچار یخ‌زدگی شود یعنی عمر گیاه به اتمام رسیده‌است. یخ‌زدگی یعنی آب درون بافت سلول‌ها گیاه تبدیل به کریستال‌های یخ شده‌است، کریستال‌های یخ تشکیل شده به سلول‌های گیاه آسیب می‌رساند و باعث از بین رفتن بافت سلولی گیاه می‌شوند و که این پایان عمر گیاه را رقم می‌زند.

اما در سرمازدگی سطح رویی گیاه به واسطه سرما آسیب می‌بیند و سرما به لایه‌های عمیق‌تر گیاه نفوذ نمی‌کند.

زمانی که گیاه دچار یخ‌زدگی شود یعنی عمر گیاه به اتمام رسیده‌است. یخ‌زدگی یعنی آب درون بافت سلول‌ها گیاه تبدیل به کریستال‌های یخ شده‌است، کریستال‌های یخ تشکیل شده به سلول‌های گیاه آسیب می‌رساند.

علائم سرمازدگی گیاهان

گفتیم وقتی که گیاه دچار سرمازدگی می‌شود معممولا عمر آن به پایان نمی‌رسد، اما از کجا متوجه شویم که گیاه دچار سرمازدگی شده‌است؟

از علائم و نشانه‌های سرمازدگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چروکیدگی در برگ‌ها
  • ابتدا حاشیه و نوک برگ‌ها قهوه‌ای رنگ می‌شود و در نهایت تمام سطح برگ قهوه‌ای رنگ خواهدشد.
  • روی سطح برگ گیاه حالتی آبدار ایجاد می‌شود
  • بین رگبرگ‌های گیاه قهوه‌ای کم رنگ می‌شود
  • ساقه گیاه دچار افتادگی می‌شود
  • جوانه‌های گل و برگ از بین می‌روند.

با شروع سرما باید شرایط را به گونه‌ای برای گیاه یا گیاهانی که از آنها نگهداری می‌کنید فراهم کنید که احتمال سرمازدگی کاهش پیدا کند.

هنگامی که با این علائم مواجه شدید می توانید از راه های جلوگیری از سرمازدگی گیاهان استفاده کنید و گیاه را دوباره احیا کنید.

منبع : https://kimiazarin.com/symptoms-of-frostbite-and-how-it-differs-from-frostbite/



:: بازدید از این مطلب : 111
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

فواید آمینو اسید در رشد گیاهان

وجود اسید آمینه در گیاهان از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا فرماندهی گیاه بوسیله اسید آمینه ها انجام می شود . اسید آمینه ها بلوک های سازنده پروتئین هستند و در بسیاری از فرایند های زیستی دخالت دارند و بدون وجود اسید آمینه ها گیاهان نمی توانند به رشد خود ادامه دهند. ما در این مقاله به بررسی نقش و فواید آمینو اسید در رشد گیاهان می پردازیم.

فواید آمینو اسید

۱- افزایش مقاومت گیاه در هنگام بروز تنش های محیطی

اتفاق ها و تنش های محیطی مانند دمای بالا ، کم آبی ، شوری و سرمای شدید دارای تأثیرات مخربی بر روی متابولیسم گیاه بوده که اسید آمینه ها مثل پرولینبا ، باعث تقویت دیواره سلولی و ایجاد توازن آب در گیاه ، موجب کاهش خسارات ناشی از شرایط نامساعد گیاهی می گردد.

۲- تأثیر بر روزنه های هوایی

وظیفه ی متعادل نگه داشتن تعادل هیدروژنی گیاه توسط روزنه های هوایی ساختارهای سلولی موجود در برگ انجام می شود که عملیات جذب عناصر و … را بر عهده دارند. باز و بسته شدن روزنه ها توسط فاکتورهای خارجی (رطوبت – دما غلظت نمکها) و فاکتورهای داخلی (غلظت آمینو اسیدها و … ) کنترل می شود. بسته و باز شدن روزنه ها در شرایط نامساعد موجب کاهش شدید فتوسنتز و تعرق گیاه می شود. بدین ترتیب جذب عناصر غذایی کم و سوخت و ساز گیاه افزایش و رشد گیاه کاهش می یابد. در این مرحله بکار گیری اسیدهای آمینه مانند گلوتامیک اسید توصیه می شود زیرا با تأثیر بر سلولهای نگهبان روزنه از انسداد روزنه ها جلوگیری می کند.

۳- تقویت سیستم ایمنی گیاه

اسیدهای آمینه با افزایش تولید بافت خشبی گیاه و ترمیم بافتهای آسیب دیده و تقویت دیواره سلولی باعث افزایش مقاومت در مقابل آفات و بیماریها می گردد.

اسیدهای آمینه پرولین و هیدروکسی پرولین با تقویت دیواره سلولی، گیاه را در برابر شرایط نامناسب محیطی مقاوم نموده و همچنین باعث تعادل هیدروژنی در گیاه میشود.

۴-القا فرآیند گرده افشانی

گرده‌افشانی فرایندی مهم در چرخه تولید مثل در گیاهان دانه دار است. به‌طور خلاصه گرده افشانی به انتقال دانه‌های گرده از پرچم یک گل که عضو نر گیاه به حساب می‌آید به روی کلاله مادگی همان گل یا گل دیگری از همان گونه گفته می‌شود. اسید آمینه پرولین به باروری دانه گرده کمک می کند و از سوی دیگر متیونین –گلوتامیک اسید و لیسین از طریق فعال سازی هورمونهای مؤثر در تشکیل گل و میوه با افزایش جوانه زنی دانه گرده و افزایش طول لوله گرده موجب بهبود گرده افشانی میشوند.

۵- افزایش کمی و کیفی محصول

اسید های آمینه آلانین ، واکنی ، لیوسین اسید با افزایش نسخه برداری MRNA و افزایش پروتئین در گیاه باعث بهبود ویژگی های کیفی و کمی محصول می گردند.

۶- افزایش دوره ماندگاری محصول بعد از برداشت

۷- افزایش سرعت رسیدگی محصول

اسیدهای آمینه متیونین و تریپتوفان از طریق تحت تأثیر قرار دادن تولید هورمونی گیاهی باعث افزایش سرعت رسیدگی محصول می شود. اسید آمینه متیونین پیش ساز ساخت اتیلن و تریپتوفان پیش ساز ساخت هورمون اکسین است که اکسین باعث طویل شدن سلولها ، تسریع گلدهی و اتیلن باعث رسیدن کامل و توسعه رنگ میوه روی درخت و انبار ، افزایش بازار پسندی و افزایش مقاومت محصولات انباری می شود.

۸- افزایش جذب عناصر ریز مغذنی

اسیدهای آمینه (گلوتامیک اسید و گلیسین) دارای ویژگی کلات کنندگی عناصر ریز مغذی بوده و جذب عناصر ریز مغذی را به گیاه آسان تر میکنند.

۹- افزایش فتوسنتز

کاهش فتوسنتز در گیاه باعث کاهش ساخت و ساز کربوهیدراتها و اختلال در رشد می شود. اسیدهای آمینه مانند گلیسین با افزایش کلروفیل در گیاهو افزایش فرایند فتوسنتز و نسبت C/N در درختان میوه موجب بهبود کیفیت و کمیت محصول می گردد.

۱۰- کمک به تعادل میکروفلورای خاک

حفظ تعادل میکروفلورای خاک باعث بهبود ساختمان و حاصلخیزی خاک اطراف ریشه می شود. متیونین باعث ساخت فاکتورهای رشدی است که باعث استحکام دیواره سلولی میکروفلورای خاک می شود.

۱۱- تسریع در تشکیل اندامهای هوایی

اسیدهای آمینه گلیسین –گلوتامیک اسید – آسپارتیک اسید موجبات تسریع در تشکیل و رشد ساقه برگ – ارتقا جوانه زنی – بهبود سیستم ریشه ای گیاه می شوند.

منبع : https://kimiazarin.com/amino-acid-benefits-in-plant-growth/

 


:: بازدید از این مطلب : 99
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیر

روش های جلوگیری از سرمازدگی درختان در فضای باز

سرمازدگی پديده ای است که سبب ايجاد خسارت و يا از بين رفتن کل گیاه می شود. اين اتفاق در درختان ميوه در فصل زمستان و يا اوايل بهار رخ می دهد و هر ساله خسارتهای زيادی بر جای می گذارد. 

روش های جلوگیری از سرمازدگی:

اگر چه بسیاری از درختان در طول روند رشد خود دچار سرمازدگی می شوند اما شما می توانید با انجام روش ها و اصولی که در ادامه بیان کرده ایم باعث جلوگیری از سرمازدگی درختان خود شوید:

انتخاب ارقام دیر گل:

معمولا در مناطقی که احتمال خطر سرمای دیررس بهاره وجود دارد می توان از انواع دیر گل آن نیز استفاده نمود زیرا این ارقام با توجه به دیر باز شدن گل کمتر با سرمای دیررس بهاره مواجه خواهند شد. همچنین که امروزه در برخی مناطق از بادام های دیر گل برای پرورش استفاده می کنند.

انتخاب موقعیت و محل ایده ال برای کاشت:

بهتر است بدانید که در مناطق شیب دار و کنار تپه های ماهور در صورت احتمال وجود سرما های دیررس بهاره محل باغ را در شیب های شمالی انتخاب می کنند تا در اوایل بهار دیر تر گرم شوند و موجب تاخیر در بیدار شدن جوانه ها گردد. همچنین که ایجاد باغ میوه در کنار جنگل ها، برکه ها، رودخانه ها و کنار سواحل که دارای هوای مرطوب و نقطه شبنم بالا هستند آسیب های سرمای بهاره را به شدت کاهش می دهند.

استفاده از ترکیبات شیمیایی:

به طور کلی استفاده از تفن های درختان میوه هسته دار در پاییز موجب دیر باز شدن جوانه ها به مدت ۴ الی ۱۲ روز در طول فصل بهار می شود. همچنین که استفاده از هورمون های نفتالین استیک اسید در بهار موجب تاخیر ۱ الی ۲ هفته ای در زمان گلدهی درختان می گردد.

پاشیدن آب بر روی درختان:

توجه داشته باشید که پاشیدن آب بر روی شاخه های درختان میوه در دمای صفر درجه سانتی گراد باعث تشکیل یخ می شود و در واقع به ازای هر لیتر آب که یخ می زند ۸۰ کیلو کالری گرما آزاد خواهد شد. گرمای آزاد شده موجب گرم شدن اجسامی می شود که در تماس با آب هستند و در ضمن باعث تشکیل یک لایه عایق نسبتا یخ در اطراف جوانه ها می شود تا دمای جوانه از صفر درجه سانتی گراد پایین نیاید که به همین خاطر می توان از سیستم های آبیاری بارانی استفاده نمود و یا توسط محلول پاش ها بر روی درختان آب بپاشید. همچنین که پاشیدن آب باید حتما در دمای صفر درجه سانتی گراد انجام گیرد.

تدابیر زراعی خاک:

توجه داشته باشید که نوع سطح خاک در محافظت دمای هوا تاثیر زیادی دارد و می تواند اختلاف دمای حدود ۱.۷ درجه سانتی گراد ایجاد کند. به همین خاطر برای محافظت در برابر سرما و یخبندان های ناشی از تشعشع باید خاک مرطوب و عاری از علف های هرز و شخم دست نخورده باشد زیرا زمین شخم خورده دارای هوای بیشتر است و گرمای کمتری دارد که به همین خاطر خاک شخم خورده سریع تر سرد خواهد شد. اما خاک های مرطوب دیر تر گرم شده و در نتیجه دیر تر دمای خود را از دست می دهند. علف های سطح خاک نیز نوعی هدایت کننده گرما از خاک به سطح هوا می باشند و تدابیر زراعی بیان شده نیز یخ زدگی را در لایه ۱۵ سانتی متری سطح خاک به تاثیر می اندازد و به ویژه برای جلوگیری از سرمازدگی گیاهانی همچون توت فرنگی و انگور موثر خواهد بود

گرم کردن باغ توسط بخاری های باغی:

به طور کلی کار گذاشتن بخاری یا پلارهای باغی در قسمت های مختلف باغ و سوزاندن موادی همچون چوب نفت یا گازوئیل باعث گرم شدن فضای باغ می شوند. معمولا این روش در مناطق سردسیر ممکن است تاثیر زیادی نداشته باشد اما در مانطق نیمه گرمسیری مانند باغات مرکبات، انجیر، زیتون، انار و.. می تواند موثر عمل کند.

ایجاد بادشکن در اطراف باغ:

بهتر است بدانید که کاشتن درختان باد شکن مانند درخت چنار زبان گنجشک و افرا در جهت شمالی که باد های سرد می وزد موجب محافظت درختان میوه از سرما خواهند شد.

ایجاد دود برای کاهش تشعشع:

در شب هایی که احتمال بروز سرما زیاد است با سوزاندن کاه و کلش و تی مواد دیگر موجب ایجاد دود در هوای باز می گردد و از آنجایی که هر چقدر ذرات معلق در هوا بیشتر باشند انعکاس حرارت نیز به سقف آسمان تقلیل می یابد زیرا تشعشع حرارت که با طول موج های بلند به سمت آسمان منعکس می شود توسط ذرات هوا جذب شده و دمای باغ را حفظ خواهد کرد و در نتیجه باعث جلوگیری از سرمازدگی درختان خواهد شد.

منبع : https://kimiazarin.com/ways-to-prevent-frost-on-trees-outdoors/



:: بازدید از این مطلب : 99
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 آذر 1400 | نظرات ()